prowadzi Wojciech Jóźwiak • od 2004

Bieżące zjawiska na niebie 2024-26 .486

Wojciech Jóźwiak   2025-05-22 23:06:19   486.20546  
Księżyc wszedł do Baran mijając Saturna i Neptuna
Dla mnie dzień był marudny i niskoenergetyczny. W przeciwieństwie do dynamicznego wczoraj. Prócz pewnych domowych robótek, z planów nie zrobiłem nic.
W świecie też (chyba) nic: przynajmniej Pol.Ag.Prasowa nie zauważyła niczego odstającego od turbulentnej lub "szumowej" normy.
  • Wojciech Jóźwiak #40653 : Odchodząc od Nieba głębiej na Ziemię: cieszy mnie prędkość internetu. Mam 110 Megabitów/sek, tyle samo w downloadzie co w uploadzie. Przynajmniej teraz w nocy. :)
Wojciech Jóźwiak   2025-06-24 18:41:09   486.20740  
Słońce Jowisza minęło
... Dzisiaj po południu.
Teraz mają:
Słońce Rak 3°25’
Jowisz Rak 3°23’
Czekamy na wrażenia Tych, na których/które ta potężna koniunkcja działa tranzytem. :)
  • Uranika #41395 : U mnie te planety zbliżają się do IC. 
  • Wojciech Jóźwiak #41396 : @Uranika: Oraz do trygonu do uro. Księżyca. Powodzenie w sferze imocelicznej i księżycowej, czyli dom, dzieci, psy-koty, konsumpcja ciekawych doświadczeń.
Wojciech Jóźwiak   2025-06-25 08:16:19   486.20741  
Krzywy Palec Boży dziś
Krzywy palec boży to pierścień 60+90+150.
Szczyt prawdziwego palca bożego 60+150+150 jest na początku Panny; Mars go mija.
Drugi krzywy palec, tzn, jego szczyt, wypada na pocz. Skorpiona.
Może być jeszcze pierścień 60+90+30; mały krzywy palec?
Wrona   2025-06-25 20:20:05   486.20746  
Afryka wpadła w chinskie ręce
Pokerowa zagrywka Chin wywraca światowy stolik...
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/afryka-wpadla-w-chinskie-rece-polityczny-majstersztyk-pokerowa-zagrywka-chin-wywraca/kzf3gpx
Fabrycy   2025-06-29 12:18:41   486.20761  
Kolory niedzieli
  • Wojciech Jóźwiak #41538 : Łau... Ciekawe, jak ta hiper-H7 zrealizuje się?
  • Wojciech Jóźwiak #41542 : Na razie czytam, że w nocy Moskale-kacapy-orki kontynuowali masakrowanie Ukrainy jak Niemcy Warszawę w 1944, a w Beskidach idzie chwytanie niejakiego Dudy, seryjnego mordercy. Ale te septylowe pierścienie i palce angażują Plutona i Marsa, więc może to nie przypadek.
Fabrycy   2025-07-06 12:17:57   486.20782  
Uściśla się
  • KrzyżPołudnia #41663 : Jak to wygląda! 
  • Neko #41664 : Najściślej wygląda cały przyszły tydzień, a jutro Uran w 0 Bliźniąt. 
  • Wojciech Jóźwiak #41668 : Może coś nam powie. O sobie. Ten pierścień 4 ostatnich planet (anillo de los últimos planetas, hiszp.)
  • Wojciech Jóźwiak #41674 :
    Algorytm jednak inaczej widzi pierścienie itp. niż ludzkie oko. My mamy skłonność przeceniania wizualnych struktur. Maszyna (obliczeniowa) ich nie widzi i robi swoje.
    Skutek: na wykresie widma harmonika nr 6 wygląda na niedocenioną. Trzeba by przejść na większy orb, np. 12 stopni lub 16°. Wtedy zgodność z ludzką oceną byłaby lepsza. (Sprawdzę, jak tam się dzieje.)
Wojciech Jóźwiak   2025-07-10 19:47:56   486.20803  
Dziwny układ planet/tranzytów podczas tej pełni TERAZ
Dziwne, prawda?

Może wróży przesilenie i koniec zwycięstw Ru & Pu?

• KrzyżPołudnia #41767 : Wyglada jak niedorobiony latawiec. I te septyle i trygony...
  • Beatilyng #41780 : Tak, mniej wiecej, wyglądają nagięcia na papierze, gdy moje dziecię tworzy obecnie samoloty z papieru... mają one dziwne zwroty w trakcie lotu ;) 
Wojciech Jóźwiak   2025-07-17 08:55:08   486.20830  
Super-latawiec 10 sierpnia
Podziwiamy układ planet na 10 sierpnia: Super-latawiec! Wielki trygon Mars-Pluton-Uran plus "mały wielki trygon" czyli pierścień sekstylowy Pluton-Saturn/Neptun-Uran z Saturnem/Neptunem na osi obu pierścieni. Opozycja Mars do Saturna/Neptuna as well
Ten układ jest szybko/krótko aktywowany, wzbudzany przez Księżyc, który wchodzi do Ryb i robi kwadraturę do Urana.
Niestety, Putin jest niewrażliwy horoskopowo na ten radykalny układ planet. Putin niewrażliwy, ale Rosja? -- Tego nie wiemy. Jeszcze.
Bo w ogóle to szukam tego lata momentu w którym koniunkcja Saturn/Neptun zadziała zgodnie z dotychczasową serią 1917-1953-1989 i Rosja jeśli nie padnie od razu, to przynajmniej poważnie się zachwieje, zatoczy i wypadnie z toru, co po łacinie delirare, delirium. Czekam na delirium Rosji i szukam astro-momentu na to wydarzenie.
  • Wojciech Jóźwiak #41890 : Co do Putina, to jednak jest czuły punkt (vulnerabity) u niego: Uran zbliża się do jego natalnego Księżyca około 2° Bliźniąt. Więc? ... " Może... może... strach mnie bierze,  Apopleksją będzie tknięty..." (Fredro, Zemsta, akt 3.) Tzn. RU apopleksją tknięta. Czekamy, zobaczymy.
  • Wojciech Jóźwiak #41891 : Obecna koniunkcja Saturn-Neptun odbywa się na Księżycu (około 0° Barana) Upadku Muru Berlińskiego 1989-11-09 21:15. Jowisz teraz jest tam, gdzie był wtedy, gdyż minęły 3 cykle Jowisza. Coraz ciekawiej się robi. 
  • Wojciech Jóźwiak #41892 : Dodam, że za skrajnie mało prawdopodobne uważam, żeby ta wojna nagle się skończyła. Podobnie jak ani abdykacja Mikołaja II, ani zamach stanu Lenina nie zakończyły delirium Rosji z roku 1917, ani śmierć Satanina w 1953 nie odnowiła nagle Rosji, ani odpadanie peryferii w 1989 nie było równe upadkowi RU-imperium. W następnych latach przyjdzie kwadratura Saturna do Plutona, czyli czas wojenny, potem zacznie się zacieśniać koniunkcja Saturn-Uran (poprzednia była w latach 1987-1990, tak!), razem to nie sprzyja ulgom – wróżyłbym raczej, że wojna RU-UA przejdzie w "wojnę trzydziestoletnią", a faktycznie w długotrwałą i nie zawsze "walną" konfrontację Zachodu z Azją, tą skupiona wokół Chin. Między Ukrainą a Rosją jest jak między Rzymem a Kartaginą: nie ma miejsca dla obu. W tej wojnie 30-letniej wyjaśni się, kto kogo. Stawiam na Ukrainę, która w końcu doprowadzi raczej nie do zasypania solą, ale do marginalizacji swojego geo-rywala. Kiedy? Prawdopodobnie w okolicy następnego przesilenia epok cyklu Saturn-Pluton, czyli roku 2053-4. Moi uczniowie z liceum, wtedy w wieku 80+ lat, mają szansę, niektórzy, dożyć. W sile wieku będą urodzeni około 2000.
  • KrzyżPołudnia #41894 : @WJ: Czy przechodzenie dalszych planet przez uro. Księżyc zawsze jest osłabiające? 
    Bardzo ciekawe spostrzeżenie z upadkiem muru berlińskiego! Coraz ciekawiej...
  • Neko #41895 : Bardzo ciekawe.
KrzyżPołudnia   2025-07-18 16:06:36   486.20837  
Ciekawy uklad planet teraz

Wojciech Jóźwiak   2025-07-22 19:38:56   486.20848  
Weszło.
Weszło? Weszło. Słońce do Lwa!
  • Neko #42008 : :) Chyba koło godz. 15 . Jaka u Pana radość! :)
  • Wojciech Jóźwiak #42028 : Tak, bo tworzy trygon do mojego uro. Jowisza w Zero Barana. :)
  • Neko #42029 : To rozumiem, pachnie dobrą energią i odniesieniem jakiegoś sukcesu :) 
  • Wrona #42031 : taaa..... czy musimy odnosić sukcesy żeby poczuć się spełnionym i szczęśliwym....:)
  • Wrona #42032 : do lasu , na łąkę strach iść bo szaleje bolieroza , straszne obłożenie kleszczy, możemy już zapomnieć o pląsaniu boso po trawie....:(
  • Neko #42063 : No, trochę to smutne co napisałaś. Chociaż pląsałam boso w czerwcu, ale na skoszonym trawniku.
    A co do sukcesów, to myślę że ich potrzebujemy. Pracujesz nad czymś długo i jest radość i zachęta do dalszych działań, gdy np. ktoś to deceni, gdy pochwali, gdy komuś się przyda, gdy zechcą wydrukowac Twój artykuł, gdy wreszcie skończysz remont mieszkania i jest piękne. Sukces, zdobycie celu, wyjście na zewnątrz, bycie zauważonym, nagroda, miłe słowo, ukonczenie dzieła, nauczenie się czegoś wartosciowego. Ja potrzebuję, ale ja jestem ekstrawertyczką :)
Wojciech Jóźwiak   2025-07-25 08:34:14   486.20857  
Słońce naprzeciw Plutona
Słońce naprzeciw Plutona dokładnie jest teraz: Lew 2°35′ contra Wod 2°35′. Pluton retro, bo w opozycji z konieczności retro. Patrzymy, komu co to robi.
  • Neko #42098 : Ale też Saturn i Neptun w dobrym aspekcie do tego Słońca, Uran chyba też nienajgorzej. To może nie będzie groźnie?
  • Wrona #42099 : koleżanka w trakcie wykonywania czynności opiekuńczych uległa kontuzji i złamania coś tam w barku...musi mieć jakieś sito w kościach , osteoporoza jakaś, jest w wieku przedemerytalnym.....ja zyskałam więcej dyżurów co przełoży się finansowo. Saturn z Neptunem kojarzy mi się właśnie z osteoporozą a co Wy o tym sądzicie?
  • Neko #42101 : Saturn to kości, szkielet, kręgosłup. Może z Neptunem tak mówi, jak piszesz. Poza tym, co dopisałam przy moim złamaniu, dowiedziałam o jeszcze dwóch złamaniach nadgarstka u ludzi, których nie znam osobiście, tylko ze słyszenia. Bo wiadomo, jak ktoś teraz do mnie dzwoni to temat wypływa. Tu jedna osoba to młody chłopak, więc nie osteoporoza, ale jednak kości.
  • Lucky #42232 : Z prawdziwą jakby taką nieśmiałością się wypowiem ..że tego dnia wyrwałam 8kę odczułam finansowo jako poświęcenie typu lepiej zapobieżać -jak mawiał mój szef przed laty (to moja druga 8ka w przeciągu miesiąca -tamta była mocno konieczna ) płaciłam (jako i zawsze kiedy tylko mogę bo bardzo lubię płacić kartą - jestem cebulą i zbieram przy tym punkty) kartą kredytową z towarzyszącą mi głupawką tj myślą że jedni sobie kupują buciki biżuterię i inne takie a mi daje radość wyrwanie zęba ????????‍♀️ 
  • Wojciech Jóźwiak #42234 : @Lucky: 25 lipca była opozycja Słońca do Plutona i faktycznie obie planety tranzytowały Twojego Marsa: Pluton kwinkunksem (5/12), Słońce półsekstylem 1/12. Czyli wspólny atak tej groźnej opozycji na uro. Marsa.
    Prócz tego bieżący Jowisz drażnił uro. Plutona kwadraturą.
    A bieżąca koniunkcja Saturna i Neptuna stała na Twoim uro. Słońcu więc uaktywniała urodzeniową kwadraturę Słońce-Mars. Usuwanie ósemek jak najbardziej astrologicznie było uzasadnione.
  • Wrona #42240 : Mnie 8-mka , nie uwierzycie...sama wyszła, kolebała się na boki i pewnego dnia mnie opuściła :)
Fabrycy   2025-08-03 20:09:07   486.20889  
Dziś
  • Wojciech Jóźwiak #42174 : Mars wchodzi w opozycję do Saturna Neptuna.
  • Fabrycy #42175 : Dokładnie na mojej osi pionowej. Ciekawe :) Obserwuję...
  • Wrona #42176 : i co to oznacza ? chyba że wszyscy wiedzą tylko nie ja....
  • Neko #42177 : To chyba znaczy, że trzeba zachować spokój.  
  • Paszulka #42178 : Ja tu widzę, że opozycja jest osią latawca przytrzymywanego przez same planetarne kolubryny;). Kiedy "marsowy" kołek puści energia skumuluje się na długotrwałym pierścieniu ciężkich planet tworzącym harmonijne połączenia (trygon + sekstyle) w punktach bliskich Zero stopnia znaków powietrza i ognia. Zachowuję spokój i też będę obserwować:)) 
  • Traversee #42186 : A właśnie od wczoraj tak się zastanawiałam, co też musi być teraz na niebie, bo akurat dzieje się u mnie sporo i mi daje w kość.
  • Soyotik #42188 : Znowu się zacznie... mnie to wszystko "uderza" kwadraturą w koniunkcję Księżyc-Neptun... emocje mam jak na kolejce górskiej. 
  • Beatilyng #42189 : Dołączam do ciężkości w życiu.  Wczoraj w związku z pewną sytuacją miałam juz taki zjazd emocjonalny,że ja nie wiem czy ja jeszcze jstem normalna czy  to już jakaś choroba psychiczna. Ten Mars to mi robi kwadraturę do Słońca i Neptuna plus Księżyc dotyka urodzeniowych Marsa, Słońca i Neptuna. Mało powiedzieć, że rollercoaster w związku to, jest to jeszcze rollercoster po miasteczku halloween. 
    A propos zwierząt mocy to za każdym razem jak będę potrzebowała siły "Kosmos" wysyła tu Kanie rudą, przynajmniej teraz mogę dłużej  poobserwować bo jest piękna. ;) 
  • Wrona #42194 : znam taką drogę przy rozlewiskach na poboczach stare jesiony a na nich często rude Kanie czekają na posiłek po pędzących autach....
  • Beatilyng #42197 : Tutaj buszują na jakimś pobliskim śmietnisku.  Bardziej by mi pasowały do natury i rozlewisk ale one wybrały miasto. 
  • Neko #42203 : No, jest ciężko, z każdej strony. Mars podbija moje IC, czyli boli, moi najbliźsi. Walić rękę. Moje dziecko ma właśnie opozycję Urana na Asc do natalnego Plutona na Dsc. Grubo jest.  Drugiego dziecka na wszelki wypadek nie sprawdzam "horoskopowo".
    Kań nie widziałam  w moich okolicach lub nie rozpoznałam,  mam głównie gołębie, sikorki, sroki i krzyczące wygłodniałe rybitwy. Na szczęście mam też aleję lipową (lipa drobnolistna). Trzymajcie się, Paszulka, Traversee, Soyotik, Beatilyng, bo Ty Wrono chyba aktualnioe jesteś bezpieczna. 
  • Brati #42211 : kiedy opozycja mars saturn się rozejdzie?
  • Brati #42212 : Mam obecnie kwadraturę SaturnNeptun do słońca i księzyca i opozycję uran jowisz..także chociaż mars mógłby odpuscić
  • Wrona #42241 : ja dzisiaj widziałam pszczoły przy kuchni szpitalnej oblepione na mięsie kurczaka i co Wy na to?
  • Wojciech Jóźwiak #42242 : Osy.
Lato134   2025-08-07 21:35:35   486.20899  
Godzina i minuta zaprzysiężenia
Czy komuś udało się zanotować czas zaprzysiężenia? 
Wojciech Jóźwiak   2025-08-08 09:01:10   486.20900  
Gęsty układ planet dzisiaj
Dzisiejsza strona AstroAkademii powitała mnie takim oto kosmogramem na "teraz":
Być może wciąż na wejściówce widzisz to samo.
Mamy pierścień sekstylowy czterech najdalszych planet: Pluton, Neptun z Saturnem, Uran. (Pamiętamy, że wielkie przemiany roku 1989 i nastepnych odbywały się podczas koniunkcji trzech: Saturna, Urana i Neptuna.)
W skali kilku dni, do tego pierścienia dołączył Mars, tworząc ścisły wielki trygon z Plutonem i Uranem. Oraz równie gęstą opozycję do Saturna i Neptuna. 
Razem mamy figurę symetrycznego "latawca" z poprzeczką.
I jeszcze teraz, 8 sierpnia rano, Pluton został na kilka godzin aktywowany przez Księżyc, który idzie przez początek Wodnika.
Wielki trygon ma też drugą poprzeczkę: Merkury jest w opozycji do Plutona i chwilowo do Księżyca.
Słońce – ono też! – podpięło się do opozycji Mars-Saturn/Neptun oktylami.
Przy tym stanie nieba może właściwie wydarzyć się wszystko lub cokolwiek. Stan "astralu" jest wybitnie napięty i turbulentny, ale w którą stronę pójdzie odpowiedni rozwój spraw na Ziemi? Dla każdej prognozy znajdzie się poparcie lub zaprzeczenie w tym układzie planet.
Tym pilniej obserwujemy.
  • Wrona #42245 : acha , rozumiem, symetryczny Latawiec dotknął mojego ur. Marsa O′51 Strzelca.....
  • Wojciech Jóźwiak #42248 : Każdy, tzn. niektórzy, bo nie wszyscy, są na swój sposób podpięci pod ten "tytaniczny" układ planet. Ty, Wrono, jesteś podpięta przez Marsa na pocz. Strzelca (kilka tranzytów) i przez Jowisza (kwadratura do Saturna/Neptuna i inne). Kanał Mars-Jowisz zapowiada starania włożone w kierowanie, organizowanie, urządzanie jakichś zorganizowanych przedsięwzięć.
Wojciech Jóźwiak   2025-08-09 07:49:58   486.20903  
Gęsty i dziwny układ planet trwa
Wielki trygon z latawcem i poprzeczką (opozycją Marsa do Sat/Nep) plus pełnia, a opozycja Księżyc-Słońce wraz z opozycją Mars-Sat/Nep układa się w prostokąt złożony z opozycji i oktyli:
W świecie za to dziwne zawieszenie, czekanie... Obserwujemy.
  • Beatilyng #42280 : Zawieszenie - to określenie mi pasuje w kontekscie tego co obserwuję nawet w swoim życiu. Jak wybuchło na początku tygodnia,  tak dosłownie życie wisi na włosku.  Ciekawe jak się rozwinie. Jak przeżyję to odnowię abonament i opiszę,  na razie brak mi czasu i nie mogę zebrać myśli. 
    Ciekawi mnie tez czy są jakieś zapiski w gwiazdach które mówią o tym, że co mniej więcej 5-6 lat mam gruntownie przebudować swoje życie,  bo inaczej Kosmos czy cos tam mnie do tej akcji zmusi? ;) mam ochotę przeprowadzić gruntowne badania wstecz tych momentów ????
  • Brati #42282 : Mój mąż z plutonem na MC ma co kilka lat ostrą zmianę zycia zawodowego.Kwadratura wenus-nepun powoduje ze nie przygotowuje sie mentalnie do tych zmian.Żyje sobie pracuje robi wszystko the best a potem nagle kabummm
  • KrzyżPołudnia #42283 : @Beatyling brzmi jak coś związanego z przechodzeniem Jowisza i Saturna przez urodzeniowe osie. Może też jakiś tranzyt porusza też coś ważnego w Twoim natalu? 
  • Wojciech Jóźwiak #42285 : @Beatilyng, @Brati: Warto takie życiowe serie sprawdzać i znajdywać, od którego cyklu planetarnego zależą. Wtedy można się jakoś przygotować. Dla mnie odkrycie tych cykli było znaczącym wydarzeniem.
  • KrzyżPołudnia #42288 : [Opis? - admin.]
    Dzis taki obraz mnie przywital na stronie glownej.
  • Wojciech Jóźwiak #42289 : @Krzyż Południa: Mnie podobny :)
Notki forum (15) na tej stronie: [X]
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.
Pisz komentarz  tytuł:
(-?-)
Twój adres email: Twój podpis:
Na podany adres przyślemy kod potwierdzający.