Ukraina 2022+ .405
Co będzie dalej? Czy coś wynika z układów planet? Mam wrażenie, że zadanie astrologa jest trudniejsze niż zadanie zwykłych („naziemnych”) analityków, bo ci uwzględniają tylko to, co dzieje się na ziemi, a my astrologowie musimy jeszcze uzgadniać to z układami planet. Dlatego gdy naziemni analitycy mają n pytań i wariantów do rozważenia, to my ich mamy n kwadrat. To taki dowcip, wyjaśniam.
Wojna została zaczęta przez Rosję w momencie, który, przyznaję, zlekceważyłem – gdyż wydawał mi się zbyt mało groźny, za mało wojenny. (Kosmogram: Atak Rosji na Ukrainę.) Bo co wtedy było na niebie? Właściwie nic. „Najgorszy” obecny world transit, kwadratura od Saturna do Urana, był (i jest nadal) w stanie rozłażenia się, kąt między nimi był 83°09’ (i niewiele się zmienił dotąd), a tej kwadraturze brakowało do ścisłości 7 stopni. Tak niedokładnych („rozpadłych”) kwadratur raczej nie bierzemy pod uwagę jako kwadratur. Prócz tego zacieśniała się koniunkcja Wenus i Marsa (samych w ścisłej koniunkcji) z Plutonem – ale ta będzie ścisła dopiero 3 marca. Przy tym nie należy przesadzać: od koniunkcji Marsa z Plutonem nie wybuchają wojny, a tym bardziej światówki (że wojna RU-UA rozleje się w światówkę, nie możemy wciąż wykluczyć); owszem, koniunkcja Mars-Pluton może („śmiało może”) posłużyć jako zapalnik, ale musi być poparta czym groźniejszym, jakimś naprawdę wysokoenergetycznym world-transitem. A teraz (w tych miesiącach) takiego nie ma.
Wprawdzie jest tak, że koniunkcje Mars Pluton uruchamiają marsowo-plutonowe wydarzenia, ale raczej są to wydarzenia bardziej punktowe, skupione, nie dotyczące aż takich milionów ludzi i bloków państw. Pod tym linkiem jest próbka 13 wydarzeń które działy się podczas takich koniunkcji z 5-stopniowym orbem w ciągu minionych 100 lat. Ciekawa byłaby dyskusja tych wydarzeń, ale teraz nie mam na nią czasu. Może po wojnie.
Tamten układ planet, chociaż niby
zbyt słaby na wszczęcie wojny, jednak w ciągu następnych dni się
wyostrza. Najbardziej ostry (wyostrzony, sfokusowany) moment wypada 3
marca, czyli w czwartek zaczynającego się teraz tygodnia, równo 7
dób po zaczęciu wojny. Moment ten zauważyłem dawno, a obecną
wersję jego kosmogramu narysowałem 5 stycznia b.r. Co wtedy dzieje
się na niebie:
#1 Koniunkcja Wenus-Mars-Pluton jest ścisła z
rozrzutem pół stopnia (i ściślejsza nie będzie). Czyli jest to
moment największy siły Plutona.
#2 Koniunkcja Merkurego i
Saturna jest ciasna (ale już rozłażąca się, separacyjna), i
wzmacnia Saturna. Ten Saturn (i Merkury) są teraz w urodzeniowym
Medium Coeli Zełeńskiego i w uro. Imum Coeli Putina. Ale tenże
Saturn (wraz z Merkurym) tranzytuje teraz u Zełeńskiego jego
Księżyc (a takie przejścia są nieprzyjemne, a nawet należy je
brać pod uwagę jako jeden z możliwych wskaźników śmierci), a u
Putina tranzytuje jego uro. Plutona. Tyle, że Plutona u Putina
opozycją. To też jest nieprzyjemny tranzyt, zwłaszcza gdy obie
planety są na osi horoskopu, jak to teraz jest u niego. Więc obaj
protagoniści są w najwyższym stopniu zagrożeni: ich los jest
zagrożony. Obaj ryzykują i igrają z „ostatecznością”. Że
tak czyni Zełeński, to widzimy w mediach. Ale Putin też „ma
zagrożone”: tzn. astrologia każe patrzeć na jego obecną
„naziemną” sytuację jak na zawierającą zagrożenie dla życia,
a na pewno dla kariery. Obaj też są (astrologicznie) w zwrotnym
momencie swoich karier.
Pierwsze pytanie, które z tego wynika: czy wygra Putin, czy Zełenski?
Wracam do tego, co dzieje się w
planetach 3 marca:
#3 Zacieśnia się, zwykle wybitnie pozytywna,
koniunkcja Słońca i Jowisza. Odległość planet jest tylko 1°41’,
a zero czyli ścisłość będzie 5 marca. Koniunkcja Słońca i
Jowisza jest jak tryumfalna fanfara. Komu gra? Chętniej myślimy, że
temu sprawiedliwemu. Więc (drugie pytanie): czy to zapowiada wygraną
Zełeńskiego, Ukrainy, Wolnego Świata?
#4 Jest koniunkcja Księżyca z Neptunem i to w Rybach, gdzie obie planety czują się u siebie. Chciałoby się, żeby to wskazywało cud, czyli złamanie mechanicznej konieczności, Ananke. Oczywiście cud pozytywny, cud dla sprawiedliwych. Czy tak będzie? Tu znak zapytania, bo nadmiar energii Księżyca w Rybach, Ryb samych i Neptuna może zrealizować się także inaczej: jako słabość, łudzenie się, gra pozorów, mylność.
Ten szczytowy moment obecnej wojny, tak jak ma ona swój obraz w układach planet, nie jest jak widać jednoznaczny do interpretacji.
Można, i tak proponuję się trzymać, że będzie to moment, w którym „wiele się wyjaśni”. Nie, że jedna strona wygra, druga przegra, tylko właśnie, że się wyjaśni.
Próbką tego, że koniunkcje działają wyjaśniająco, był dzień 27 lutego, kiedy przez Wenus-Marsa-Plutona przechodził Księżyc i zarazem wyostrzał jak i nadymał (pompował, energetyzował) tę koniunkcję. Co się wydarzyło, co się wyjaśniło? Rada Unii Europejskiej zdecydowała odciąć Rosję od systemu komunikacji banków Swift. (Więc przezwyciężony został początkowy opór Niemiec, Włoch, Węgier i Cypru. Rosja utraciła swoich ostatnich stronników w Europie.) Zarządzono blokadę komunikacji lotniczej z Rosją. Postanowiono sfinansować broń dla Ukrainy! Ostatni punkt jest najdonioślejszy, ponieważ UE wyszła poza swoja rolę mega-spółki handlowej i przyłożyła rękę do wojny o wolność. Tu zauważamy też, że wyłączenie Swiftu dotyczyło bogactwa więc domeny Wenus, pierwszej planety w trójkoniunkcji; lotnictwo (szybki ruch) może być skojarzone z Marsem, zaś dostawy broni i ich finansowanie to jest pod każdym względem znaczeniowa domena Plutona. A więc Księżyc, mijając kolejne z tych trzech planet, nastrajał Unię do decyzji w tematach będących „pod egidą” kolejnej planety. Wyjaśnienie, wyklarowanie, ujednoznacznienie sytuacji polegało m.in. na tym, że odpadły obawy o podzielenie się Unii, skutkiem czego byłaby jej bierność, „patrzenie i nic nie robienie”. Wydarzenia dzisiejszego dnia, niedzieli 27 lutego, sfalsyfikowały przewidywania Pawła Droździaka (którego blog i wpisy na FB stanowczo radzę czytać!) z artykułów: „Dlaczego Europa nie zrobi nic istotnego w sprawie Ukrainy” (zrobiła!) i „Sankcje, ruchy wojsk i inne medialne maskarady” (nie maskarady i nie wdowa Raniewska). Europa przebudziła się.
Co dalej zrobi Rosja? Czy Kijów zostanie zdobyty? Jeśli, to ile dni będzie trwało oblężenie? Jeśli padnie stolica, to nie musi oznaczać końca Ukrainy, bo jest jeszcze wariant fiński z 1939 r., chociaż tam stolicy Rosjanie nie wzięli, za to wzięli (i nie wypuścili do dzisiaj) drugie do wielkości i ważności miasto Finów czyli Viipuri. I chociaż zajęli znaczną część tamtego kraju, to musieli ustąpić. Jest jeszcze wariant serbski, z I wojny św., kiedy wojsko i rząd Serbii pod presją Austro-Węgier musiał porzucić ojczyznę i ewakuować się na grecką wyspę Korfu, ale „za chwilę” Austro-Węgry padły i Serbia wróciła, a nawet na jakiś czas zbudowała swoje mini-imperium czyli Jugosławię. Kijów spokojnie może przetrwać.
W którym momencie Rosjanie przerwą najazd? Kiedy poczują, że mają dosyć? Czy w ogóle gotowi są przerwać najazd, czy przeciwnie, są zdeterminowani prowadzić tę wojnę „do końca”? Można spekulować, że przerwą wtedy i jeżeli, gdy znajdą dla siebie w miarę korzystne wyjście z sytuacji wojny. Takie, które będzie wyglądać na jakiś „manewr strategiczny” a nie na poddanie się. Dużo łatwiej im będzie to zrobić, jeśli na czele rządu RU będzie ktoś inny, nie Putin i ktoś spoza obecnego triumwiratu Putin-Ławrow-Szojgu. Zamach? Dla Rosji jako formacji byłby to wariant „bardziej polityczny”. Zamach mógłby być aksamitny. Dyskretne zniknięcie, nie od razu jak z Ceausescu. Być może klasa rządząca Rosja to rozumie.
Jest jeszcze wariant taki, że Rosja użyje broni jądrowej, żeby zmusić Ukrainę do kapitulacji. Niekoniecznie przeciw miastom. Zapewne najpierw odpaliliby ładunki gdzieś na polu, na postrach i jako demonstrację, że tak, że są do tego gotowi i nie żartują. (Któryś z rosyjskich błaznów-jastrzębi proponował kiedyś użyć głowic jądrowych przeciw USA, ale właśnie „pokojowo” i ostrzegawczo, zrzucając je nie na Chicago, tylko na pusty poligon w Nevadzie. Gdzieś jego słowa są w necie.) Co wtedy może wydarzyć się dalej, jakie będą reakcje? Na to brakuje mi fantazji, bo to byłaby sytuacja bez precedensu i zwyczajnie nie wiem, jakie plany na taką okoliczność mają opracowane Amerykanie, bo chyba tylko oni. Możliwe, że wtedy od Rosji odwróciłyby się również Chiny, widząc, że jest to państwo-szaleniec będące zagrożeniem dla całej reszty świata, więc i dla nich.
Inny wariant polega na tym, że RU i UA zaczynają negocjować (co mieli zacząć robić już w niedzielę 27 lutego), idą na rozejm, front zostają zamrożony, a na granicach zaczyna trwać stan jaki był w Donbasie od 2014 roku, czyli tzw. „gorący pokój”. Ten wariant jest chyba najbardziej prawdopodobny.
Rosja nie ma szans przeżyć-nie-zmieniona koniunkcji Saturn-Neptun w latach 2025-26. Co ją wtedy czeka? Rewolucja, która zacznie się wylęgać zaraz obudzona klęską (bo to już jest klęska) w wojnie w Ukrainą. Mało prawdopodobne są większe przekształcenia czy reformy w tamtym kraju wcześniej. Za to lata pomiędzy „teraz” a latami 2025-26 są przeogromnie ważne dla protagonistów Rosji, czyli dla Ukrainy, Europy, Unii Eu., USA, NATO, też Polski. W tych krajach lub obszarach już zaczęło się coś dziać, najazd RU na UA je zbudził z długiego snu, który niebezpiecznie zaczynał wyglądać już na komę (co odnotował Paweł Droździak w oznaczonych tekstach), ale potrzebują jeszcze paru lat, żeby się zebrać i zorganizować na nowo. Chciałoby się powiedzieć: agresja Rosji zadziałała jako pobudka! – Wodnikowa pobudka wyrywająca z Koziorożcowej komy – a teraz zaczyna się czas na Wodnikowe reformy. Oby jak najgłębsze.
-
Jedynie prawda jest ciekawa
#7903 : PAnie Wojciechu, mnóstwo się dzieje. Trudno nadążyć z czytaniem i słuchaniem. Polecam Q&A Bartosiakahttps://www.youtube.com/watch?v=JrM2mKeA1Osz 20.00 z 27.02
-
Kryt
#7912 : Bardzo ciekawy tekst Wojtku. Czas jest nacechowany energiami Plutona - nie ma wątpliwości. Maski spadły ! Obnażenie prawdziwych intencji odbywa się w całej jaskrawości. W tym ostrym świetle wszystko widać, nie można udawać - świat na naszych oczach zaczyna się przeobrażać. Tak jak napisałeś - letarg się skończył. Czy wygra Putin czy Zełenski ? Kiedy zapytałem się kilka dni temu na forum czy jest możliwy zamach na Putinie, kierowałem się przede wszystkim tranzytami Putina. Nie wyglądały na tranzyty zwycięzcy, a zdecydowanie na przegranego. Oczywiście nie oznacza to automatycznie zamachu, ale Putin grając tak brutalnie, tak ekstremalnie - mógł tylko albo wszystko wygrać, albo przegrać. I przegrał. Rewolucja z prawdziwego zdarzenia nastąpi za kilka lat (2025-26) - a teraz najbardziej prawdopodobne są działania wewnętrzne, które odsuną Putina od władzy. A ponieważ czas jest plutoniczny to pierwszym skojarzeniem był zamach.U Zełenskiego tranzyt Saturna do Księżyca sugeruje bardzo ciężki czas zwłaszcza psychicznie, ale jest też testem na dojrzałość, a dziejąc się na jego MC - ukazuje niezwykłą przemianę na oczach całego świata w wielkiego przywódcę.Zresztą niezależnie od tego jak zakończy się ta wojna - w tym jaskrawym plutonicznym świetle ożyła ukryta sfera mitu. Widzieliśmy na własne oczy zarówno bohaterskie czyny jak i czyny obrzydliwe, niskie. W sferze mitu Putin przestał być człowiekiem, a stał się Bestią. A Zełenski stał się w tej sferze Bohaterem. I niezależnie od wyniku wojny - w sferze mitu takimi już pozostaną.W broń jądrową nie wierzę - uruchomiona zostałaby reakcja łańcuchowa, a takiej w najbliższych światowych tranzytach nie zaobserwowaliśmy. Chyba powtórzę za Wojtkiem - najbardziej prawdopodobny jest "gorący pokój" i czekanie na rewolucję w 2025-26, ale najważniejsze, że już nie w letargu, a w aktywnych przygotowaniach do reform.
-
Egna
#7914 : Faktycznie astrologicznie w tym tygodniu może być jakiś przełom. Nów Księżyca 2 marca jest na 12 Ryb, Jowisz na 14 Ryb, więc mamy nów w koniunkcji z Jowiszem i w sekstylu do Urana, na 11,36 Byka. Poza tym te aspekty, które wymieniłeś, czy aktywowane Pluton i Saturn. Jeśli chodzi o Zełenskiego to nów jest w septylu do jego Jowisza, w okolicy ASC (?). No nie wiem, to chyba słaby wskaźnik czegokolwiek.... nie wiem. U Putina nów z Jowiszem robią trygon do Wenus w skorpionie. Jeśli chodzi o przejście Saturna przez MC, ale w opozycji od ur. Księżyca, to nie tak ścisłą, ale mam podobną sytuację w moim kosmogramie. Przejście Saturna wiązało się uczuciem strasznego zmęczenia, przeciążenia, braku sił, bo w pracy był sajgon, ale nie miałam żadnych poważnych problemów zdrowotnych. Więc mam nadzieję, że u WZ też będzie ok.
-
Wojciech Jóźwiak
#7915 : Tak, Egno, jeszcze jest nów -- Ty o nim pamiętasz, ja (wybacz) zapominam. :)
Więcej piszę w osobnej notce niżej-dalej. -
Wojciech Jóźwiak
#7916 : Dzięki, Krycie. :) Gorący pokój będzie trwać tak długo, jak długo następcy Putina będą targować się z Ukrainą i z resztą świata, oraz chyba głównie od tego, jak wmieszają się w to Chiny. Do przywódców Chin pobiegną następcy Putina wołając: ratuj!, i przedstawicie Zachodu wołając: użyj swoich wpływów na Rosję! Pewnie też Chińczycy nie będą czekać na niczyje zaproszenie i wezmą sprawy w swoje ręce, ale raczej poprzez ciche acz skuteczne naciski, a nie przez demonstracje dla publiczności. Rosja przetrwa ale chyba juą tylko jako fasada dla chińskich interesów. Do lat 2025-26. Krótko.
-
#7918 : Panie Wojciechu -1) nie zgadzam się, że tekst P. Dróżdżaka się zdezaktualizował. Niemcy zostały postawione "pod ścianą" i musiały zareagować. szef Bundeswehry sam mówił, że "są bezzębni" i on "się wkurza".. i coś tam zrobią.. ale kurz opadnie i będą handlować z Rosją... nie da się tak po prostu przestawić gospodarki... + za dużo sowieckich agentów za Odrą...2) myślę że Putin może właśnie nie dożyć Wielkanocy.. ja nie widzę teraz
"wyjścia z twarzą " Rosji.. gdybym był w Razwiedce to planowałbym przewrót, Putin do Mauzoleum, a "członkiem wysuniętym z ramienia na czoło" jest Aleksiej Nawalny - miły "Europejczyk" na smyczy generałów i business as usual od poniedziałku.. (ok. odpuszczamy "chwilowo" Donbas i Ukrainę)3) taktyczne użycie broni jądrowej (Rosja ma takie ładunki - malutkie) - niewykluczone.. ale to byłby ostatni ruch Putina.. po tym MUSZĄ go koledzy usunąć..4) Jeśli Kijów nie upadnie w 2-3 dni, to alternatywą jest "dobicie" Rosji przez UA z pomocą Europy i USA, a więc koniec imperialnego projektu Putina.. wątpię czy jego towarzysze na to pozwolą -
Wojciech Jóźwiak
#7919 : Imperialny projekt Putina tak czy siak jest skończony. Co do częściowości wczorajszego manewru polit.-gosp. Niemiec, to faktycznie może tak być: że ten manewr jest częściowy, wymuszony i niechętny, i Niemcy czekają, aż zacznie wracać status quo ante bellum czyli business as usual z Rosją. Żeby Rosjanie (ich klasa władcza) ratowali się przez wrócenie do business as usual, nie muszą aż Nawalnego wyciągać z łagru: mogą nowego szefa wyłonić spośród siebie i to jest bardziej prawdopodobne. Na własny wewnętrzny użytek będzie im zależało na zachowaniu ciągłości. Po śmierci Stalina podczas Odwilży za rządzenie wzięli się Beria i Chruszczow, czyli najbliżsi przyboczni Stalina, wcale nie dysydenci. Nie wyobrażam sobie, żeby wysocy urzędnicy mogli zaufać łagiernikowi. Żeby Rosja wróciła do stanu ante bellum, nawet bez Donbasu, ale z handlem europejskim i powrotem do roli wysokiego uczestnika życia międzynarodowego, na tym zależeć będzie nie tylko Niemcom, ale przede wszystkim Chinom, tylko wtedy Rosja będzie musiała w większym stopni iść na pasku Chin. Następna faza, być może w latach 2025-26, będzie taka, że Chińczycy "na całego" zajmą się opiekowaniem Rosją, a Rosjanie zaczną się burzyć przeciw ich szarogęszeniu się. (Chińczycy mają tradycyjny dar zrażania do siebie innych.)
-
#7921 : Chińczycy - mimo całej swojej mądrości, po prostu są zbyt zarozumiali w swym sinocentryzmie... zgadzam się. Co do Nawalnego.. ja bym się zastanawiał, czy on do tej roli nie jest "szykowany" od dawna.. po to było to "uwiarygodnienie" otruciem itd.. bo to jest moim zdaniem teraz jedyna silna karta Rosji: "patrzcie, już jesteśmy demokratami, zły Putin odszedł, nie ma Czeka (oooops.. znaczy się złych kagiebistów), jest nowa Rosja, taka ładna "hamerykańska"..oczywiście sobie trochę dworuję.. ale wcale się nie zdziwię na taki obrót spraw.. oni nie muszą mu ufać.. wystarczy jakiś "Wachowski" przy boku, który w razie potrzeby poda nowiczok...Co do Chin - to i tak mają Rosję "w garści".. cokolwiek się wydarzy
-
#7931 : @ powyższa dyskusja o NAwalnym...„Jestem przeciw tej wojnie. Rozpętano ją, aby ukryć rabunek dokonywany wobec obywateli Rosji, a ta wojna doprowadzi do ogromnej liczby ofiar z obu stron, zrujnowanego życia i dalszego zubożenia obywateli rosyjskich” – stwierdził natomiast Aleksiej Nawalny w nagraniu przemyconym z kolonii karnej w której przebywa, i wyemitowanym następnie przez jego współpracowników."https://nowakonfederacja.pl/kijowskie-koktajle-molotowa-chinskie-samoloty-nad-tajwanem-niezbednik-zagraniczny-nk-18-25-02-2021/Skoro "udało" się przemycić nagranie...
A ten cytat zamieściłam ze względu na odwieczne ludzi dylematy, nie wiedziałam też, że Freud korespondował z Einsteinem. I nie bez przypadku jest, że znalazłam to na stronie Roberta Palusińskiego.
- Jutrzenka #7904 : Ja zawsze miałam duże tendencje do empatii ale wstrzymałam się widząc jak bardzo ludzie nie mają empatii w stosunku do mnie. Ukraincy dostali strasznie i jak na 21 wiek to trudne do wyobrażenia. Ostatnia wojna to ta w Jugosławii. No niestety jak zaczęto wyciągać powstańców ktrzy się wypowiadałą to już nie zdzierżyłam. Powiem Wołyń 43 pamiętamy i zezie na Polakach. Rodzina mamy pochodzi ze wschodu. Jej wujek wraz z brateem zginęli w Katyniu więc rodzinnie z Rosjanami też mam na pieńku. Można by powiedzieć to historia gdyby nie to że mnie osobiście Ukraincy niedawno okradli. Nie skorzystali z propozycji pomocy mnie i odpracowania długu. Niedawno Ukraińcy zablokowali polski tranzyt żadając słonych opłat. Nie wiem dlaczego oni się nie spodziewali ataku Rosji skoro ja się spodziewałam. Powinni byli dbać o relacje z sąsiadem. A my tacy dobrzy,że zawsze własnym kosztem pomagamy a oni nam nie.
- Jutrzenka #7905 : Jeszcze wspomniała bym,że zeszły rok na Ukrainie był rokiem Bandery (to tak jakby Hitlerka) Ukraińcy stadion we Lwowie chcieli nazwać imieniem Bandery. A o Orlentach Lwowskich też pamiętam. Pamiętam,że Ukraińcy współpracowali z Niemcami i nawet pomnik żołnierzy ss jest niedaleko Orląt.
-
Wojciech Jóźwiak
#7906 : Jutrzenko, proponuję odłożyć tamte animozje do szuflady z historią tą już bardziej zakurzoną. Teraz na naszych oczach powstaje nowa historia, która jest ważniejsza od tamtej. Sława Ukrainie.
-
Lunaria
#7908 : Moja znajoma, Rosjanka, mieszkająca w Rosji napisała do mnie wczoraj: "No one needs this war. Civilians of Russia and Ukraine are against the war. But people are being sent to the slaughter with each other, lies and different information are everywhere. We don't know who is right and who is wrong. In any case, I do not support the decisions of Putin and Zelensky, it's terrible. I'm fine, at least as long as we're quiet".
- KatarzynaW #7909 : tyle że to nie "decision of Putin and Zelensky".
- Lunaria #7910 : Nie wiadomo (ja nie wiem) co wmawia im rosyjska propaganda.
-
KatarzynaW
#7911 : To jedno z kłamstw, które widzę także jako powielane wśród osób spoza Rosji, to że to wojna "rosyjsko- ukraińska", "konflikt rosyjsko- ukraiński", powtarzają osoby, myśląc, że gdy tak mówią, zachowują neutralny dystans. To niby łagodne kłamstwo też ma swój negatywny wpływ. A to nie jest konflikt- kłótnia rodzeństwa w jednym wieku.
(Sianie wszelkiej możliwej dezinformacji, a wraz z nią zamętu, to główna broń Putina. Dlatego każdą rzecz trzeba brać pod lupę i sprawdzić 3 razy. Nawet z tych najbardziej oficjalnych źródeł w Polsce czy na zachodzie).
-
Lunaria
#7907 : To pewnie dlatego ludziom tak łatwo "zobaczyć w nich" guru. Skoro sami siebie mają za lepszych to część ludzi też ich za takich zaczyna uważać i autorytet gotowy. Szczególnie jeśli takiej osoby nie znamy osobiście albo nie przebywamy z nią na co dzień.

- Lola #7917 : super
-
#7922 : Panie Wojciechu - dzięki!To się bardzo "zgrywa" z analizami nieastrologów (którzy, jak Pan pisał - mają "łatwiej" ;-)) PRawdopodobnie Rosjanom zaczyna brakować amunicji, nie przewidzieli tak długiej walki, plus bunty wewnętrzne, spadające morale, przegrana wojna w infosferze.
-
Naviganto
#7924 : https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/anonymous-do-rosjan-3-marca-pieni%C4%85dze-znikn%C4%85-z-waszych-kont-bankowych-najwi%C4%99kszy-cyberatak-w-historii/ar-AAUqGDz?ocid=msedgntpUran wspiera Ukrainę
-
Wojciech Jóźwiak
#7925 : Oby to zrobili, Naviganto. (Wyjaśniam: żeby Anonymous ściągnęli pieniądze z kont rosyjskich banków i przelali rządowi Ukrainy.) Sława Ukrainie.
- Lunaria #7926 : Sława.
- u#1609 #7937 : Sława
- Jutrzenka #7939 : Ponieważ jestem mocno zmęczona tą wojną na Ukrainie która bezpośrednio następuje po panice covidowej. Nie mogę wyjść z zadziwienia czy aby napewno ukraincy mają kwarantanne i robią testy no i obowiązkowo szczepienia na granicy powinny być chyba :( Dla zmiany klimatu proponuje wklepać sobie w wyszukiwarkę zakazana historia film. Jest cała seria filmików o zakazanej histori religii i innych. Na dodatek o 12 20 na zoomie można filmy z serii zakazana historia oglądać. Takrze polecam.
- Jutrzenka #7940 : Podobno zbanowano Cejroskiego bo powiedział,że Putin wywołał wojnę na złość Bidenowi. Ja tam cejroskiego nie lubię kiedy mówi o czym innym niż podróże ale to przesada taki atak. No przecież tak naprawdę nie wiadomo komu Putin chciał zrobić na złość. Podobno 2 razy przeszedł covid i ma powikłania.
-
#7941 : @Jutrzenka/Cejrowski: 1. Putin (i w ogóle rosyjskie elity) czują się ignorowane i poniżane - więc jakieś ziarno prawdy w tej wypowiedzi Cejrowskiego jest (nie słyszałem, odnośzę się do Twojego cytatu). Zresztą przemówienie "wojenne" Putina wprost do tego się odnosi: mogliście Gringos się dogadać i uwzględnić nasze interesy - "olaliście nas", to robimy swoje..2. niestety cenzura ma się dobrze. Np. YouTube (idioitycznie) usuwa materiały z Russia 1 - np. dyskusje z Wieczorów u Sołowiowa. To są materiały, które dostarczają masę informacji o stanie umysłów rzadzących Rosją.. usuwanie tego jest niezrozumiałe...
- Jutrzenka #7948 : Skończy się na tym jak powiedział Wojtek,że Chińczycy zajmą część tetytorium Rosji i tyle będzie miał Putin z tego bałaganu. Jeśli oczywiście będzie żył. Bo przecież z jego pozycją i w jego kraju nie idzie się na emeryturę. Albo się ginie albo bierze wszystkich za mordę.
-
#7949 : Tweet See new Tweets Conversation
BNO News@BNONews A ceasefire is on the agenda in talks between Russia and Ukraine in Belarus tomorrow, says Russia's negotiator Vladimir Medinsky - AFP - Jedynie prawda jest ciekawa #7950 : przepraszam za format - tak się wkleiło
-
Wojciech Jóźwiak
#7951 : Jedynie Prawdo; Twitter jest całkiem niekompatybilny z AstroAkademią jeśli chodzi o zapisywanie kodu czegokolwiek. :)
Merkury Wod 16°23’
Saturn Wod 18°47’
Saturn Wod 18°50’
W tych samych godzinach przejdzie przez Imum Coeli Putina i opozycję do jego uro. Plutona.
Księżyc będąc w koniunkcji z Merkurym i Saturnem kieruje moc tych planet w odpowiednie gorące punkty urodzeniowych horoskopów. Czyli teraz -- tej nocy i rano 1 marca -- Księżyc przekieruje moc Merkurego, a przede wszystkim Saturna (!) na oś Zełenski-Putin.
-
Wojciech Jóźwiak
#7920 : Taki wariant mi przychodzi. Putinowcy rządzący Rosją i jej armią, zdawszy sobie sprawę, że ich szef stał się główną przeszkodą, nie zabijają go ani nie zmuszają (jak kiedyś Chruszczowa lub Gomułkę) do "choroby dyplomatycznej", ale czynią z niego zombie. Trzymają go na muszce i zadają psychotropy, na czas gdy jest pokazywany w TV i gdy własnoręcznie podpisuje np. rozejm z UA. Mają to ułatwione, bo jak wiemy, od wybuchu wojny Putin jest izolowany i nie pokazuje się publicznie. Teraz będzie grać jako kukła-zombi, co ułatwia jest maskowata twarz bez wyrazu. Po co byłaby ta maskarada? Dla zachowania pozorów ciągłości. Innych zysków też jest wiele, ale nie mam czasu na szczegółowe analizy. Dowiemy się o tym za jakiś czas.
-
#7923 : Moim zdaniem - "hejt" antyputinowski poszedł tak daleko, że będący na pasku swych wyborców politycy UE i USA juz "nie mogą" z Putinem.. jest persona non grata. Poduszka, pestka, jad kiełbasiany... taki los dyktatorów...
To jest pozycja wyliczona przez algorytm Swiss Ephemeris /Astro Data Bank.
Nasz (w AA) mniej dokładny algorytm pokazuje:
Czyli 10 minut kątowych dalej. Nie ma to dużego znaczenia (lub żadnego), ale jeśli się wyznacza ścisłe momenty koniunkcji, np. z Marsem, to wypadną one "chwilę" wcześniej.
W naszym menu jest link: serennu.com: interaktywne efemerydy --- bardzo go polecam, bo nie tylko dokładniej liczy planety, ale podaje też węzły Księżyca i wiele innych punktów, których w kosmogramach AA nie ma.
- Lola #7964 : Kolejny przełom/ kryzys, może nastąpić w nocy z soboty 05.03 na niedziele 06.03, Księżyc będzie robić kwadraturę do rozchodzącej się koniunkcji Mars-Wenus-Pluton, przechodząc przez punkt 7krot. powietrzny 25°43' Barana, zastanawiam się czy charakter tego punktu może jako zmienić sytuację? Rozdarcie, brak zdecydowania?
-
Wojciech Jóźwiak
#7966 : W niedzielę rano (2022-03-06 08:02:37 -- link do kanwasu) jest pierścień: kwadratura podzielona na oktyle, w którym (to pierścieniu) bierze udział 6 planet: Księżyc, Słońce, Jowisz, Mars, Wenus, Pluton, przy tym jest to moment koniunkcji Wenus (Wod 0°02’) i Marsa (Wod 0°02’) w Zerze Wodnika. ...Myślę, jak to może się przejawić.
- Lola #7968 : jednocześnie Księżyc będzie w zasięgu już 0° Byka.
Webinarium: Agresja Rosji i opór Ukrainy III-02Zmiana jest uwzględniona na stronach.
Zapraszam.
Siergiej Szojgu 1955-05-21
Rektyfikowany hipotezą, że Saturn przeszedł przez uro. MC gdy został ministrem obrony Rosji w marcu 2012. (Daty dziennej tamtego awansu nie znam, zresztą nie jest potrzebna, bo dokładność miesiąca wystarcza.)
Oto:

Jego super-bliźnięcość potwierdza fakt z ang. Wikipedii, że zna 9 języków w tym "English, Japanese, Chinese, and Turkish aside from Russian". Dodajmy ojczysty tuwiński z rodziny tureckiej.
W sumie sympatyczny człowiek, tyle, że zajął się mordowaniem ludzi i należy do "trójcy jądrowej" urzędników, którzy trzymają skrzynki z kodami do wyrzutni. Atomowa trójca to Putin, Szojgu i szef sztabu Gerasimow. Potrzeba zgodnego działania dwóch, żeby uzbroić głowice i uruchomić wyrzutnie
Kontynuuję: Byłoby dość romantycznym finałem obecnego koszmaru, gdyby Szojgu -- Tuwińczyk, Syberyjczyk, Stepowiec, Turek, Azjata, "syn" skolonizowanej mniejszości (Tuwa za carów była prowincją Chin, po rewolucji była 20 lat niepodległa, Stalin anektował ją do Rosji i to nawet nie na prawach "republiki") -- okazał się być Konradem Wallenrodem. (Przypominam, wg Mickiewicza był to Litwin, który wyrósłszy wśród Krzyżaków został ich wodzem i powiódł ich na wojnę z Litwą w której ponieśli klęskę. Prawdziwy Wallenrod oczywiście był zwykłym niemieckim pechowcem.) Co Szojgu powinien teraz zrobić? Zabić bądź inaczej spacyfikować Putina, przejąć władzę w Rosji i odwołać wojnę. Stałby się wtedy światowym bohaterem dla wszystkich stron, który uratował świat przed atomową zagładą, Ukrainę przed wyniszczającą wojną, Rosję przed upadkiem. Ktoś kto teraz podniesie rękę na Putina i zastąpi go, musi należeć do jego ścisłego otoczenia. Z pewnością nie będą nimi dwa betony: ani Ławrow ani Gierasimow. Dla Szojgu, Pluton i planety w koniunkcji (Wenus i Mars) teraz tworzą trygon do jego urodzeniowych Księżyca i Słońca. ... Szansę ma.
-
Wojciech Jóźwiak
#7942 : Flaga Tuwy ma ukraińskie kolory:
-
Kryt
#7946 : Emocje między Szojgu a Putinem :https://humint.pl/wladimir-putin-i-generalowie-szczegolowa-analiza-mowy-ciala-i-bron-nuklearna-w-tle/A w tle zaskakująca nieporadność rosyjskiej armii, zwłaszcza w przypadku mającego przecież ogromną przewagę w powietrzu lotnictwa... Może to po prostu słabo przygotowana inwazja i lekceważenie Ukrainy, a może Konrad Wallenrod...
- Lola #7947 : Siergiej Szojgu na absolutnie wszystkich wideach i nagraniach (jakie sa na YT) patrzy w biurko, nie podnosi wzroku. Tu jest artykuł z 2014 roku Siergiej Szojgu – następca Putina?. Z artykułu wyłania sią postać człowieka do zadań specjalnych i obrońcy dawnego systemu.To moim zdaniem nie jest biografia mordercy Putina.
-
Wojciech Jóźwiak
#7955 : Masz Lolu rację. Szojgu to typ dworaka, zręcznego dworzanina, który wkradł się w łaski jedynowładcy. Putina raczej obalą ci podobniejsi do Gierasimowa.

- Lola #7945 : W 1990 przeprowadził się do Moskwy, Saturn byłby wtedy w połowie 2 ćwiartki, chwilę przed Dsc. Znalazłam informacje, że jego matka Alexandra Jakovlevna Šojgu, z domu Kudrjavcevova była Rosjanką urodzoną na terenach dzisiejszej Ukrainy, z zawodu była zootechniczką. Jej rodzice pochodzili ze Stakhanova (Ukrainian: Kadiivka, Luhansk), gdzie został ochrzczony przez swoich dziadków gdy miał 5 lat. W dzieciństwie nazywali go Szatan, a potem buntownik z krainy szamanów, ciekawa postać :). W jednym z nielicznych wywiadów pochwalił się, że przeszedł po lodowych krach w czasie wiosennych roztopów rzekę Jenisej. Lubi ryzyko, od 1991 roku pełnił funkcję przewodniczącego Państwowego Komitetu Federacji Rosyjskiej ds. Obrony Cywilnej, Sytuacji Nadzwyczajnych i Likwidacji Następstw Klęsk Żywiołowych. Jego starsza córka zrobiła doktorat z psychologii, pracuje w Psychological Aid of the EMERCOM of Russia od 2002.( kiedyś z ojcem jako jego doradca). napisała książkę/ podręcznik "Psychologia ekstremalnych sytuacji". Cała rodzina jest na pozycjach państwowych. Ciotki Sergieja także kończyły psychiatrię teraz zasiadają w Dumie. Wow ciekawa rodzina, jedno jest pewne zarządzanie ryzykiem maja we krwi.
-
#8323 : Szojgu miał zawał. Przechodzi rehabilitację.
https://www.rp.pl/swiat/art35941291-wojna-rosji-z-ukraina-dzien-30 - Fabrycy #8325 : Podobno Putin zrugał go niemiłosiernie i Szojgu wziął sobie to do serca...(ciekawe ile w tym prawdy?)
-
Wojciech Jóźwiak
#8326 : Mógł to być zawał tzw. dyplomatyczny. Choroby dyplomatyczne obaliły np. Chruszczowa i Gomułkę.
Międzynarodowy Trybunał Karny (MTK) w Hadze wszczął śledztwo ws. zbrodni wojennych popełnionych podczas rosyjskiej inwazji na Ukrainę.
- Jedynie prawda jest ciekawa #7954 : 2- 3 wydarzenia na nowiu: rezolucja ONZ, Trybunał w HAdze i rosyjska (!) obiectnica rozmów o zawieszeniu broni (to ostatnie może być tylko zasłoną dymną)
Romowie zdobyli, a Cyganie ukradli Zachodnie społeczeństwa w ciągu kilku dni przeszły ze stanu niemowlęcej regresji do bolesnej dorosłości. To daje wiele nadziei. Koncepcja zamykania…
Dlaczego czytajmy? Na wypadek, gdyby tamta "normalność" przed rosyjskiej inwazji miała jeszcze wrócić. (Rewolucja Francuska 1789 w końcu upadła i to dwa razy: przez zamach Napoleona i przez jego upadek. Burbonow1e na kilkanaście lat wrócili do Francji. Polska rewolucja Solidarności wyprodukowała po latach rządy kaczystów i Rydzyka. Amerykanie musieli pójść na wojnę domową, aby się nie rozpaść i nie cofnąć do marionetki-operetki. Nikt bardziej od astrologów nie jest świadomy cykliczności w historii i powtrzania starych błędów.)
-
Lunaria
#7958 : Polecam film China Wants this War More than Russia! https://www.youtube.com/watch?v=kxprOQuVamERzeczy, które już wiemy lub podejrzewamy plus przykłady zachowań Chińczyków w obecnej sytuacji.
W języku cybernetyki społecznej, opisany wyżej system władzy w Rosji wymaga dla swego utrzymania wyjątkowo wysokiego poziomu dyssypacji energii. Mówiąc po ludzku – skorumpowana i nieefektywna władza centralna, która zarządza państwem poprzez hierarchiczny system cierpienia (jak nie zrobisz tego, o co cię proszę, to ja zrobię coś, co się zaboli) „przepala” ogromną ilość zasobów na pokazanie miejsca określonego aktora w hierarchii. Ten system jest zorganizowany jak kultura pawi, z których każdy musi wykazywać się krzepą i wielkim ogonem z pięknymi piórami (jachty, samoloty, ekstrawaganckie zwyczaje), aby utrzymać swoją pozycję w hierarchii. Generuje to olbrzymie koszty społeczne, gdyż realne zarządzanie takim system władzy polega na utrzymaniu w rękach zdolności do ograniczania powszechnie dostępnych zasobów i selektywnego kierowania ich w ręce taktycznie dobieranych grup tworzących koncentryczne kręgi wokół balansującego ich siły lidera, jakim jest Władymir Putin. Taki oligarchiczny system władzy utrzymuje się w Rosji od wieków i jest niezmiennie odtwarzany po każdej większej klęsce czy wstrząsie społecznym. Można powiedzieć, że stanowi istotę Rosji i rosyjskości. Dlatego – uważam – można porzucić nadzieję na to, że kolektywny Zachód będzie w stanie wymusić na Rosji jakiekolwiek zmiany nie będąc w stanie powtórzyć tego, co miało miejsce w Niemczech po II Wojnie Światowej – czyli doprowadzić do całkowitego rozbicia istniejącego systemu politycznego w Rosji, wymuszenia jej demilitaryzacji, przeprowadzenia głębokiej wymiany elit oraz przejścia przez długi okres „nadzorowanej demokracji”, której w Niemczech pilnowały alianckie wojska okupacyjne. Jakakolwiek zmiana w Rosji jest w ogóle możliwa wyłącznie w warunkach jej upokorzenia, załamania gospodarczego tak fatalnego, że system ten traci samosterowność na skutek rozpadu tworzących strukturę głębokich zależności powiązań, kiedy drastycznie słabną wychodzące z Moskwy macki obejmujące cały ten wielki kraj.
- Kryt #7965 : Autor sugeruje, że żadnej pobudki z letargu tzw. Zachodu nie ma i nie będzie. Chciałbym wierzyć, że nasza wizja tej pobudki jest jednak prawdziwa...
-
Wojciech Jóźwiak
#7967 : Autor może nie zauważać, bo zna astrologii.

-
Weider
#7972 : S
- KatarzynaW #8005 : Jeśliby uwzględniać tranzyty do osi, to Saturn u Zelenskiego nie tylko w MC, ale też w trygonie do ascendentu. Ascendent dostaje też wsparcie bikwintylem od Plutona?
- Fabrycy #7970 : Mgła wojny jest tak gęsta, że ciężko w pojedynkę dokonać poprawnej oceny sytuacji. Wysokie stężenie neptuniny.
-
#7971 : MArek Budzisz 28.02 pisał tak:"Reputacja Putina-„stratega” już legła w gruzach, a na horyzoncie rysuje się perspektywa przymusowej, wcześniejszej emerytury (choć ogłoszonej zapewne po jakimś czasie). Z tego też powodu rosyjski przywódca może nie być zainteresowany tym, by dziś osiągnąć przełom w ewentualnych negocjacjach z Ukrainą. Stać się tak może dopiero po tym, jak zwiększy intensywność działań wojennych, pójdzie na eskalację konfliktu i przekona się, że ten krok niewiele dał. Chyba, że nieujawniane pęknięcia w rosyjskim obozie władzy są tak głębokie – bo różnice zdań były widoczne już na posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa przed rozpoczęciem agresji – że Putin, wzorem krytykowanego przezeń Lenina, po to, aby utrzymać władzę, będzie zmuszony zawrzeć kolejny pokój brzeski. Ale czy tak się stanie, zdecyduje najbliższych kilkadziesiąt godzin."https://nowakonfederacja.pl/o-przyszlosci-rosji-i-ukrainy-zdecyduje-najblizszych-kilkadziesiat-godzin/
-
Wojciech Jóźwiak
#7973 : Minęło 120 godzin od tekstu Budzisza...
-
Wojciech Jóźwiak
#7974 : Nowy pokój brzeski, co przez to Marek Budzisz rozumiał? Na mocy pokoju brzeskiego (3 marca 1918) Rosja przestała walczyć z Niemcami i wycofała się... na linię mniej więcej obecnej granicy z Ukrainą. Czyli to, co sugerował MB, to wycofanie wojsk Rosji z Ukrainy? Ale wtedy pada pytanie: "po co nam to było?". Po co w ogóle ta wojna i jej skutki? Rosja, przynajmniej jej obecne kierownictwo zwyczajnie nie może tego zrobić. Weszli w ukraińską pułapkę i nie mają odwrotu. Zamach stanu może ich uratować, ale to musiałby być naprawdę głęboki zamach stanu i głęboka pierestrojka wewnątrz aparatu władzy. Pytanie, czy ktokolwiek tam jest zdolny to zrobić? Jeszcze coś w tamtej analogii. Lenin w 1918 r. miał dwóch wrogów: armie Niemiec i Austro-Węgier na zachodnim froncie, i siły antybolszewickie na frontach wewnętrznych. Kupił pokój od Niemiec (w zamian za terytorium Ukrainy), aby skupić siły na wojnie wewnętrznej. Teraz władze Rosji nie mają przeciwników wewnętrznych. To jest ta różnica. Za to mają otwartą drogę do "pójścia w zaparte", jak pod Stalinem w 1941. Ale Stalin zrobił to (prócz innych przyczyn), ponieważ miał wsparcie W. Brytanii i (wkrótce) USA. Teraz RU musieliby mieć podobne wsparcie... chyba tylko od Chin.
-
Wojciech Jóźwiak
#7975 : Uporządkowałem (trochę) wpisy Jedynie Prawdy, tzn. podniosłem je do rangi samodzielnych notek, tak aby dyskusja była bardziej chronologiczna.
- Wojciech Jóźwiak Mija czwarta doba wojny 2022-02-28 00:29:26
- Krysttyna Zgadzam się Wojtku, we... 2022-02-28 09:43:12
- Krysttyna Wilber 2022-02-28 09:48:08
- Wojciech Jóźwiak Nów 2 marca g. 18:36 wygląda jak bitwa bogów 2022-02-28 16:48:40
- Wojciech Jóźwiak Tej nocy (28 lu. / 1 marca) Księżyc idzie przez oś Zełenski-Putin 2022-02-28 21:01:37
- Wojciech Jóźwiak Gdzie jest Pluton? 10 minut bliżej. 2022-03-02 08:27:25
- Wojciech Jóźwiak Webinarium: Agresja Rosji i opór Ukrainy III-02 2022-03-02 08:42:49
- Wojciech Jóźwiak Szojgu 2022-03-02 12:27:58
- Wojciech Jóźwiak Szojgu z ascendentem w Lwie 2022-03-02 14:48:57
- Jedynie prawda jest ciekawa Trybunał w Hadze wszczyna śledztwo 2022-03-02 23:52:15
- Wojciech Jóźwiak Gorzki sceptyk Droździak 2022-03-03 10:10:07
- Lunaria Strona war.ukraine 2022-03-03 12:32:18
- Wojciech Jóźwiak Polecam +A więc wojna!+ Zbigniewa Szczęsnego 2022-03-04 08:41:50
- Wojciech Jóźwiak Prezydent Zełenski 4 marca 22 2022-03-04 11:17:54
- Jedynie prawda jest ciekawa 2-3 marca przeszedł raczej bez echa... 2022-03-04 19:35:26