prowadzi Wojciech Jóźwiak • od 2004

Ukraina 2022+ .405

Wojciech Jóźwiak   2022-04-21 09:44:56   405.14964  
Bartłomiej Sienkiewicz o
"Bliższe rzeczywistości wydaje się myślenie o Rosji i jej przywództwie jako o religijnych terrorystach z bombami nuklearnymi." , pisze Bartłomiej Sienkiewicz (tak, ten B.S.) w: Putin na wojnie religijnej
  • Jutrzenka #8558 : Bardzo ciekawy artykuł. Ja już od dawna myślę,że tu się dzieje coś na innym poziomie niż materia. Bardzo dobrze,ze relikwie poszły na dno skoro ważniejsze od ludzi. Wogóle co za pomysł oddawania kultu przedmiotom. Tu ani Franciszek się nie popisa a o cerkwi prawosławnej i Cyrylu lepiej nie mówić. Oni wszyscy jeszcze myślą,że można po staremu. A tu wszystko się sypie. U nas pociągi przesta jeździć pociągi a zamiast zamknięcia nieba nad ukrainą być może sostanie zamknięte niebo nad Polską jeśli władze jakiś decyzji nie podejmą.
Wojciech Jóźwiak   2022-04-24 21:48:50   405.14972  
Nasz ulubiony Ołeksij Arestowycz o przyszłości Ukrainy
Jak Ukraińcy przestali się bać rosyjskiej armii i jak chcą teraz odzyskać Donbas i Krym. Wywiad: Elizawieta Antonowa, mówi: Ołeksij Arestowycz, ten co studiował u Podwodnego (alias Kamieńskiego). Polecam, warto. Arestowycz prawdopodobnie w swoich prognozach na najbliższe miesiące korzysta z astrologii. Np. gdy mówi, że w październiku Rosja ponownie zaatakuje, ale to już będzie jej ostatni raz.
Fragment:
"Czy wiesz, że za plecami rosyjskich wojsk nie ma już ani jednego rosyjskiego żołnierza? Jeśli przełamiemy tę linię, możemy dotrzeć aż na Krym. Rosjanie osłabną, a nasi partyzanci i siły specjalne pójdą ich wyciąć w krzakach. To szaleństwo będzie trwało jeszcze miesiąc lub dwa, bo po prostu zabijemy wszystkich, zmieciemy wszystkie ich oddziały."
W innym miejscu z tego co mówi, wynika obraz powiązań miedzy RU ezoteryką a polityką/władzą. Dla nas egzotyka!
  • Jutrzenka #8589 : Czyli co? Ta wojna moze skonczc sie do pazdziernika? Wczoraj z przerazeniem uslyszlam mlodego przedstawiciela wladzy ktory mowił tak jakby ta wojna na naszym terytorium sie toczyła. A jak ja słucham to o ukrainskie złoza chodzi. sprzetu i ludzi rosjanie nie maja tylko rakiety ktore do anglii doleciec moga, Nasze władze nas ta wojna wykoncza a to nie o nas chodzi.
  • Wrona #8590 : Ja też uważam że nasze władze mają coś z głową... 
Marula   2022-04-28 21:41:28   405.14975  
Wolski o wojnie
polecam ten kanał. w ciągu miesiąca ma 158 tys. subskrybentów.
https://www.youtube.com/watch?v=QNbzrtfDT-w
Lola   2022-04-28 21:51:51   405.14976  
Polska armia chce wkroczyć do Ukrainy

Polska armia chce wkroczyć do Ukrainy to wydaje się być dość ważny artykuł! Brzmi jak doskonała wymówka, trochę podobne do retoryki wywiadu USA, który ostrzegał przez wkroczeniem Rosji do Ukrainy.

• Lola #8597 : nie mogę znaleźć oryginału tego artykułu na Moscow Times, może usunęli?
Wojciech Jóźwiak   2022-04-30 22:21:47   405.14980  
Tekst Wojciecha Suchomskiego polecam
Wojtek Suchomski zamieścił na Facebooku -- a ja republikowałem w blogu"WJ i Goście.PL", polecam, oto:

Wojciech Suchomski: [photo]Noc upiorów
O zaćmieniu Słońca, nocy Walpurgi, święcie Beltane i wojnie. Spisuję tu główne wątki dyskutowane przez ostatnie 2 miesiące: może komuś przydadzą się te przemyślenia.

• Fabrycy #8611 : Tekst ciekawy analitycznie/geopolitycznie, choć najbardziej interesujące zagadnienie astro (zaćmienie) jedynie markuje/konstatuje - bez wchodzenia w prognostyczne szczegóły. 
    Zgodnie z tradycją: zaćmienie poprzedza/wywołuje/powoduje/oznacza zdarzenia mające miejsce w jakiś czas [miesiące] po zaćmieniu. (to, co pamiętam z dawnych lektur - że zawsze były to jakieś cholerne plagi i utrapienia. Typu: "pylica, głód, nędza").
    Technicznie/teoretycznie rzecz biorąc - było to (na szczęście;) raczej "słabe", niezbyt "ścisłe" zaćmienie - odległość nowiu od węzła: 12 stopni - czyli sporo. 

• Jedynie prawda jest ciekawa #8696 : "André Barbault was passionate about mundane astrology and he believed to have discovered correspondences between planetary cycles and major stages of world history. Patrice Guinard is rather skeptical about that[4]. However, noting that the Russian Communist Party took power under the conjunction of Saturn and Neptune in 1917, André Barbault announced in 1955 a "reshuffle" or "succession of statesmen in the Kremlin" during the Saturn-Neptune conjunction of 1989. This announcement remains his greatest predictive success."

Mam wrażenie, że to w ogóle jest szerszy wątek.. Gdy ktoś "za szybko" coś widzi, to nie jest prorokiem, bo zbiorowa świadomość tego nie rejestruje. Abstrahując teraz od wątków politycznych - przykłąd: gdy Korwin-MIkke w latach 1995-2005 mówił o czekającej USA wojnie z Chinami, to był wyśmiewany jako idiota... Gdy Bartosiak to mówi w latach 2106-2020 to jest geniuszem... 
  • Jedynie prawda jest ciekawa #8697 : To oczywiście @tekst W. Suchomskiego, który pisze "Czy w ogóle można było jednak przewidzieć wojnę? 17 lat temu po raz pierwszy dowiedziałem się o cyklach wojny, opracowanych przez André Barbault i dopracowanych przez Roberta Doolaarda."
  • Wojciech Jóźwiak #8701 : Barbault i Doolarda mam odnotowanych do nauczenia się, ale na razie czekają. Z wojnami jest problem, że ludzie/państwa wszczynają wojny przy byle astro-wskaźniku. Problem z wojną jest taki, jak odróżnić wielką wojnę od małej wojny. Szczęśliwie dla astrologów I WŚw. wszczęła się w momencie wybitnie astrologicznie pro-wojennym, podobnie II WŚw. ...Oj, dużo byłoby tych spekulacji, może napiszę o tym kiedy indziej.
Wojciech Jóźwiak   2022-05-06 19:29:13   405.14991  
Co było w Rosji 1 cykl Saturna temu?
Co było, gdy poprzednio Saturn był ok. 24 stopni Wodnika, jak teraz? Oto kosmogram: Szturm Białego Domu w Moskwie 4 października 1993.
Wiki: Kryzys konstytucyjny w Rosji 1993. Tam podana godzina. Wtedy Jelcyn kosztem ok. 200 zabitych rozbił post-radziecką opozycję.
Ciekawe, że była wtedy ostra kwadratura Saturn-Pluton, ta wojenna. Ścisła była koniunkcja Uran-Neptun i w chwili rozpoczęcia szturmu była w wyróżnionym miejscu: w chwilowym IC. Kolejny ślad, że w kontekście Rosji trzeba uważać na Neptuna.
Jedynie prawda jest ciekawa   2022-05-11 22:37:47   405.15004  
Oblanie ambasadora
Bardzo dobry tekst PROF. BOGDANa GÓRALCZYKa

MOże być pod paywall'em. 
Czy ktoś pokusił się o analizę astro zdarzenia?
  • Wojciech Jóźwiak #8700 : Z profesorem Góralczykiem zgadzam się, sprawa jest poza dyskusją. Czy znasz Jedynie Prawdo (lub Ktoś inny) czas incydentu?
  • Wojciech Jóźwiak #8703 : Polecam też Trudna sztuka dyplomacji. “To jest niemądre i szkodliwe”. Witold Jurasz.
  • Jutrzenka #8733 : Konkurs Eurowizji,najbardziej polityczny konkurs na świecie! Ukraińskie elity dały nam 0 punktów. No to widać na  jaką wdzięczność od elit możemy liczyć!
  • Jutrzenka #8734 : My będziemy moralnym zwycięzcą a odbudowywać Ukrainę będą Niemcy!
Wojciech Jóźwiak   2022-05-27 16:47:12   405.15054  
O tzw. Kaliningradzie Paulina Siegień u Jurasza
Wojciech Jóźwiak   2022-06-02 10:10:05   405.15077  
Rewolucja na granicie
Dowiaduję się mało znanych u nas faktów z historii Ukrainy. Oto Rewolucja na granicie 1990-10-02 -- zamieściłem kosmogram (początku) tego wydarzenia: strajk głodowy w Kijowie (na dzisiejszym "Majdanie" czyli Placu Niepodległości). Jest artykuł w angielskiej Wiki: Revolution_on_Granite, ale w Wiki PL nie ma. O RnG wspomina dzisiejsza Krytyka Polityczna: "Żadnej społecznej fascynacji kulturą rosyjską w Ukrainie nie będzie". Kosmogram uderza niebywałą kumulacją septyli, co jeszcze raz potwierdza, że 7-krotne aspekty pokazują nakierowanie w przyszłość, mają "moc prognostyczną". Sława Ukraini.
Marula   2022-06-08 20:22:08   405.15089  
wojna Polski z Rosją
https://strategyandfuture.org/o-nieuchronnosci-wojny-polski-z-rosja-i-polskim-planie-zwyciestwa-czesc-1/
niestety czeka nas czas zbrojeń. w konsekwencji duże wydatki, kosztem poziomu życia.
dziś Kaczor mówił w Sochaczewie o nieuchronności intensywnych zbrojeń, tak aby Rosji nie opłacało się nas napadać.
  • Wojciech Jóźwiak #8981 : Tylko żeby to zrobili mądrze, a nie głupio jak większość dotąd.
Wojciech Jóźwiak   2022-06-16 08:14:56   405.15118  
Zastój i depresja z Marsem w Baranie
To co się w ostatnich dniach (lub ok. 2 tygodniach) dzieje w zw. z wojną obronną Ukrainy, wprawia mnie w astro-poznawczy dysonans. Mars idzie przez znak Barana, w którym też rezyduje Jowisz, więc powinno być dynamicznie, dziarsko, pod hasłami "naprzód!", a sytuacja powinna być podobnie dynamicznie zmienna. Tymczasem trwająca wojna, coraz mniej "nadziejna" dla Ukraińców, mieszkańcom Zachodu znudziła się, przywódcy kluczą i faktycznie zdradzają wspólną sprawę, kombinują z Rosją, jakby stracili wiarę, że UA w jakikolwiek sposób wygra i kalkulują, jakby najmniej stracić na domniemanym przez siebie zwycięstwie Rosji. Sytuacja jest depresyjna -- i gdzie tu ten aktywny Mars, w Baranie?
Wojciech Jóźwiak   2022-06-27 17:19:21   405.15172  
Terrorystyczny atak Rosjan na centrum handlowe w Krzemieńczuku 2022-06-27
Terrorystyczny atak Rosjan na centrum handlowe w Krzemieńczuku. Rakietą w miejsce pełne ludzi. Liczba zabitych i rannych nie jest znana. Kwadratura Słońca do Jowisza.
  • Fabrycy #9185 : I uściślająca się kwadratura Mars/Pluton. Bezwzględność działania/okrucieństwo. (możliwe, że w momencie uderzenia rakiety, Mars był stosunkowo niedaleko od zachodniego horyzontu.)
  • Wojciech Jóźwiak #9186 : Tak. Zło podnosi głowę. Nie tylko w osobie Rosji.
  • Gracja #9187 : Tak jakby cofajacy sie Saturn mowil ;ja jeszcze z wami nie skonczylem ; a Pluton z usmiechem  a ja wam zrobie piekne  lato no i masz 42 st , wczoraj o godzinie 23 bylo dolkladnie 32 st czystej cholery mozna dostac  nie wiem czy przetrzymamy do jesieni ufff ps a i ktos mi zazdroscil (nie pamietam juz kto) na webinarze temperatury  to sie moze teraz wylozyc legalnie do slonka bo i was chyba nie ominelo w jakims stponiu pozdrawiam Gracja
  • Komodorak #9191 : W USA też niewesoło:
    https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-06-28/usa-ciala-46-osob-znaleziono-w-ciezarowce-w-teksasie-zmarli-z-powodu-udaru-i-wyczerpania/
  • Wojciech Jóźwiak #9194 : Tu na futażu, prawdopodobnie z kamery ochroniarskiej, jest dokładny moment zbombardowania marketu w Krzemieńczuku: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5226867404062553&id=100002180355339 --- Ten czas użyłem do poprawienia kosmogramu.
Wojciech Jóźwiak   2022-08-21 09:36:17   405.15306  
Zamach na Darię Dugin
Od wybuchu bomby w samochodzie zginęła Daria, córka Dugina, ideologa Putina. Pytanie, kiedy? W Twitterze jest film w chwilę po ataku, gdzie widać Dugina i pożar. Film zamieszczono z datą "12:11 AM · Aug 21, 2022", co w pokrętnym sposobie anglosaskim oznacza godzinę 0:11, 21 sierpnia. Strefa czasu najpewniej Moskwa/Kijów. Ale to jest czas wrzucenia na Twitter, a nie faktu. Gdyby Ktoś znalazł prawdziwszą godzinę, chętnie zrobimy kosmogram. Merkury jest w opozycji do Neptuna, aż się prosi o oszustwa i prowokacje.
  • Wrona #9759 : Znalazłam wideo płonącego auta z datą 20 sierpnia 23. 12
    https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Daria-Dugina-nie-zyje.-Corka-mozgu-Putina-zginela-w-zamachu-pod-Moskwa

• Wrona #9760 : Do wybuchu doszło o godz 21
    https://natemat.pl/432112,zamach-w-rosji-nie-zyje-daria-dugina-byla-corka-mozgu-putina
  • Wojciech Jóźwiak #9761 : Gazeta.pl podaje trochę inny przybliżony czas: "Do eksplozji samochodu, terenowej toyoty, którą prowadziła Daria Dugina, doszło w sobotę około 21:30 czasu lokalnego, niedaleko miasta Odincowo, 20 kilometrów na zachód od Moskwy. Kobieta zginęła na miejscu. "
    Angielskojęzyczne media nie podają czasu, jakby to ich nie obchodziło, i zamieszczają informację z półdobowym opóźnieniem.
    Zaraz zrobię kosmogram na 21:30.
    Przez moją bańkę na FB przeszła fala spekulacji, co do sprawców i ich intencji. Najbardziej prawdopodobne wydaje się, że:
    -- Zrobiły to "służby" Rosji, żeby oskarżyć o to Ukrainę. Żeby jej przyprawić łatę "państwa terrorystycznego". I żeby rozwścieczyć własną opinię. Itd.
    -- Dugin przesiadł się, ponieważ został skłoniony do tego przez "służbę", ponieważ zamachowcy chcieli by przeżył i po stracie córki rzekomo zabitej przez UA tym bardziej pluł jadem itd.
    -- Chociaż (najprawdopodobniej) zrobili to Rosjanie, to Zełenski wiedział o tym wcześniej, chociaż zapewne niedokładnie, ponieważ wcześniej, ale też 20 sierpnia ostrzegał, że RU chcą zrobić "coś strasznego". Zapewne wywiad UA miał przecieki z RU.
    Jedno jest pewne: wojna z fazy walk wzdłuż granicy przechodzi w fazę "wewnętrznego zakażenia" -- zakażenia przemocą/agresją wewnątrz samej Rosji, i proces ten wszczęli sami agenci/"służby" RU. Tego procesu łatwo nie trzymają, raczej uruchamiają w Rosji "wewnętrzny pożar", który będzie mieć wielu konkurujących wykonawców. Są jak ten mityczny skorpion, który nie mogąc użądlić kogoś zewnętrznego, sam sobie wstrzykuje własny jad.
  • Wojciech Jóźwiak #9762 : Link do tego kosmogramu: Daria Dugina ginie w zamachu
  • Fabrycy #9763 : Gdyby urodziła się o g.12 (którą ustawiłem umownie) - miałaby taki horoskop. 

• Sandra #9767 : Rosja jako Skorpion, który sobie wstrzykuje własny jad. To jest bardzo sugestywne. Podobno skorpiony w naturze popełniają samobójstwo kiedy nie widzą sensu walki i nie mają dokąd uciec np. otoczone przez ogień. Czego skorpion boi się najbardziej? Tego czego nie da się uśmiercić jadem.
  • Wojciech Jóźwiak #9768 : To jest Sandro oczywiście legenda. Realne skorpiony same się nie dźgają. Ale to jest dobra metafora w przypadku Rosji. Nie chodzi tam o świadome, na mocy czyjejś politycznej decyzji "wstrzykiwanie sobie jadu", tylko niekontrolowany proces. Uruchamiając siły agresji motywowane nienawiścią, rosyjscy przywódcy sprawiają, że siły te, nie mogąc wyładować się na zewnętrznym przeciwniku, zaczną "szaleć" wewnątrz własnego kraju, czego wynikiem będą wewnętrzne walki, zamachy (jak ten) i wzajemne blokowanie się decyzyjne, dalej zanik jakiejkolwiek społecznej solidarności lub lojalności i może to przejść w wojnę domową lub "wojnę wszystkich ze wszystkimi".
  • Sandra #9769 : nawet jeśli to tylko legenda, jest to świetny obraz skorpionowych instynktownych reakcji. Taki wewnętrzny zamęt może skończyć się tylko w jeden sposób -  przemianą.Oby na lepsze :)
  • Lola #9770 : Zgadza się ktoś coś tu podtruwa:
    Nieznana wcześniej grupa oporu w Rosji twierdzi, że jest odpowiedzialna za zabicie córki Aleksandra Dugina. Grupa wzywa do zbrojnej walki partyzanckiej w celu obalenia reżimu Putina. Jako jej głos przemawia były deputowany Dumy Ilja Ponomariow. Nie jest jednak jasne, czy grupa w ogóle istnieje, czy nie jest np. tworem rosyjskiej tajnej policji
    źródło:Partyzanci biorą na siebie odpowiedzialność 
  • Wojciech Jóźwiak #9773 : Sandra: W przemiany Rosji na lepsze nie wierzę. Bardziej prawdopodobne wydaje się, że przez wiele lat będzie miejscem konfliktów i chaosu, jak teraz kraje Bliskiego Wschodu. A wcześniej Kolumbia. Albo Kongo/Zair. Oraz frontem zastępczych wojen USA-Chiny.
    Lola: możliwe, że ta "grupa oporu" należy do tajnej policji. Tylko której? Stopniowo w Rosji robi się coraz więcej tych tajnych policji, które konfliktują się miedzy sobą.
    Bolszewicy pod Leninem-Trockim-Stalinem w 1917 mieli przynajmniej wyrazistą ideę. W rewolucji, która teraz się zaczyna, idei nie ma, więc będzie z tego ogólny krwawy chaos.
  • Wrona #9780 : Moim zdaniem ten kto to zrobił, siedzi cicho i będzie siedział cicho, zbyt potężnych i bezwzględnych ma przeciwników.
Wojciech Jóźwiak   2022-09-10 15:52:36   405.15368  
Ofensywa UA, Bałaklija wyzwolona, dysharmoniki pracują dla Ukrainy!
Wstawiłem kosmogram "Bałaklija wyzwolona", żeby zaznaczyć w naszej kronice sukces ukraińskiej (kontr)ofensywy -- chociaż być może ważniejsze było wyzwolenie Kupiańska, Izjumu lub Łymania.
Dzieje się to podczas pełni, przy kwadraturze Saturn-Uran i tryoktylu Mars-Pluton. Przy tym kwadratura S-U była dzisiaj radykalnie wzmocniona przez pełnię (opozycję Księżyc-Słońce), która się z nią sprzęgła.
Rozszalałe dzisiaj dysharmonijne aspekty pracują na korzyść Ukrainy! Niesamowite.

UA-RU
  • Wojciech Jóźwiak #10053 : Jowisz jeszcze: stoi teraz w połowie drogi (w midpunkcie) pomiędzy Saturnem a Uranem, przez co tamta kwadratura stała się układem trój-planetarnym, a Jowisz pośrodku to jakby "władca", kluczowa postać tego układu. Jowisz jako zaprowadzający sprawiedliwość?
  • u#1609 #10059 : Jowisz gromowładny :)
  • Wojciech Jóźwiak #10062 : Najciekawsze jest, dlaczego ten układ planet okazał się sprzyjający dla Ukrainy, a fatalny dla Rosji? Przyznaję, że nie wiem, gdzie to jest zapisane, ale znalezienie tego, gdzie w tym układzie planet jest "bicie Rosji" i "sukces Ukrainy", to byłby wielki wynalazek!
  • Wrona #10063 : Podobno internet ma ogromne znaczenie na terenie Ukrainy, ludzie na całym terytorium są ogromnie zmotywowani i zorganizowani, łączą się błyskawicznie. przekazując nie korzystne dla Rosji wiadomości, potrafią też w jednym momencie zamilknąć by nie wskazywać o ruchach wojskowych swojej armii. Widać rosyjskie zdezorientowanie.
Wojciech Jóźwiak   2022-09-11 22:26:12   405.15370  
O Ukrainie, trochę politycznej fantastyki polecam
Ukraina średnia czy Wielka? Czytanie Szczerka o Arestowyczu
Poglądy Oleksija Arestowycza rozwijają się w wizję Ukrainy jako spadkobiercy lub przechwyciciela Rusi i Rosji.
Zaznaczyłem tam, że: "Do przetworzenia ilustracji użyto strony-narzędzia www.photopea.com."
marija_prymaczenko_niebieski_byk.jpg
Notki forum (15) na tej stronie: [X]
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.