Badanie naszych horoskopów .334
Być może jeszcze któreś notki przełożę z wątku do wątku.
Temat solariuszy interesował mnie rok temu. W sumie nadal interesuje. Tyle, że mam spory problem z ich interpretacją. Wydaje mi się, że jako narzędzie prognostyczne stanowią może jakieś uzupełnienie, a nie główny czy choćby ważny wątek. Ale jak pisałam wcześniej mam problem z ich interpretacją i moja opinia może wynikać właśnie z tego.
Dla przykładu mój solariusz 2019/2020 (jeszcze trwa, ale jest już na finiszu):

- ASC solarny wypada w Raku, natalnym domu 4, blisko natalnego IC, orb ok. 4 st., pytanie czy na tyle blisko, żeby powiedzieć, że osie się pokrywają i będzie to znaczący rok? 4 dom oznacza, że moja uwaga powinna, czy też po prostu będzie się koncentrować się na prawach domowych (rodzina, nieruchomości), ale też podkreślona będzie emocjonalność, wrażliwość, może wrócą jakieś sprawy z przeszłości. Solarny Księżyc w domu 12, więc raczej okoliczności zewnętrzne zmuszą mnie to tego, żeby skoncentrować się na sprawach 4 domowych. Nie będzie tu mojej sprawczości.
No i coś w tym jest, bo w tym czasie zarówno mama, jak i tata mieli problemy ze zdrowiem. Mama poważnie złamała rękę, która do dzisiaj, czyli już z 5 miesięcy jest rehabilitowana, a tata dwa razy wylądował w szpitalu na zabiegach chirurgicznych. Problemy onkologiczne taty zaczęły się trochę wcześniej jeszcze na przełomie 2018/2019, ale swój finał, znalazły jesienią 2019. Potem odezwało się serce. Wszystko dobrze się skończyło.
Ale czy da się to jakoś inaczej uzasadnić? Moim zdaniem tak. Tranzytami Saturna i być może też Jowisza w opozycji do Księżyca i zaraz potem natalnego IC. Jowisza w tym sensie, że „wyolbrzymił”, „rozmnożył” te problemy. I mama, i tata, i dużo tego na raz. Gdzieś przeczytałam, że Jowisz blisko Saturna, daje takie poczucia "szczęścia w nieszczęściu". W sumie nie najgorzej się skończyły te historie rodzinne.
- Solarne Słońce w domu 3 i co chyba ciekawe jest w koniunkcji z Marsem i Wenus. Dom 3 sugeruje pobudzenie intelektualne, wymianę informacji, naukę, nowe pomysły, itp.
Znowu coś w tym jest, ale …. z drugiej strony ja tak po prostu mam. Zapalam się do nowości, sporo pracuję z mediami, w internecie, z ludźmi, bywam na różnych „salonach” 😉 Koniunkcja Wenus z Marsem jest dla mnie w ogóle trudna w interpretacji i jakoś niechętnie kojarzyłabym ją ze wzrostem seksapilu. Moim zdaniem klucz do interpretacji jest gdzie indziej.
- Solarne MC w koniunkcji z Neptunem w natalnym domu 12
Jeśli to miałoby sugerować utratę pracy czy jakieś problemy w pracy, to chybiony strzał. Nie licząc Covidu i faktycznie różnych perturbacji z nim związanych, ale one dotyczą wielu, wielu pracujących, którzy niekoniecznie mają solarne MC w 12 domu 😊
Z całej tej interpretacji, faktycznie zgodziła się jedna rzecz, czyli ASC w domu 4, blisko IC i problemy ze zdrowiem rodziców. Ani położenie Słońca, ani MC tyle nie wniosło. Zupełnie nie czuję się na siłach, żeby solariusze interpretować. I przede wszystkim myślę, że post factum zawsze się znajdzie coś, co będzie można zinterpretować na korzyść działania solariusza.
Bardzo chętnie poczytam interpretacje solariuszy innych forumowiczów.
Ja bym afirmował. :)
-
Jedynie prawda jest ciekawa
#26288 : Panie Wojciechu - a mój Mars na jej ASC?
I ścisły sekstyl Słońc?
-
Jedynie prawda jest ciekawa
#26289 : @Panie Wojciechu, przepraszam, że tak technicznie- szukam tej notki Sagitariego, ale nie ma...skasowane?
Coś pisał o palcu Bożym, Latawcu w kontekście synastrii Morena - ja.. nie mogę odnaleźć
- Jedynie prawda jest ciekawa #31760 :
- Simon12 Odpowiedzi 2020-07-01 00:03:05
- Simon12 Chart mamy 2020-07-03 23:13:53
- Wojciech Jóźwiak Dyskusję nt. Simona włączyłem tutaj 2020-07-04 10:07:48
- Saratan Czy dłubiemy też w solariuszach? 2020-07-07 06:39:39
- Wojciech Jóźwiak Odpo. Saratan o solariuszach 2020-07-07 07:55:31
- Saratan Solariusze empirycznie ;-) 2020-07-07 08:14:09
- Wojciech Jóźwiak Dokładniejszy adres notki Sagitariego o solariuszach 2020-07-07 15:06:35
- Wojciech Jóźwiak Dotychczasowe wpisy w forum o solariuszach 2020-07-07 23:15:26
- Egna solariusze c.d. 2020-07-10 12:03:49
- Jedynie prawda jest ciekawa Synastria 2020-10-08 21:57:00
- Wojciech Jóźwiak Synastria Jedynie Pr. 2020-10-10 12:39:02
- Jedynie prawda jest ciekawa @Synastria P. Wojciech i Sagitari 2020-10-10 15:22:45
- Lisiako U wirtuała Lisiako się wyświetla 2020-10-10 18:12:13
- Wojciech Jóźwiak Właśnie dlatego... 2020-10-11 00:36:39
- Jedynie prawda jest ciekawa @Sagitari , palec Boży, Latawiec 2020-10-11 21:39:40