Co tam panie w polityce .88
Ogólnopolski strajk kobiet antyPSL odbędzie się 23 lipca 2024 o 18 przed sejmem. Tym razem Strajk Kobiet poszerzył zakres swoich wrogów o PSL i o Giertycha. (Zaznaczam w nazwie to poszerzenie "antyPSL", bo tych strajków kobiet było dużo - ten jest wyróżniony tym rozszerzeniem o anyPSL.)
Dominantą horoskopu Strajku jest Pluton wskazywany opozycją (0°25’) przez Słońce oraz Mars wskazywany kwadraturą (0°21’) przez Księżyc.
Bardzo napięciowy horoskop. Na opozycji Księżyc- Merkury jest oparty Półkrzyż o wierzchołku w Marsie, który jest wzmocniony koniunkcją z Uranem. Ten Półkrzyż chyba będzie odpowiadał za wykrzykiwane emocje: Merkury połączony z Marsem i Uranem (wykrzykiwanie) i Księżyc (emocje).
Neptun jest połączony z opozycją Słońce-Pluton trygonem ze Słońcem (1°s) i sekstylem z Plutonem (1°a). Neptun w zasięgu 0° Barana i w wierzchołku bisekstyla planet ciężkich. Jakaś transformacja? Jeżeli, to zadziała jako wpływ na zmianę prawa. Neptun jest znaczący.
Symetrycznie (względem opozycji Pluton-Słońce) do Neptuna ustawił się Mars – w sekstylu (2°) do Neptuna. Opozycja Pluton- Słońce jest wzmacniana sekstylami i trygonami przez Neptuna oraz Marsa.
Myślę, że taka konfiguracja łącząca Słońce, Plutona, Neptuna, Marsa (w koniunkcji z Uranem) odpowiada walce ideowej, bo przecież kobiety walczące o prawo do aborcji są przekonane, ze możliwość aborcji jest tym, co kobieta potrzebuje, aby być wolną i niezależną. (Ja pamiętam czasy, gdy aborcja była legalna i jej możliwość była używana jako narzędzie nacisku przez mężów, partnerów, rodziców do zmuszania kobiet do pozbycia się dziecka. Była wtedy prawem silniejszych, a nie prawem kobiet. Cóż, każdy kij ma dwa końce…)
Mars jest wierzchołkiem kwintylowej konfiguracji: Mars – Wenus kwintyl (1°), Wenus- Saturn bikwintyl (2°), Saturn-Wenus kwintyl(1°). Chodzi o wprowadzenie zmian prawnych (Saturn).
-
Wrona
#29972 : Jowisz w Bliźniętach jak najbardziej nadaje się do udzielania się w życiu publicznym a Mars w Bliźniętach lgnie do gromadnych sytuacji w których wyzwalają się marsowe emocje i zachowania co w tym wypadku może skutkować wzburzeniem, podnieceniem i histerią i agresywne najeżanie się...chyba nie będzie to kulturalne wydarzenie, zwłaszcza że Merkury w kwadraturze do Marsa.
Słońce w Lwie w opozycji do Plutona i tu przypomniała mi się historia z kampanii Kosiniaka-Kamysza gdzie jego ukochana żona publicznie nazwała go tygryskiem...obecnie tranzytująca Wenus w dniu strajku będzie w koniunkcji ze Słońcem i Merkurym szefa PSL. W synastrii strajku i Kosiniaka-Kamysza Uran w opozycji do Urana.Nie zapominajmy o wchodzącym Księżycu do Ryb.....
-
Wrona
#29973 : Tak naprawdę to nie wiem jak zinterpretować Urana Kosiniaka -Kamysza , który jest w punkcie 5-krotnym wodnym, Królowej Pucharów ...ale jest w opozycji do bieżącego Urana który jest w koniunkcji z Algolem...
może to że jest uczuciowy i zarazem postępowy ale na pewne rzeczy nie chce dać przyzwolenia...
-
Kita
#30342 :
Teraz po strajku próbuję sprawdzić jak w horoskopie jest widoczne to co wiem o tym strajku. Właściwie wiem niewiele.
1) Był bardzo mało liczny. Zebrało się nie więcej niż 50 pań. Jak na ogólnopolski i dużo wcześniej zapowiadany protest – to jest bardzo mało.
2) Jakiegoś dziennikarza Newsweeka wzięto za Kosyniaka-Kamysza i Lempart skierowała w jego stronę wulgarny bryzg nakazując jemu wypierdalać do PiSu i do Konfederacji. Dziennikarz, z początku zdezorientowany, posłusznie się wycofał.
Podejrzewałam, że Neptun w 0° Barana i tworzący most nad opozycją Słońce-Pluton może zadziałać jak jakaś transformacja. Ale to był błąd, bo strajk przeszedł bez echa, więc dużego wpływu raczej na nic nie miał. Myślę teraz, że ten Neptun razem z jego położeniem wpłynął na to, że jakiegoś dziennikarza wzięto za Kosyniaka-Kamysza. Taka zmyłka od losu.
Napięciowo i agresywnie było – to zgadza się z dominującym Marsem.
Jak rozpoznać słabą frekwencję? Kiedyś sprawdzałam aspekty Jowisza, bo Jowisz kojarzy mi się z rozmachem, ale nie wiem, czy to było poprawne rozumowanie. Tu Jowisz faktycznie nie robi ścisłych aspektów z innymi planetami, ale jest władcą Asc. No nie wiem…
- Kita #30130 : Tę informację wpisałabym jako notkę pod "plutonową pełnią".
- Wrona #30131 : Proszę wpisz Kito.
- Wrona #30132 : może z tranzytem na horoskop Bidena ?
- Kita #30134 : Tak zrobiłam, Mięto. Wpisałam pod notkami z zastanawianiem się nad możliwymi skutkami tej plutonowej pełni.
- Wrona #30135 : Dzięki Kito...
Po
uchwaleniu przez sejm krzywdzącej dla wydawców/autorów ustawy o prawie
autorskim – media zaprotestowały. Ogłosiły protest na dzień 4.07.2024. Pierwsze
plansze ukazały się (według mojego rozeznania) o godz. 6:10. Protest
ten zadziałał! Najpierw senat uchwalił poprawki (24.07.2024), a potem sejm w
dniu 26.07.2024 około 17.15 zatwierdził poprawki senatu.
Uważam, że interesujące jest przyjrzeć się horoskopowi protestu, który zadziałał.
Na Asc jest Merkury (pasuje do spraw dotyczących wydawców/autorów/mediów). Na Desc Pluton (siła sprawcza, wymuszająca zmiany). Silny Saturn (sprawa dotyczy ustawodawstwa) wskazywany kwadraturą (1°) przez Księżyc (ładunek emocjonalny), słabym trygonem (7°a) przez Słońce (spotkał się ze zrozumieniem władz), wzmocniony bisekstylem o podstawie trygon Saturn-Wenus i wierzchołku w Marsie (połączenie dyplomacji i energii). Saturn łączy się oktylowo z dominującym Merkurym i Plutonem (potrzeba wprowadzenia zmiany w ustawie).
W horoskopie silny jest również Neptun (sprawa dotyczy mediów), który jest w trygonie do dominującego Merkurego i w sekstylu do drugiej dominanty – Plutona. Jest również w dwu-septylu (0°14’) ze Słońcem.
Widoczna jest również Ceres (14°50’ Koziorożca) wskazywana opozycją (2°a) przez Słońce. (Ceres kojarzy mi się ze słowem pisanym i traktatami.)
W tranzycie na 26.07.2024 godz 17.15 planety ciężkie nie zmieniły położenia. Przez czas pracy nad poprawkami do ustawy Ceres przeszła od opozycji (2°a) do opozycji (2°s) ze Słońcem. Ale najważniejsze chyba jest, że Słońce przeszło przez Asc i przez Merkurego. Ponad to Księżyc zadziałał kwadraturami na opozycję Słońce-Ceres. Księżyc, w moim odczuciu, działa często jako „zapalnik” wydarzenia. Półtorakwadratura Saturna do Merkurego wzmocniła się (1°a). Mars zadziałał trygonem na Plutona i sekstylem na Merkurego.
Zofia Klepacka została dzisiaj napadnięta i pobita przed Muzeum Powstania Warszawskiego przez ochraniarzy. Jeden pobił ją w głowę tak, że upadła, drugi na leżącą użył gazu pieprzowego prosto w twarz i oko. javascript:nicTemp();
Zofia Klepacka dzisiaj wieczorem umieściła swoje zdjęcia (po pobiciu) na Facebooku.
Ustawiłam godzinę napaści na 13-ą, bo chociaż o sprawie napisała wieczorem, to szła do Muzeum aby odebrać zaproszenie na jutrzejszą uroczystość, więc nie za późno. Nie znam jej godziny urodzenia, ale ustawiłam na godzinę 3-ą – wtedy Uran (w koniunkcji z Algolem) ustawił się w opozycji do jej Księżyca.
Niezależnie od godziny urodzenia Zofia Klepacka ma dominanty Plutona i Neptuna – co doskonale pasuje do jej dyscypliny sportowej – windsurfingu. Ma ścisłą, o zerowych orbach, konfigurację Słońce opozycja Pluton, Pluton sekstyl Neptun, Neptun trygon Słońce.
Na godzinę 3-ą urodzenia ma Saturna na MC, co pasuje do intensywnej pracy oraz ambicji zawodowych.
Dzisiaj do jej sekstylu Pluton-Neptun tranzytujący Mars usadowił się w ścisłych kwinkunsach, a tranzytujący Uran w ścisłym kwintylu do jej Jowisza.
-
Kita
#30415 : "Zapalnikiem" na tle innych długotrwałych tranzytów była kwadratura Słońca do jej opozycji Słońce-Pluton oraz prawdopodobne opozycja Księżyców. Do tego Neptun ustawił się w zerowych decylach do jej opozycji Słońce-Pluton, a Słońce w półtorakwadraturze do jej Urana.
Jak widać, niebezpiecznie jest, będąc osobą publiczną, przyznawać się do prawicowych poglądów...
- Wojciech Jóźwiak #30421 : Rzeczpospolita.Pl donosi, że według Muzeum, to Klepacka pobiła ochroniarza i było to poza Muzeum. M. wezwało policję.
- Kita #30426 : Widocznie umiała się obronić. Na pewno nie ona zaczęła, bo niby po co.
- Wrona #30427 : ło matko..Merkury w ścisłej kwadraturze do Marsa ....do tego Słońce w opozycji do Plutona, chodzi i szuka guza....?
- Kita #30428 : Tak, Merkury w kwadraturze do Marsa - to może być symbol hejtu i wyzwisk z jakimi Zofia Klepacka miała do czynienia od czasu jak publicznie wyraziła swoje prawicowe poglądy. Napaść była kumulacją hejtu, który przybrał bardziej fizyczną postać.
- Wrona #30429 : ale to Klepacka ma ten aspekt w swoim życiu....czyli w natalu...
- Kita #30444 : W czasie napaści też Mars był w kwadraturze do Merkurego.
- Wrona #30445 : ale już rozmyty...
- Kita #30446 : Faktycznie, Zofia Klepacka też ma kwadraturę Marsa do Merkurego. Pewnie dlatego wykazała się aktywnością w wyrażaniu swoich poglądów, co z kolei zaowocowało hejtem na nią, który też odpowiada kwadraturze Marsa z Merkurym. A na tranzytującej kwadraturze Marsa z Merkurym została napadnięta. Ale nakręcanie.
- Wrona #30448 : O Bogowie...trzymajcie mojego Marsa na wodzy....
-
Kita
#30450 : Kwadratura 4° to jeszcze jest znacząca. Poza tym "wbiła" się w jej horoskop. Tranzytujący Merkury był na jej Ceres (0°20′), a tranzytujący Mars na jej Czarnej Lilith (0°31′).
Mars był w kwinkunsach do jej sekstylu Pluton-Neptun, a w tranzytach też był sekstyl Pluton-Neptun. Ciekawe zbieżności. - Kita #30458 : Właśnie przeczytałam javascript:nicTemp(); odpowiedź Klepackiej na manipulacje w środkach przekazu. Nie była pod wpływem żadnych środków odurzających, nie skakała przez mur, żeby zobaczyć jakiś rzekomy koncert. Czego to media nie wymyślą! Ale na wymysły mediów nie potrzebna jest żadna kwadratura Marsa z Merkurym...
- Wrona #30461 : daj spokój sobie z Klepacką ...a co ona Twoja rodzina...
- Kita #30468 : Mięto, Neptun jest moją dominantą (miedzy innymi). Jak mam się nie przejmować...
- Wrona #30469 : @Kito- rozumiem...
Konferencja prasowa A. Macierewicza miała się odbyć w sali kolumnowej sejmu w dniu 29.07.2024 o godz 12. Marszałek Hołownia jednak polecił zamknąć tę salę i wystawić sprzęt do konferencji na zewnątrz. Konferencja odbyła się o godz. 12.10 (dokładnie o 12:09:51 TV Republika przerwała program informacyjny, aby pokazać konferencję na żywo). javascript:nicTemp();
W porównaniu z poprzednimi faktami podanymi w raporcie Komisji Smoleńskiej – ta była istotnym uzupełnieniem. W poprzedniej wielu ekspertów zagranicznych wypowiadało się na temat uszkodzeń, które mogły powstać jedynie w wyniku wybuchu (przede wszystkim loki powybuchowe, ale także inne jak np. wbicie się drzwi samolotu metr pod ziemię). Obecny raport został opracowany już bez funduszy, więc tylko przez polskich naukowców.
Po rozpoznaniu w których miejscach samolotu były rozerwane odłamki kadłuba z charakterystycznymi lokami powybuchowymi komisja ustaliła kilkanaście miejsc wzdłuż całego samolotu w których były umieszczone ładunki wybuchowe – od kabiny pilotów do czubka na ogonie.
Porównywano również zapis z rejestratorów detektorów z protokołami użycia detektorów – z komentarzem co zostało zafałszowane oraz z informacją jakie środki wybuchowe zostały odkryte.
Horoskop konferencji ma Plutona w IC. To oczywiste – rzecz dotyczy wybuchu, i to wybuchu rozwalającego cały układ polityczny nie tylko Polski, bo przede wszystkim wzmocnił Rosję.
Bisekstyl planet ciężkich (Pluton-Neptun- Uran) w początkach znaków jest aktywny. Wydarzenie to (konferencja) jest więc zapowiedzią co będzie działo się w czasie działania tego bisekstylu przez najbliższe kilka lat. Ten bisekstyl jest w horoskopie konferencji wzmocniony położeniem Plutona w IC, opozycją Plutona do Słońca w zasięgu MC, trygonem Plutona do Księżyca, koniunkcją Księżyca z Uranem (a Księżyc jest połączony kwintylem ze Słońcem). Symbolicznie Słońce-władza, Księżyc-lud – są „wpleceni” w ten społeczny i rozwojowy bisekstyl.
Znaczący jest również Mars w sekstylu do Słońca i trygonie do Plutona. Mars w Bliźniętach – walka na słowa, w kwadraturze do swojego władcy Merkurego – silnego w Pannie (słowa poparte faktami, ale tłamszone (kwadratura) dezinformacją).
Sprawdzam tranzyt rocznicy na horoskopie Powstania warszawskiego.
Jak na rocznicę przystało – mamy koniunkcję Słońc, a ponieważ jest zgodność godziny i miejsca, to osie też się pokrywają.
Dominantą rocznicy jest Jowisz, bo usytuowany na Desc i dodatkowo władca Asc. Rocznica była obchodzona bardzo licznie (myślę o Marszu). Nawet słuchacze koncertu Taylord Swift oddali hołd powstańcom wstając o 17-ej na dźwięk syreny.
Półtorej godziny później odbył się patriotyczny koncert piosenek powstańczych. Na ten czas na Desc znalazł się Księżyc w Raku – symbol patriotycznych/rodzinnych wartości.
Wracając do rocznicy – za najbardziej charakterystyczny aspekt tranzytowy (oprócz Jowisza na Desc) przyjęłabym koniunkcję Księżyca na natalnym Saturnie. To mi się kojarzy z pamięcią, z uszanowaniem (Saturn) Powstania i powstańców.
Z ciekawostek – wczoraj, w przeddzień rocznicy zamalowano w Warszawie mural upamiętniający powstanie. Mural na ścianie przy metrze centrum jest zmieniany co 2 tygodnie. Mural upamiętniający powstańców namalowano 2 tygodnie przed rocznicą i zamiast zostawić do rocznicy, to wczoraj go zamalowano…
Informacja techniczna: W Canvas (i tylko w Canvas) na tranzyt trzeba wpisać o 1 h mniej żeby osie prawidłowo zostały pokazane – dlatego wpisałam godzinę 16-ą zamiast 17-ej na rocznicę.
- Wrona #30572 : tyle dzisiaj patriotyzmu wybrzmiało a większość powstańców, którzy jeszcze żyją biede klepią....
- KrzyżPołudnia #30588 : @Mięta Pewnie często są to też skromni ludzie, którzy wstydziliby się prosić o pomoc... Nasz polonista w klasie maturalnej zaprosił na lekcje ludzi, którzy przeżyli obozy, odpowiednio ruski łagr i niemiecki obóz koncentracyjny. To byli bardzo mili, cisi, spokojni, starsi ludzie. A historie były potworne. Bardzo doceniam naszego polonistę za to, że nie chciał nas upupić i ożywił nam historię znaną z literatury, przy okazji odbrązawiając kilka pomników.
- Wrona #30846 : podobno rodzą się nam dziś dzieci-avokado...zaopiekowane na wszystkie, wszelkie sposoby.
- Wrona #30847 : do tego za wszelką cenę muszą mieć hobby i pasję...rośnie specyficzne pokolenie...
- KrzyżPołudnia #30850 : To uważam akurat za dobre. Wg mnie świat by był dużo lepszy gdyby każdy miał możliwość realizować swoje powołanie, pasję, za to nie dźwigał traum poprzednich pokoleń i nie pracował w jakimś zawodzie "bo trzeba". Pisał o tym Exupery w "Ziemi, planecie ludzi", pisali pewnie i przed nim. Więc to, że rodzice wiedzą, że to jest ważne, uważam za dobre. Widzę jednak przeszkody gdzie indziej: oderwanie od życia w realu przez wszechobecny internet i telefony, na czym cierpią prawdziwe relacje, które nie mają jak się rozwijać. Umysły takich dzieci też się dobrze nie rozwijają (nasze zresztą również) od tego ciągłego bodźcowania i przebodźcowania. Ważny też jest kontekst, jaki nadają temu rodzice: czy po prostu stwarzają korzystne warunki do rozwoju takiego dziecka, a ono rośnie jak chce, czy jest wsadzane w sztywne ramy i przycinane tam gdzie wg nich niewłaściwie się rozwija.
-
Wojciech Jóźwiak
#30771 : Tu o jego ojcu, który nie dożył, o 2 dni, wyzwolenia Sachsenhausen: Hans von Dohnanyi. Niemiecka historia nie jest sama czarna.
-
Wojciech Jóźwiak
#30772 : Klaus von Dohanyi ma 96 lat, a jako 17-latek został powołany do wojska na ostatnią linię obrony III Rzeszy. Był bezpośrednim świadkiem pogromu-zmiażdżenia swojego kraju przez Anglosasów i Rosję. Nic dziwnego, ze włącza mu się mocno wdrukowana klisza pt. "żebyśmy my, państwo Niemcy, byli bezpieczni, nie wolno drażnić Rosji". Można to zrozumieć. Jego głos wydaje się słabiutki, a tylko "służby" polskiej prawicy przeszukują niemiecką prasę pod kątem podobnych opinii, by je nagłośnić by podtrzymać (a) antyniemiecki amok na PL prawicy, (b) psuć szyki znienawidzonemu przez nich Tuskowi. I tyle. Nie przejmujemy się bardziej niż to warte.
- Wrona #30773 : przepraszam że ja znowu o Dziadku, rocznik 1913 , walczył a potem został skierowany do pracy na roli, dzisiejsze zachodniopomorskie, tam poznał moją Babcię i 1943 urodziła się moja Mama. Gdy pracowali w polu moją mamą zajmowała się Niemka żona bauera która miała tez swoje dzieci. Moja Mama praktycznie rozumiała niemiecki i w takim się zaczęła porozumiewać...gdy kończyła się wojna i zbliżali się Ruscy , Bauerzy pakowali swój dobytek i chcieli moją Mamę zabrać do Niemiec.. Strach w oczach był nie tylko u nich ale też u Polaków. Aż do lat połowy 60 słali listy do mojego Dziadka a nawet paczki...
-
Kita
#30777 : Zgadzam się z tym, że niemiecka historia nie jest sama czarna. Dzięki za informacje o Hansie, ojcu Klausa i o samym Klausie. Przyznaję, że nie byłam zbyt wnikliwa. Ale, powiem szczerze, że wcześniej, biorąc Hansa za typowego niemieckiego staruszka (związanego z polityką) nie tyle byłam zaniepokojona jego poglądami, co byłam zainteresowania horoskopem przekazania informacji. Natomiast jeżeli takie poglądy ma człowiek z anty-hitlerowskiej rodziny, to niepokoi mnie jakie poglądy mogą mieć "typowi" Niemcy...
Hans nie powiedział niczego przeciwko Polsce, tylko wyraził pogląd, czym kierować się dbając o bezpieczeństwo Niemiec - na pewno nie solidarnością. I przecież nie można się na to nawet oburzać.

- Wrona #30845 : Izrael ma w swoim natalu koniunkcję Saturna do Plutona a obecnie Słońce tranzytuje je koniunkcją...
-
Kita
#30860 : Ciekawe spostrzeżenia, Mięto.
Tranzytujący Pluton jest już głębiej 5,5° za IC. IC 25°03′ Koziorożca, tranzytujący Pluton 0°27′ Wodnika (lub 0°37′). Dlaczego na powyższym rysunku IC wygląda na 28°-29° Koziorożca? Powtórzyłam narysowanie tranzytujących planet na kosmogramie Izraela (proklamacja niepodległości) i dostałam IC wyraźnie na 25°.
- Wrona #30861 : Ach Kito , ponieważ jest w AA proklamacja na godz 16 i na 16.16 ...wzięłam na 16.16. czy to jest błędne?
-
Kita
#30862 : Jeszcze zwróciłabym uwagę na tranzyty Neptuna, bo przecież ewidentnie Izrael eskaluje konflikt nie przejmując się konsekwencjami.
Tranzytujący Neptun jest w kwadraturze (2°a) do Jowisza Izraela, a Jowisz, bardzo silny w horoskopie Izraela daje im poczucie siły jak również i pewnego rodzaju "opieki" ze strony USA. Kwadratura Neptuna do Jowisza kojarzy mi się z oderwaniem od rzeczywistości (Neptun), z nadmiernym poleganiem na własnej sile i ochronnej sile USA, ze spodziewaniem się, że wszystko pójdzie po własnej myśli (Neptun)... Do tego jeszcze Neptun jest w kwinkunsie z Marsem, co można by interpretować jako przecenianie (Neptun) własnej siły wojskowej (Mars).Hezbollah nie może odpuścić, bo to sprawa ich honoru, a honor jest ważniejszy niż możliwość zwycięstwa lub przegranej. Dla nich honor stoi (zaraz po Allachu) na pierwszym miejscu.
- Kita #30863 : O, nie wiedziałam, że są dwie możliwości. Ale w astro.com jest podana godzina 16:00.
- Wrona #30864 : na końcu tej biografii piszą że dokładnie państwo Izrael powstało o godz. 16.37.30
- Wrona #30865 : wychodzi na to że Księżyc jest silny bo w Mc i prawie w opozycji do tranzytującego Plutona.
-
Kita
#30867 : Ależ to jest skomplikowana historia z dokładnym ustaleniem czasu...
Spotkanie przywódców rozpoczęto o 16:00 i punktualnie o 16:00 pierwszy premier stuknął młotkiem w stół i ogłosił niepodległości. Wybuchy radości, odśpiewanie hymnu. Pierwszy premier odczytał oświadczenie o niepodległości i odczytał manifest - skończył dokładnie o 16.24. Zwój niepodległości podpisali wszyscy członkowie Komitetu Narodowego. Po ich podpisach, dokładnie o 16:32 premier powiedział: "Izrael się narodził".Astrolog Alexander Marr skorygował horoskop do godz 16.15.07 - która ponoć dobrze pasuje. Ktoś inny skorygował do godz 16:37 w oparciu o inną wersję wydarzeń.
- Kita #30868 : To ja sobie wpisuję godzinę 16.32 - dużo bardziej mi pasuje.
- Kita #30951 : Chciałam sprawdzić tranzyty na horoskopie Indii, ale w astro.com jest horoskop na godzinę 0 (AA) javascript:nicTemp();, a tutaj na AstroAkademii - na godzinę 12.01. To jaki jest właściwy? Hindusi chyba uważają godzinę 0 za właściwą, bo podczas protestu o północy 14/15 sierpnia zaczęli śpiewać hymn narodowy.
- Wojciech Jóźwiak #30953 : Poprawiłem niepodległość Indii na zero-początek doby 15 sierpnia 1947. Tamta data na północ jest (oczywiście) urzędową fikcją. Proces nadawania niepodległości był długi, a ważną datą był 3 czerwca 1947. Ang. Wikipedia pisze: "Plan Mountbattena. Brytyjski rząd zaproponował plan, ogłoszony 3 czerwca 1947 r." – wg niego od 15 sierpnia Indie (i Pakistan) miały stać się dominium brytyjskim. Formalnie niezależną republiką zostały później, 26 stycznia 1950.
-
Kita
#30959 : Dzisiaj, całą sobotę, w całych Indiach, trwa strajk służby zdrowia - przyjmują wyłącznie nagłe przypadki. javascript:nicTemp();
Tranzyty planet ciężkich i Saturna są bez zmian. Na rozpoczęcie strajku Asc ustawił się na Marsie (w koniunkcji z Jowiszem) początku zdarzenia (nocnego gwałtu i zabójstwa). A tranzytujące Słońce jest w kwintylu (0°25′) do Marsa.
-
Kita
#30961 : Sprawdzałam tranzyty do horoskopu zdarzenia i przeoczyłam (nowe) aspekty na czas strajku. Księżyc jest w koniunkcji z Plutonem (teraz wieczorem) w trygonie do Urana i sekstylu do Neptuna. A Słońce z Merkurym jest w kwadraturze do Urana. Nadal trwa Półkrzyż oparty na opozycji Wenus-Saturn w kwadraturach do koniunkcji Mars-Jowisz.
Wzmocnienie Plutona koniunkcją z Księżycem przyczynia się do potrzeby dojścia do prawdy oraz wzmacnia cały "bisekstyl obecnych czasów" łączący Plutona, Neptuna i Urana. Protestujący lekarze oraz kobiety domagają się przeprowadzenia prawidłowego dochodzenia i rozliczenia winnych. Silny Uran - wzburzenie i walka o sprawiedliwość i bezpieczeństwo i walka o poprawę sytuacji lekarzy i kobiet. Silny "nad-wymiarowy" Mars wzmocniony powodującym nad-wymiarowość Jowiszem.
-
Kita
#31390 : Protest lekarzy w Bangladeszu rozpoczął się od niedzieli 1 września 2024. javascript:nicTemp(); Całkowite zamknięcie nastąpiło we wszystkich szpitalach publicznych i państwowych w całym Bangladeszu. To protest z powodu napaści - najpierw chuligańskich studentów (prawdopodobnie studentów), a potem bandytów - na lekarzy, i to dwóch napadów tego samego wieczoru/nocy w sobotę 31 sierpnia 2024 na ten sam szpital i być może ten sam oddział.
Niezależnie od godziny rozpoczęcia protestu - na niebie jest Latawiec: Wenus w opozycji do Neptuna i w trygonach do Plutona i do Urana. To harmonijna konfiguracja, więc myślę, że może być "odpowiedzialna" za solidarność łączącą medyków w proteście.Jeżeli ustalić czas protestu na godzinę 0, bo protest obowiązuje od niedzieli, to na Asc jest Mars (z 1-go domu) i Jowisz (z 12-go). Mars jest w kwadraturze (5°s) do Wenus i w ścisłej (2°a) do Neptuna (prawie w Baranie) - tworząc Pólkrzyż oparty na osi Latawca. Ten Półkrzyż można "obwiniać" za agresję skierowaną do lekarzy oraz również za ich bunt/protest. Jowisz kojarzy mi się z rozmachem i rozszerzeniem się protestu na cały kraj. Również za domaganiem się sprawiedliwości - za domaganie się złapania winnych i ukarania ich.
- Wrona #31420 : niepokojąca jest ta ścisła kwadratura Marsa do Neptuna ..to jakiś czynnik chorobotwórczy trawiący tych ludzi którzy dopuszczają się napadów i gwałtów ...do czego ten świat zmierza..
- Kita #31429 : Dobrze, Mięto, że zauważyłaś moje przekręcenie - napisałam odwrotnie, że Mars jest w ścisłej kwadraturze do Wenus, a w słabszej do Neptuna. Zaraz to poprawię w swoim tekście.
- Kita #31430 : Kwadratura Marsa do Neptuna kojarzy mi się z tym, że zaatakowano lekarzy z oddziału neurochirurgii. Sprawy neurologiczne - Neptun, chirurgia - Mars, atak - Mars.
Bardzo polecam.
-
Kita
#31019 : Jak bardzo trafne i prorocze są Twoje słowa, Wojtku, o tym podwójnym Półkrzyżu, cytuję:
Gdyby do mnie zgłosił się klient mówiący, że w najbliższych dniach-tygodniu zamierza zainicjować trudne i ryzykowne przedsięwzięcie, to ja widząc układy planet na 18 i 19 sierpnia powiedziałbym stanowczo: nie! Zdecydowanie odradzam ci tego robić. Żadnych ryzykownych przedsięwzięć. Nie bierz się za cokolwiek, co trudne, niepewne, ryzykowne, grożące, bo przy tym układach planet aż prosi się stracić, przegrać, ponieść klęskę, lub wpakować się w beznadziejne tarapaty.Wygląda na to, że próba odciągnięcia wojsk rosyjskich od Donbasu- nie powiodła się Ukrainie, a tylko ich samych osłabiła na froncie donbaskim...
-
Wojciech Jóźwiak
#31022 : To nie jest jednoznaczne, Kito. Optymiści i pro-ukrainiści głoszą sukces kurski, a pesymiści i anty-ukrainiści (pro-rusyści) afirmują cofanie się Ukrainy w obw. Donieckim. Jest to bardziej wyraz postawy komentatora niż fakt.
- Kita #31023 : No tak, czas pokaże. Ja jestem za tym, żeby Ukraina dała sobie radę, ale staram się patrzeć obiektywnie i widzieć wszystkie możliwości.
W obecnych
czasach, jak obserwuję, polecenia namawiające do określonego działania, wydaje
się poprzez przekaz medialny. I tak np. Tusk wykonuje wszystko to co, pisząc w
gazetach, radzi jemu niemiecko-polski dziennikarz profesor Klaus Bachmann (siłowe przejęcia
mediów, prokuratury itp., „olewanie” wyroków polskiego Trybunału Konstytucyjnego,
aresztowania i psychiczne tortury ludzi związanych w jakiś sposób z politykami PiS-u - w nadziei, że w końcu wymyślą coś za
co można by skazać PiSowców…)
I tak w piątek 16.08.2024 o godz 10.07 Donald Tusk razem z Nitrasem miał konferencję prasową na której (Tusk) zapowiedział, cytuję:
„Chodzi o takie rozwiązanie, które przede wszystkim wyeliminuje to bardzo często patologiczne finansowanie i te imperia finansowe, bo kościoły nie są od tego – a szczególnie jeden ksiądz dyrektor – aby gromadzić gigantyczne kapitały i prowadzić wielkie biznesy. ”
To stało się sygnałem do bezwzględnego ataku na Radio Maryja. Napisałam „bezwzględnego”, bo ataki na Kościół i personalnie na Ojca Rydzyka trwają już od dłuższego czasu, ostatnio coraz intensywniejsze. Ojciec Rydzyk ciągle prostuje wymyślane przez dziennikarzy zarzuty, ale nie ma przebicia poza TV Trwam i Radiem Maryja.
W czasie rozpoczęcia tej akcji, na niebie Mars był w kwadraturze z Saturnem (0°05”) oraz w koniunkcji z Jowiszem (1°s), a Księżyc w koniunkcji z Ceres (0°13’). Merkury zaś był w kwintylu z Jowiszem (0°00’). Koniunkcja Marsa z Jowiszem to niesamowita energia symbolizująca niezwyciężonego wojownika. Jej kwadratura do Saturna to energia nastawiona na zniszczenie struktury. Saturn symbolizuje nie tylko struktury i sztywność, ale także Kościół. Kwintyl Merkurego z Jowiszem daje rozgłos.
Tranzyty 16-go sierpnia na horoskop Radia Maryja są ciężkie. Tranzytująca koniunkcja Marsa z Uranem uderza opozycją na natalne Słońce-Merkury-Ceres (Ceres 17°55’ Strzelca) i półtorakwadraturami na natalną kwadraturę Wenus-Saturn. Tranzytujący Uran jest w półtorakwadraturze (0°11’) do natalnego Urana, który w horoskopie jest w koniunkcji z Księżycem i Neptunem. To ciężkie uderzenie łagodzi tylko Wenus w koniunkcji z natalnym Jowiszem i w trygonie do natalnego stellum Księżycowego. Albo Donald Tusk korzysta z pomocy astrologów, albo ma taki polityczny instynkt do wyboru czasu działania.
Na apel Tuska o dobranie się do Radia Maryja odpowiedział Roman Giertych. Roman Giertych jest niesamowicie inteligentny, ale wykorzystuje swoje zdolności intelektualne w sposób nieczysty, po prostu wredny. W moim odczuciu jest on współczesnym inkwizytorem odpowiednim do aktualnych czasów. W czasach inkwizycji to Bóg był tym, który bronił, chronił i do kogo się modlono w chwilach kryzysu. W obecnych czasach, to Prawo jest tym, które broni, chroni i do którego odnosi się człowiek, gdy czuje się pokrzywdzony. Inkwizytor powołując się na Boga torturował, zabijał, a w praktyce zwykle chodziło o przejęcie majątku, o zastraszenie innych, o likwidację ludzi cieszących się autorytetem , jak np. wiedźmy - kobiety wiedzące. Roman Giertych odpowiednio do aktualnych czasów wykorzystuje Prawo do szerzenia bezprawia. Z Ministerstwa Sprawiedliwości zrobił „grupę przestępczą”, co pozwala aresztować i odpowiednim zachowaniem służb pozbawiać godności dyrektorki z MS oraz księdza z Profeto. Teraz wymyślił, że Ojciec Rydzyk przyjmując darowizny wyłudza od swoich słuchaczy pieniądze. I już cytuje odpowiedni paragraf dotyczący wyłudzeń.
Roman Giertych 18.08.2024 o godz 18.10 na X napisał, cytuję:
„Czas ten spór rozstrzygnąć, a jego rozstrzygnięcie musi być jedno: porządne śledztwa prokuratorskie wokół wszystkich dotacji na Radio Maryja i odebranie koncesji za łamanie konkordatu”
Na niebie nadal działała koniunkcja Mars-Jowisz (2°s) w kwadraturze do Saturna (teraz kwadratura Jowisz-Saturn się uściśliła 0°16’). I mocniej – do tej konfiguracji dołączyła się Wenus tworząc (pierwszy ) Półkrzyż oparty na opozycji Wenus -Saturn i o wierzchołku w koniunkcji Mars-Jowisz. Ten Półkrzyż „uderza” w horoskop Radia Maryja tworząc razem z natalnym stellum Słonecznym i z natalnym Jowiszem Wielki Krzyż. Do tego dołączają się oktyle działające na planety natalne.
Tranzytująca kwadratura Urana do koniunkcji Słońce-Merkury tworzy półtorakwadratury do natalnego stellum Księżycowego.
Potem odezwali się inni. Dariusz Joński próbuje nagłośnić nieprawdziwą wiadomość, że Ojciec Rydzyk dostał od ręki 379 mln zł. Nie ma na to żadnych dowodów, bo Radio Maryja utrzymuje się wyłącznie z darowizn. Itd., itd..
Coraz głośniej jest o tym, że Radio Maryja ma stracić koncesję, a ich majątek (jako wyłudzony) ma przejść na rzecz Państwa Polskiego.
Jeszcze parę słów o horoskopie Radia Maryja. Podkreślony jest przekaz medialny. Słońce jest w ścisłej koniunkcji z Merkurym (i z Ceres), Asc w Bliźniętach. Jowisz w dole horoskopu kojarzy mi się tym, że słuchacze Radia i widzownie TV Trwam nazywają się Rodziną Radia Maryja – mają duże poczucie wspólnoty. Saturn w górze horoskopu dochodzący do MC – to pewna sztywność, ale również symbol Kościoła. Księżyc z Uranem symbolizuje psychiczną potrzebę wolności. W coraz bardziej ateistycznym świecie katolicy mogą czuć się przyduszeni. Dla katolików te katolickie media dają poczucie wolności, którego od czasów rządów komunistycznych nie mieli za dużo.
- KrzyżPołudnia #31104 : Tak, 12:15 PM to po prostu 12:15. 12:15 AM to by była 00:15.
- Kita #31116 : Skomplikowane... Dzięki, KrzyżuPołudnia :)
Dzisiaj
28.08.2024 sąd miał zdecydować, czy ponownie przedłużyć areszt księdzu i dwóm
dyrektorkom z Ministerstwa Sprawiedliwości, czy też odrzucić żądania
prokuratury.
Wcześniej, w wyniku apelacji, Sąd Apelacyjny skrócił im areszt, ale prokuratura, mimo braku jakichkolwiek nowych dowodów, dopisała tylko zarzut utworzenia grupy przestępczej (zadaje się, że uzupełniła grupę o posła Romanowskiego) i ponownie wysłała wniosek o przedłużenie aresztu do sądu. Wszyscy wiedzą, że ani ksiądz, ani urzędniczki nie mają żadnych możliwości jakiegokolwiek mataczenia. Areszt jest po to, żeby ich złamać. Złamano już inną urzędniczkę, Justynę G. w sprawie dotyczącej RARS. Uwolniono ją z aresztu, gdy zeznała to co chciała usłyszeć prokuratura.
Sprawdzam horoskop wydania wyroku. Tu nie mają znaczenia indywidualne horoskopy ofiar ani katów. Czas wydania wyroku jest czasem zapanowania politycznych interesów władzy, czasem obłudy, farsy, nieuczciwości i łamania prawa oraz standardów europejskich.
Godzinę ogłoszenia wyroku znam tylko z pewną dokładnością. O 14.30 sąd miał się zebrać po przerwie, o 15.11 już był podany do mediów wyrok sądu. Od 14.30 do 15.10 Asc jest w Strzelcu, MC w Wadze i żadna planeta nie jest usytuowana dokładnie na osi, chociaż Jowisz jest w zasięgu Desc, a Wenus w zasięgu MC. Orientacyjnie ustawiam godzinę na 14.45.
Widzę 4 podstawowe konfiguracje.
1) Półkrzyż oparty na opozycji Wenus-Neptun i o wierzchołku w Księżycu oraz w Marsie. Te same aspekty mogą realizować się w różny sposób. W omawianej przeze mnie sytuacji, Wenus kojarzy mi się z polityką, dostosowywaniem się do politycznych wymogów władzy, a Neptun z krętactwem, niejasnościami i wymysłami. Może być również symbolem księdza Michała, bo w wyższych wibracjach Neptun wiąże się z duchowością, wrażliwością, empatią i pomaganiem innym. Mars w kwadraturach symbolizuje agresywność oraz poczucie władzy. W Bliźniętach – jego agresja wyraża się przede wszystkim poprzez słowa. Księżyc w aspektach do Neptuna i Wenus kojarzy mi się z sytuacją księdza i urzędniczek, bo to są aspekty na tęsknotę, iluzję, nadzieję. Kwadratury – tęsknoty i nadzieje niespełnione… Ale również Księżyc może być zapowiedzią przyszłej zmiany sytuacji.
2) Wielki Trygon połączony z bisekstylem planet ciężkich. Mocna konfiguracja. Wenus w końcu Panny jest w trygonie do Urana i Plutona i w ścisłej (0°24’) opozycji do Neptuna, który jest w sekstylach do Plutona i Urana. Wygląda na zapowiedź czegoś pozytywnego. Na rewolucyjne ideowe zmiany. Nie pasuje mi to do sytuacji. Trudno mi uwierzyć w jakieś przebudzenie społeczeństwa z „uśmiechniętego snu”.
3) Kwintylowa konfiguracja o wierzchołku w rewolucyjnym Plutonie, który jest w bikwintylach do Marsa i Słońca – będących w kwintylu. Ogniste połączenia ognistych planet. Duża energia jest w tej konfiguracji. Nie wiem, czy to jest energia nakierowana na zniszczenie obecnej opozycji, czy energia sprzeciwu przeciwko bezprawiu. Obawiam się, że to może być to pierwsze.
4) Kwadratura Saturn-Jowisz. Narzucanie ograniczeń – c.d. aresztu. W moim odczuciu ten aspekt odpowiada również za demolkę sądownictwa.
- Kita Ogólnopolski strajk kobiet antyPSL 2024-07-18 16:20:06
- Wrona Joe Biden 2024-07-21 19:57:58
- Wrona Lekcje strzelania 2024-07-23 21:00:41
- Kita Protest, który zadziałał 2024-07-26 22:28:39
- Kita pobicie Zofii Klepackiej 2024-07-29 22:36:45
- Kita konferencja prasowa Antoniego Macierewicza 2024-07-30 19:16:19
- Kita Osiemdziesiąta rocznica Powstania Warszawskiego 2024-08-01 20:25:57
- Kita Bulwersująca wypowiedź niemieckiego polityka 2024-08-05 13:52:27
- Wrona Napięcia w Izrealu 2024-08-09 12:12:08
- Kita Protesty kobiet i lekarzy w Indiach 2024-08-16 00:20:04
- Wojciech Jóźwiak Trzy lata od Usnarza / Czaban robi raban na żywo / Mirosław Miniszewski 2024-08-17 21:34:15
- Wojciech Jóźwiak Opozycje i kwadratury 18-19-20 sierpnia, a sytuacja RU/UA 2024-08-19 20:06:24
- Kita Podwójnym Półkrzyżem w Radio Maryja 2024-08-21 11:42:39
- Kita groźba Romana Giertycha - teraz KRS 2024-08-24 22:25:01
- Kita wyrok w sprawie przedłużenia aresztu ks. Michałowi i dwóm urzędniczkom 2024-08-28 19:42:58