Co robimy? .456
W najbliższą środę 10 stycznia (pojutrze) webinarium nie ma. Odwołuję.
Przyczyna: tzw. siła wyższa.
Kolejne będą:
※ 17 stycznia: Przejścia Saturna przez urodzeniowe osie – dla Kursu Progno. 2024, dostęp imienny, na hasło, które wyślę uczetsni/cz/kom Kursu.
※ 24 stycznia: Binastria Mars Pluton: czyli nadmiar energii – dla wszystkich, wejście na sam link.
- Kita #21679 : zawsze w środę... :(
- KrzyżPołudnia #21682 : Nie zawsze moge ogladac na zywo, ale trudno, ciesze sie ze nagrania sa od razu dostepne :)
※ 15 maja: Harmoniki wg Davida Hamblina – ogólnie dostępne
※ 22 maja: Tranzyty i ich uwarunkowania – dla Kursu
※ 29 maja: Mniej znane funkcje serwisu AstroAkademii – ogólnie dostępne
※ 5 czerwca: Życiowe epoki – dla Kursu
– 12 i 19 czerwca nie będzie webinariów – urlop!
※ 26 czerwca: Neptun w Baranie i prognozy astro-polityczne – ogólnie dostępne
-
KrzyżPołudnia
#26138 : Harmoniki! <3
Życzę udanego urlopu :) -
Wojciech Jóźwiak
#26142 : Dzięki :)
※ 29 maja: Mniej znane funkcje serwisu AstroAkademii – ogólnie dostępne
※ 5 czerwca: Życiowe epoki – dla Kursu
– 12 i 19 czerwca nie będzie webinariów – urlop!
※ 26 czerwca: Neptun w Baranie i prognozy astro-polityczne – ogólnie dostępne
Potem będzie lipiec i rozkład jazdy na lipiec i sierpień podam osobno.
-
Wojciech Jóźwiak
#30503 : Ale nie wszyscy, a tylko od Kennedy′ego:

Bardzo dziękuję WAM (tym dwojgu, kto był, to wie) za wytrwałość.
Do dalszego ciągu!
-
Sylaangel
#30527 : Dzien dobry, ja sie nie moglam zalogowac. Ale dziekuje za info. i rozumiem oraz popieram decyzje. Milego wieczoru !
-
Wojciech Jóźwiak
#30528 : @Sylaangel: Dziękuję za afirmację! PS. Na przyszłość będę sprawdzać, czy osoby nie mające uprawnień prowadzącego logują się bez problemów.
-
Wojciech Jóźwiak
#30529 : Prezydentów USA zrobię (tzn. dzisiejsze nieodbyłe webinarium) zrobię za 2 tygodnie, tj. 14 sierpnia.
-
Lola
#30530 :
19:25 radośnie spóźniona chciałam dołączyć do webinarium i pocałowałam klamkę :). Doskonale znam to uczucie, gdy na zajęcia, które przygotuję przyjdzie zbyt mała ilość studentów żeby w ogóle zaczynać. Zazwyczaj wtedy poprawiam sobie humor i tych aktywnych studentów zabieram na kawę. Jak możemy zaprosić Wojtka na kawę? Ktoś ma pomysł jak możemy być dobrymi studentami?
-
Lola
#30531 :
No dobra ja mam pomysł jak możemy być dobrymi uczniami i zarazem pomoc budować AA bazę danych. Proponuję wyzwanie; każdy kto zna jakaś ciekawą postać albo wydarzenie doda kosmogram. Jak ktoś nie potrafi dodać kosmogramu to wpisujcie poniżej imię i nazwisko, datę urodzenia, godzinę, miejsce – następnie ja dodam horoskop do databazy. Kto podejmuje wyzwanie?
-
Wojciech Jóźwiak
#30536 : Popieram, Lolu. :)
- KrzyżPołudnia #30537 : @Lola: super pomysl! Ech, ja rzadko kiedy moge byc na zywo na webinariach i nie mam tu za duzego pola manewru :/
- Kita #30539 : A ja w środy po południu nigdy nie mogę...
- Jutrzenka #30541 : szkoda,ze 14 q nie 21 . Tego pierwsego terminu nie jestem pewna.Ale odslucham.
-
Wojciech Jóźwiak
#30534 : Zrobię temu webinarium większe nagłośnienie/reklamę i więcej napiszę, o czym to będzie, czyli co zamierzam przekazać.
"Webinarium: Bieżące idee ogólne i szczegółowe: harmoniki, przejścia przez ascendent". Zgodnie z tytułem chcę omówić kilka spraw, które mnie i nas/was interesowały w ostatnich tygodniach. Czyli:
# O harmonikach – i co mi doradził Czat GPT, jak zaatakować ten temat.
# O harmonikach nr 13 i nr 6, które były aktywne w niedawnym okresie, i jakoś były skorelowane z szaleństwami Trumpa – z trumpiadą. Jak się przejawiały.
# Horoskopowe skojarzenia ze śmiercią pap. Franciszka.
# O przejściu Saturna przez uro. asc., co na bieżąco wciąż się u mnie dzieje.
Ale jeśli widzisz podobnie aktualny i warty poruszenia temat, to napisz. (Ty, tak, Ty.)
-
Timothy
#40349 :
Ja z kilku powodów nie mogę być obecny i bardzo żałuję, ale to wynika m.in. z przyczyn Saturnicznych i Plutonowych (tu akurat u Żony). Nie mniej jednak, na pytanie Pana Wojtka chciałbym odpowiedzieć i zgłosić takie oto zagadnienia:-> przejścia Saturna, ale nie tylko przez ASC (u mnie działo się duuużo, dzieje się wciąż);-> przejścia Plutona - jeśli prawdziwe jest powiedzenie, że "z Plutonem nie wygrasz" wskazujące m.in. na nieuchronność zdarzeń, to mamy ciekawy temat, w którym, podczas przejść Plutona ZAWSZE dzieje się coś istotnego, a to z kolei stanowiłoby dowód na działanie planet na życie człowieka;-> "mocność" oddziaływania planet - mówimy często podczas spotkań i rozmów, a także w +książkach dużo o tym piszą..., kiedy planeta jest "silniejsza", a wraz z nią, jej oddziaływanie. I tu trochę ubogie jest mówić, że Słońce jest silniejsze we Lwie, a Neptun w Rybie... i ODWROTNIE - często, przy analizie nieco bardziej złożonych układów, Pan Wojtek mówi, że Wenus jest uzłośliwiona, albo pisze się, że Mars jest doładowany, itd. - ale kiedy i jak dokładnie ?-> szybkie tranzyty - często nie występują, nie sa zauważalne, ale czasami jednak są! Stłuczka auta (pisałem XII-2023), niespodziewane spotkanie, a wcześniej proroczy sen, itd.-> układ gdy dwie bieżące planety są w koniunkcji i oddziałują na kogoś, zależnie od kosmogramu, np. Merkury bieżący i Wenus bieżąca są w koniunkcji i wchodzą do jakiegoś znaku, np. Wodnika - i co wtedy się może dziać ?-> interesują mnie również bardzo układy "trójkątne", typu Palec Urizena, Orca, trójkąt 180+90+90, wielki trygon, itd. To, jak rozumiem są mocno układy, więc może warto się nimi zająć. Co więcej, może można byłoby zbadać to nie tylko dla układów urodzeniowych, ale dla układów mixowanych - urodzeniowe i bieżące planety.Mam tego więcej, ale wypisałem największe moje "obszary zainteresowań" ;)
- Wojciech Jóźwiak #40350 : @Timothy: Wyliczone sprawy mnie też żywo interesują! Wszystkich dzisiaj nie opowiem, ale jeśli nie dzisiaj, to następnym razem albo/oraz na forum :)
-
Timothy
#40352 :
Panie Wojciechu, nie śmiałbym w ogóle naciskać, aby to nastąpiło dzisiaj (z chęcią nawet później, z racji mojej nieobecności ;] ) i pokornie oczekuję okazji, aby posłuchać, pogadać i poczytać o tym wszystkim.Jednocześnie mogę zadeklarować, że obficie podzielę się przejściem mojego Saturna przez 4 miejsca (Wenus, Słońce, IC, Marsa) co i tak będę robił dla samego siebie, a także perypetiami mojej Żony (mniej/więcej ten sam czas co mój Saturn) przy Plutonie na DSC.Za zagadnienie "trójkątów" też się zabrałem, ale ciężko mi ruszyć to dalej :|
Jak zacząć naukę astrologii?
- Lola #40503 : Bardzo udany panel!
-
Wojciech Jóźwiak
#40505 : Dzięki, Lolu, za uznanie!
Wklejam p.t. Panelistów i Panelistki:
Ogłoszenie jest ogólnie widoczne, ale wstęp na hasło, które odczytasz w ogłoszeniu.
- Jutrzenka #40507 : Że co na larum graja:(
- Wojciech Jóźwiak #40508 : "Larum" to to samo co "alarm", tylko po staropolsku przekręcone; czyli: "do broni!" po włosku. "Niebezpieczeństwo się zbliża". No więc układ planet ma taki właśnie sens...
- Jutrzenka #40509 : No wiem król na pogrzebie Wołodyjowskiego krzyczał na larum grają! Pamiętam tą scene
Kto obserwował wczorajszy panel Izy Podlaskiej, zauważył pewnie, że o ile inni prelegenci/-legentki byli nastawieni entuzjastycznie do uczenia astrologii (prócz p. Andrzeja Opejdy, który wykazywał i zadeklarował pryncypialną introwersję...) – to ja zgłaszałem swoje vota separata czyli sceptycyzm, czyli kręciłem nosem.
Powtórzę, co tam powiedziałem: że uważam, że "punkty uczenia astrologii" nie powinny wzorować się na szkole, ponieważ nowe komunikatory (internet i smartfony) właśnie niszczą i rozkładają szkołę jako instytucję. Przez to podnoszą wartość uczenia się "kazualnego", casual learning/education, czyli uczenia (się) w przelocie, przypadkiem i nieformalnie, czyli po amatorsku.
Dlatego (uważam, że) idące z postępem punkty astro-edu powinny nie organizować kursy i wystawiać dyplomy, tylko właśnie wspierać astro-kazualistów czyli doraźnych niesformatowanych amatorów i dostarczać im środków, podpowiedzi i narzędzi.
Teraz myślę, jak w tym kierunku ustawić i przebudować AstroAkademię. :)
Webinarium: Niebezpieczne wybory 18 maja 2025
Webinarium jest szeroko otwarte: żeby wejść i brać udział, nie trzeba być zalogowanym. Link podałem na FB, więc chętnych zobaczyć pewnie będzie więcej niż zwykle, a miejsc zwykła liczba 25 i Click Meeting zamknie budkę. Miejsc dodać nie mogę, bo musiałbym wykupić droższy abonament, a i tak tych 25 miejsc nie wykorzystujemy. Dlatego radzę wejść do Click Meeting kilka minut wcześniej.
Osoby, które nie dostaną się od razu przepraszam.
Temat: analiza kosmogramu 1-szej tury wyborów i analogie do wydarzeń z historii. Zgodnie z tytułem mówię: będzie dobrze, jak nam się upiecze i z puszki Pandory wyleci najwyżej smród.
- Wrona #40519 : dojdzie do tego że młodzi wywiną nam taki numer, że w poniedziałek rano przywitani zostaniemy słowami szczęść Boże.....
- Jutrzenka #40520 : Juz w pierwszej turze wybiora Papieza ? Ja sie bardziej przerazilam sluchajac Jackowskiego bo powiedzial,ze szykowana jest unia Polski z Ukraina a myslalam,ze ten pomysl tu juz byl i poprzednia wladza go miala. No ale skoro Amerykanie za nas decyduja. ze polskie wojska na Ukraine pojada to lepiej poczekac.
Wystarczy znać link do webinarium:
https://astroakademia.clickmeeting.com/pytania-i-odpowiedzi-2
Oraz (zapewne) ID wydarzenia: 776-246-586
Odpowiem na pytania, które zadał Timothy:
1) przejścia Słońca przez planety, czyli stałe nacechowane dni w roku
2) Planety pokoleniowe i ich przejścia przez główne miejsca horoskopu
3) Progresje a tranzyty, które jak działają
4) Tranzyty szybkich planet.
- Jutrzenka #41262 : A można np pytać co widać jeśli chodzi o wojnę z Iranem. Albo dugą sprawą czy zmierzc to może u nas do wcześniejszych wyborów?
-
Timothy
#41280 :
I tu Jutrzenka zachęca mnie do mojego kolejnego pytania, o którym za chwilę. Chciałem najpierw powiedzieć, że webinary w konwencji Q&A są super. Panie Wojtku, może rozważyłby Pan jakiś kolejny kurs, np. "Astrologia dla ciekawskich" lub "Astrologia w życiu codziennym" ? Ja bym się zapisał na pewno i wierzę, że nie tylko ja.A wracając do pytania Jutrzenki, to ja mam pytanie trochę bardziej ogólniejsze. Bardzo często zamieszczane są kosmogramy określonych wydarzeń, np. zbombardowania jakiejś elektrowni przez ruskich, wykrycia jakichś taśm lub innej afery czy odkrycia czegoś istotnego. Mnie by interesowało na początek dowiedzieć się:1) po co nam te analizy i co dokładnie ma z nich (użytecznego) wynikać? No bo chyba nie będziemy analizować geometrii czy "ładności" aspektów?2) ... a następnie... skoro były niegdyś obiekcje, czy też głosy dezaprobaty do tej części astrologii, która miałaby określać najlepszą datę np. na założenie firmy czy wydanie książki, to jak się ma do tego analiza wszelkich innych wydarzeń (patrz punkt 1) ?O to takie mam pytanka... ;)
- Wojciech Jóźwiak #41281 : @Timothy: OK. Odniosę się :)
-
Wojciech Jóźwiak
#41282 : Jest nagranie Pytań i odpowiedzi (Q&A) część 2:
Pytania i odpowiedzi (Q&A) część 2 VI-18 -
Wojciech Jóźwiak
#41283 : Jest plik z surowym transkryptem: 2025-06-18 Pytania i odpowiedzi 2.docx.
Klikając na ten link, ściągniesz plik na swój dysk. - Jutrzenka #41293 : Dziekuję za odpowiedz na moje pytanie chociaz bardzo krotka. W kazdym razie skoro to jest czas padania tyranii to w Polsce tez powinny pasc. Ja bylam w Iranie wiec mam pojecie co tam sie dzieje. Spoleczenstwo bardzo spokojne ale religijny zamordyzm straszniy . No i sytuacja kobiet. One moga jedynie wyjechac jesli są wpisane w paszport mezczyzny. Wyksztalconych kobiet masa, ale firme moga otworzyć tylko z męzczyzną. Nie mozna spiewac i tanczyc publicznie. ja zaczelam spiewac w taksowce a jechalismy z 3 Iranczykami i jeden mi powiedzial,ze nie można u nich ale żebym spiewala.
- Wojciech Jóźwiak #41295 : @Jutrzenka: Islam jest upiorny z tym szczuciem kobiet. Budzeniem męskiego spisku przeciw kobietom. To jest też sposób na wzmożenie męskiej agresji i wojowniczości, i "trzymania się razem" ale tylko w męskim gronie.
- Jutrzenka #41298 : Piękny kraj ale myślenie mają dziwne dla mnie . Wtedy łapało się przewodnika na ulicy a właściwie on nas łapał. Byliśmy u niego w domu. Opowiadał że oni się nie sprzeciwiają. Czekają aż ten system ewoluuje a od tego czasu minęło 20 lat i jakoś niebardzo ewoluowawo
- Jutrzenka #41300 : Po Izraelu tak indywidualnie nie podróżowałam ale z tego co wiem szczególnie wśród ortodoksyjnych Żydów zamordyzm wobec kobiet też jest straszny. Więc war pac paląca jak mówi przyslowie
- Wrona #41302 : co z tego że u nas wolno śpiewać i tańczyć na ulicy jak zaraz z automatu przykleją ci etykietkę Bala Bala.....:)
- Jutrzenka #41303 : No właśnie dlatego mówię że może i u nas reżim się skończy Bo to od sposobu myślenia zależy a z tym jest ciężko szczególnie w ortodoksjach religijnych
- Wrona #41304 : ja tam żadnego reżimu nie czuję...nie jestem szykanowana, że nie chodzę do kościoła....można też dziecko wypisać z religii i zapisać na etykę, mieszkam 20 m od kościoła i nie przeszkadza mi że ludzie podążają na msze i że wierzą w Jezusa i Matkę Boską....
- Jutrzenka #41305 : Jak wybory pokazały Polska jest podzielon. Ale nikt nie widzi problemu. Wszyscy lecą schematami
- Wojciech Jóźwiak Najbliższe webinaria (oraz ich brak) 2024-01-08 10:44:58
- Wojciech Jóźwiak Webinaria maj i czerwiec 2024 2024-05-10 17:58:35
- Wojciech Jóźwiak Webinaria w maju i czerwcu 2024 2024-05-24 16:26:54
- Wojciech Jóźwiak Uwaga! Webinaria przesunięte o 1 punkt w górę 2024-06-04 10:24:52
- Wojciech Jóźwiak Webinarium: Prezydenci USA VII-31 2024-07-31 12:06:59
- Wojciech Jóźwiak Webinarium o prezydentach USA odwołałem czyli odłożyłem 2024-07-31 19:12:02
- Wojciech Jóźwiak Prezydenci nr 2 2024-07-31 19:47:28
- Wojciech Jóźwiak Webinarium IV-23: Bieżące idee ogólne i szczegółówe: harmoniki, przejścia przez ascendent 2025-04-22 22:34:48
- Wojciech Jóźwiak Tu mamy nagranie: Harmoniki i praca z Czatem 2025-04-23 20:21:25
- Wojciech Jóźwiak Disiejszy 12 maja panel Izy Podlaskiej 2025-05-12 09:14:42
- Wojciech Jóźwiak Webinar jutro: Niebezpieczne wybory 18 maja 2025 2025-05-13 12:09:44
- Wojciech Jóźwiak Jak edukować (się) w astrologii kazualnie? 2025-05-13 13:11:56
- Wojciech Jóźwiak Przypominam o webinarium, dzisiaj 14 maja 2025-05-14 14:59:34
- Wojciech Jóźwiak Dzisiejsze webinarium otwarte, dla wszystkich 2025-06-18 09:28:45
- Wojciech Jóźwiak W środę 16 lipca nie ma webinarium. 2025-07-15 11:28:48