prowadzi Wojciech Jóźwiak • od 2004

Asasynacje .111

KrzyżPołudnia   2024-07-14 09:23:04   111.18762  
Nieudany zamach na Trumpa
Zostal postrzelony w ucho przez snajpera na wiecu. Pewnie wygra dzieki temu wybory, zostal wlasnie meczennikiem.
Godzina 6:15 lokalnego czasu, 22:15 GMT, miejsce: Butler, Pennsylvania
  • KrzyżPołudnia #29741 : Zdjęcie jak obraz:

Mialam wkleic jako komentarz do poprzedniego wpisu, ale widze, ze poszlo jako nowy post.

[EDIT WJ: Skorygowałem.]
  • KrzyżPołudnia #29742 : Z tego co widze na szybko to ma tranzyt koniunkcji Marsa i Urana przez MC w kwadraturze do urodzeniowego Marsa.
  • Wojciech Jóźwiak #29743 : Zrób kosmogram, KrzyżuPołudnia. Ja zaraz udostępnię publicznie.
  • Kita #29744 : Tak, a jeszcze miał Księżyc w trygonie do swojego Słońca i w sekstylu do Księżyca. Nic poważnego jemu się nie stało., czego nie można powiedzieć o widzach...
    Po Trumpie nie było widać strachu. Ochroniarze zabrali go ze sceny, ale on wychodząc wymachiwał pięścią, a tłum skandował "USA, USA!" 
  • KrzyżPołudnia #29745 : Zamach na Donalda Trumpa w Butler, 13.07.2024

• Wojciech Jóźwiak #29746 : Zabicie zamachowca na miejscu niepokoi. Budzi podejrzenie, że oto "służby" coś chciały ukryć. Tak jak z zamordowaniem Oswalda przez Ruby′ego w 1963. Zamachowiec i tak by dostał czapę, a ujawniłby tło i ewentualnych wspólników. Dzisiaj mamy koniunkcję Marsa z Uranem, prawda? Była równo w MC Trumpa?
  • KrzyżPołudnia #29747 : @WJ Tak i to jeszcze ta koniunkcja z tego co czytam jest w zasięgu gwiazdy stałej Algol (26°10′). Najbliższy punkt harmoniczny to 24° Byka. 
  • Wojciech Jóźwiak #29748 : Mogło spokojnie Trumpa zabić.
  • Kita #29749 : Ale jak mówią - co nas nie zabije, to wzmocni.
  • Kita #29750 : Księżyc dopiero co minął jemu Jowisza. 
  • Wrona #29751 : Mars z Uranem jest w sekstyklu do ur. Wenus...jakieś szczęście w nieszczęściu..
  • Kita #29752 : Faktycznie, Mięto, to na pewno złagodziło konsekwencje strzału.
  • Kita #29753 : Gdyby spojrzeć odwrotnie - jak na tle horoskopu chwili zamachu układają się planety natalne Trumpa, to też wygląda to ciekawie. Księżyc Trumpa jest na Asc chwili,  koniunkcja Trumpa Słońce-Uran  leży na Desc chwili, jego oś Węzłów Księżycowych prawie pokrywa się z osią Desc-Asc chwili, a oś Węzłów Księżycowych chwili  jest w zasięgu osi IC-MC chwili. (Jest teoria, że osie Węzłów mówią cos o karmie, ale to oczywiście tylko gdybanie, bo nie do sprawdzenia...)
  • Wojciech Jóźwiak #29754 : Przedstawiłem w innym wątku, nie w tej imiennej (zamknietej) grupie:
    10:36 WJ, kosmo.: Zamach na Donalda Trumpa
    10:45 WJ: Zamach na Donalda Trumpa (notka i kosmogramy wklejone)
  • Kita #29755 : Są relacje świadków, którzy zgłaszali policji, że jakiś człowiek z karabinem czołga się po dachu. javascript:nicTemp(); ale policja nie reagowała, albo nie reagowała wystarczająco szybko, nie przerwano wiecu. Zamachowiec zdążył oddać 5 strzałów, zanim to jego zastrzelono. javascript:nicTemp();
  • Wrona #29757 : Mówią, że Trump jest jednych z dwóch najbardziej atakowanych prezydentów w historii USA. Tym drugim był Abraham Lincoln , który zginął w zamachu. Też republikanin.
    Zaciekawił mnie Algol ponieważ w dniu zamachu na Lincolna ten punkt tranzytowała Wenus, która była w kwadraturze do ur. Słońca a i Mars maczał tam palce...
  • Kita #29758 : Już politycy zorientowali się, że Trump wyszedł wzmocniony z tego zamachu. Już pojawiają się teorie, że to była polityczna zagrywka, putinowska ustawka javascript:nicTemp();
  • KrzyżPołudnia #29759 : Tylko jeśli to by była ustawka, to ktoś fenomenalnie strzelał, bo by strzelić komuś w ucho i tylko w ucho to jest to wyczyn. Może ustawką było, by w ogóle ktoś strzelał, a Trump dostał niechcący. Nie żyje jedna osoba z wiecu, druga jest ranna. 
  • Wrona #29760 : bieżąca Wenus i Merkury w znaku Lwa ! przyznacie że to jak zachował się Trump po zamachu było na miarę prawdziwego lwa....
  • KrzyżPołudnia #29761 : Sporo się też dzieje w aspektach wyższych rzędów, np. Uran+Mars oraz Saturn mają ścisły aspekt 13 rzędu z uro. Słońcem.
  • Wrona #29762 : @Kito teorie spiskowe funkcjonują od pewnego już czasu ale to co się zaczyna dziać przy wejściu Urana do Bliźniąt (niedługo) to już nie ogarniam...Zawsze gdy są jakieś przejścia przez znak bliźniąt czuję się przebodźcowana...
  • Wrona #29763 : mnie się dzisiaj śniła krew ale nie pamiętam o co chodziło, pamiętam że nie można jej było zatamować...Przemoc polityczna odciska piętno na zwykłych ludziach.
  • Wojciech Jóźwiak #29769 : @Mięta: Jowisz w Bliźniętach = przebodźcowanie! Tak! W dziesiątkę.
  • Wrona #29770 : Miło mi :)
  • Kita #29818 : Tramp powiedział, co uratowało jemu życie - odwrócił się lekko, by spojrzeć na ekran (przekręcił głowę w prawo, by spojrzeć na tabelę dotyczącą nielegalnych imigrantów).
  • Fabrycy #29827 : Divine Intervention

• Fabrycy #29853 : Gdybym był na miejscu astrologa DTrumpa, nadal doradzałbym mu skrajną ostrożność i niewystawianie się na ryzyko. Ten Mars z Uranem na MC wyglądają hardkorowo. 
  • Wojciech Jóźwiak #29854 : Potwierdzam. Polecam wideo Steve Judda, które przed chwilą transkrybowałem i przetłumaczyłem, Tzn. nie ja tylko algorytmy i wielkie modele językowe.
  • Fabrycy #29855 : Oficjalne poparcie Elona Muska, silnego gracza z obszaru Mars/Uran, mogłoby pokazywać plusy takiego tranzytu.

Wojciech Jóźwiak   2024-07-14 10:45:10   111.18765  
Zamach na Donalda Trumpa
Kosmogram zamachu:
Tranzyt do D. Trumpa:
Koniunkcja Mars-Uran na uro. MC D. Trumpa.
W kwadraturze do jego uro. Marsa na (uro.) ascendencie.
Spokojnie mógł tego nie przeżyć.
  • Lola #29756 : Mocny horoskop. Pytanie co złagodziło działanie Marsa i Urana? Za chwilę Jowisz będzie z zasięgu uro. koniunkcji Słońce - Uran Trumpa. Wygląda, że te wybory są już przesądzone.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-16 08:39:53   111.18777  
Zamach na Jana Pawła II 1980
Dla porównania z niedawnym zamachem na Trumpa. Tranzyty zamachu na JP2 w maju 1980 r. są niejasne w porównaniu z tymi Trumpowymi.
Złośliwie działały dwie bieżące planety: Uran, który robił opozycję do uro. Słońca Wojtyły, i Pluton, który przechodzi przez koniunkcję z urodzeniowym Marsem. Ale te tranzyty zbyt długo trwały, żeby wyznaczyć moment zamachu. Trzecim złośliwcem był Mars, ale robiony przez niego tranzyt, tzn. zbliżanie się do koniunkcji z urodzeniową Wenus, czy można w ogóle uznać za zagrożenie dla życia?
Mam wrażenie, że tamta "fala prawdopodobieństwa" z 1980 r. dla Papieża była znacznie słabsza i bardziej rozmyta w czasie niż ta dla Trumpa z lipca 2024.
Ciekawe byłoby porównać z innymi udanymi bądź nieudanymi zamachami na polityków/celebrytów z broni palnej.
Aha: nowy wątek dla tego tematu uruchamiam: Asasynacje.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 06:40:52   111.18784  
JF Kennedy
Zamach na Kennedy`ego jako tranzyt:
Enigma! Na pewno astrolog posługujący się naszymi metodami nie mógłby przewidzieć tego zamachu.
Najwyżej gdybyśmy uznali kwinkunksy za zabijające. Bo jakie wtedy były tranzyty? Kwinkunks Saturna do uro. Księżyca -- ale ten tranzyt moglibyśmy uznać za groźny, gdyby był kwadraturą.
Kwinkunks połączonych Marsa i Wenus do uro. Merkurego (bo nawet nie do uro. Marsa) -- żarty, tego aspektu nikt nie uzna.
Może Pluton na uro. Księżycu? Był ok. 3 stopnie przed, więc zagrożony od Plutona był okres kilku lat, trzeba by szukać jakichś wyraźnych wyzwalaczy (tej energii), a ich nie widać.
Albo ja czegoś nie dostrzegam.
  • Komodorak #29928 : Z drugiej strony zdarza się, że w naszych horoskopach są jakieś straszliwe tranzyty, a mimo to jedyne co się dzieje to przepala się żarówka w samochodzie albo ktoś stłucze nam lusterko przy parkowaniu. Tę sytuację łatwiej nam zaakceptować i nawet cieszymy się, że astrologia jest w pewnym stopniu ułomna.

Pytanie na ile można zamach na Kennedy′ego podłączyć pod jakieś kolektywne zjawisko? Przecież w wypadkach, kataklizmach giną tysiące albo setki tysięcy ludzi, którzy astrologicznie nie mają ku temu żadnych powodów. Być może śmierć "uogólnionego Kennedy′ego" była właśnie takim wypadkiem dla całej Ameryki. Może on jakoś wziął to na siebie, tak jak czasami nasze zwierzęta biorą na siebie trudne energie. Problem wydaje się bardzo trudny i wielowątkowy.

• Wojciech Jóźwiak #29929 :
    @Komodorak: Coś w tym jest, ponieważ układ planet samego zamachu na Kennedy`ego wygląda poważniej niż tranzyty do JFK:
    Była koniunkcja Uran-Pluton, która miała trwać przez kilka nast. lat. Merkury był w kwadra. do Urana. Saturn w kwa. do Neptuna. Księżyc zbliżał się do Saturna. Jednak mimo to ten układ planet wygląda jak jeden z mnóstwa. Niczego szczególnie "zabijającego" nie było.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 11:04:19   111.18785  
Asasynacja Narutowicza
Kolejny trudny przypadek, znaczy enigma. Gabriel Narutowicz miał kwadraturowy horoskop (podobnie jak Tusk), ale feralnego dnia jego urodzeniowy pierścień opozycji, kwadratów i oktyli był wprawdzie wzbudzany, ale przez nie-złośliwe planety: Jowisza, Słońce i Merkurego. Konfundujący dla astrologa jest bieżacy Mars (na pocz. Ryb) który nie robił żadnych tranzytów – o ile nie będziemy tych tranzytów szukać wśród tajemniczych dużych liczb Hamblina.
Pytanie, jakie zadajemy sobie przy asasynacjach brzmi: czy astrolog posługujący się naszymi metodami astroanalizy mógłby przewidzieć dany zamach?
W przypadku niedawnego zamachu na Trumpa odpowiedź brzmi: tak. Mógł. Ale Kennedy,ego nie przewidzielibyśmy, Narutowicza też nie.

Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 11:29:21   111.18786  
Próba asasynacji R. Reagana
Tym razem działo się to w iście zabójczym dniu 30 marca 1980, kiedy w Polsce nadludzkim staraniem porozumienie Wałęsy z Rakowskim poskutkowało odwołaniem generalnego strajku, który prawdopodobnie pociągnąłby inwazję wojsk sowieckich:
Reagan został postrzelony w okolice serca przez szaleńca (pewnie jego dane sa w sieci, wtedy spróbuję je wstawić).
Kosmogram tranzytów do uro. R. Reagana jest jaśniejszy niż w poprz. przypadkach i astrolog działający w początkach 1981 r. mógłby zauważyć, że jakieś ciemne chmury nad Reaganem wiszą. (Figlarny motyw muzyczny.)

Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 11:54:26   111.18787  
Asasynacja Johna Lennona
Lennon oczywiście nie był politykiem ani tym bardziej przywódca państwowym, ale jako "rządca dusz" znaczył więcej od większości z nich.
Urodzeniowy kosmogram (John Lennon) miał z opozycją Księżyca do Plutona, czyli układ pt. szukanie guza, lub: mocnych wrażeń.
Czas dobowy urodzenia, 18:30, czyni wrażenie "na oko" i wymagałby rektyfikacji. Do której zachęcam tych z Was, którzy/re to potrafią. Rektyfikacja jest potrzebna, ponieważ w czasie zabójstwa dwie groźne planety chodziły po pobliżu jego dwóch osi: Mars w zasięgu uro. MC i Pluton w zasięgu descendentu. Wcześniej wielki muzyk przeżył przejście Plutona przez jego uro. Słońce.
W tranzytach zwraca uwagę też dziwny return, lub raczej zespół returnów: oto zaistniała koniunkcja Jowisza z Saturnem w bikwintylu (2/5 = 144°) do jego urodzeniowej koniunkcji Jowisz-Saturn!
Jednak cały kosmogram tranzytowy na zamach i wkrótką śmierć nie jest całkiem jasny.

• Wojciech Jóźwiak #29930 : Mark David Chapman, zabójca Lennona: Mark David Chapman
    Oj, oj... Księżyc w synastrii do Księżyca Mariny Le Pen... :-( Potwierdzają się tezy z wykładu "Binastria Księżyc-Saturn". Zobacz czy Ty (tak, TY!) lub ktoś z twoich przyjaciół nie ma podobnych rzeczy w horoskopie...
Marula   2024-07-17 14:30:00   111.18790  
moja notka

Marula -O-  2020-11-06 21:19:38   [12495.87]  

Trump za cztery lata

wróciłem właśnie ze spaceru nad morzem w Mrzeżynie. mżawka, ciepło, powietrze doskonałe. i mnie naszło. USA to jest walka trybuna ludowego z deep state. Sun Tzu mówił, że wodzem  jest ten za którym ludzie pójdą w ogień. za Trumpem idą. te milicje pilnujące liczenia głosów. przekonanie o fałszerstwach. Trump zbudował armię wiernych żołnierzy. stawiam tezę - jeśli establishment demokratyczny wygra i uderzy w ego Trumpa  to ten przez cztery lata zbuduje ruch wokół siebie i wygra wybory za cztery lata. republikanie nie będą mieli wyjścia w 2024. nie wiem jakie jest prawo w USA - czy może wtedy rządzić dwie kadencje. co Szanowni na to.

• Wojciech Jóźwiak-O-: Dwie kadencje można. Ale nie więcej. Obama zaliczył 2 kadencje.
Takie coś napisałem. poza tym wróciłem za szpitala. pokroili mnie i wracam do żywych. z racji rzeczonego wycinania byłem bardzo mało aktywny.
  • Wojciech Jóźwiak #29933 : Szczera prawda, Marulo! Rzeczywiście, Trump tak zrobił i teraz idzie wygrać wybory.
    Gratuluję Ci astro-politycznej przenikliwości.
    Cieszę się z Twojego powrotu i życzę zdrowia przez następne lata i dekady :)
  • Fabrycy #29934 : Dobre!
  • Marula #29935 : jak to mówią: jeśli Pan Bóg pozwoli.
  • Kita #29971 : To była trafna prognoza, Marulo!
  • Wojciech Jóźwiak #29974 : Polecam, Marulo, wpis Zbigniewa Szczęsnego n.t. Trumpa i jego zamiarów:
    Wiele wyjaśnia.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 16:33:04   111.18791  
Arc. Ferdynand w Sarajewie 1914 - wreszcie coś widać w horoskopach!
Oto:
Asasynacja arcyksięcia Franza Ferdynanda wraz z małżonką przez Gavrilo Principa (czyli też jakby księcia z nazwiska), która wywołała I WŚ.
Widać, że nieszczęsny Habsburg był w trudnym momencie życia, ponieważ Saturn ledwo minął jego uro. descendent. Pluton, też niedaleko uro. desc. (zaciskała się wszak ich koniunkcja) najechał kwinkunksem na uro. Marsa.
Bieżący Mars był w kwadraturze do uro. Marsa! I do uro. Saturna. Bingo!
Wenus bieżąca była uzłośliwiona przez opozycję do Urana, a obie te planety były w kwadraturach do urodzeniowej opozycji Arcyksięcia Wenus-Pluton. Powstał więc wielki krzyż/kwadrat, który najbardziej rzuca się w oczy w tym kosmogramie.
Urodzeniowy kosmogram Ferdynanda (A. Ferdynand H.) też wygląda na pechowca, na ofiarę.
  • KrzyżPołudnia #29964 : Gdzie widac w horoskopie Ferdynanda to, ze wyglada na pechowca albo ofiare?
Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 20:26:46   111.18793  
Czekając na czarne łabędzie
Webinarium zakończyłem słowami "Czekamy na czarne łabędzie", i wprawdzie jeszcze ich nie ma, tych czarnych, ale takie szarawe już się pojawiają, oto same tytuły z bieżącej Rzeczypospolitej.PL:
Ukraińcy mają dość. Wstrzymali tranzyt rosyjskiej ropy na Węgry
Elon Musk zabiera swoje firmy z Kalifornii. Po uchwaleniu nowego stanowego prawa o identyfikacji płci przeniesie biura SpaceX i X do Teksasu.
Niemcy w przyszłym roku zmniejszą o połowę pomoc wojskową dla Ukrainy, nawet jeśli wybory w Stanach Zjednoczonych wygra Donald Trump.
  • Wrona #29938 : a w Krytyce politycznej piszą o "gołębiach pokoju" które przybędą i będą mówić "to nie nasza wojna" "chcemy pokoju"..
    https://krytykapolityczna.pl/swiat/biden-slabnie-przeczuwam-nalot-golebi-pokoju/
  • Wojciech Jóźwiak #29940 : @Mięta: Cenny tekst.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-17 20:51:50   111.18794  
Nagranie: Zamach_na_Trumpa_i_inne_napięcia
Jeszcze w wersji "n20": Zamach_na_Trumpa_i_inne_napięcia VII-17
Wojciech Jóźwiak   2024-07-19 20:25:46   111.18812  
Asasynacja cara Aleksandra II
Rozczarowuje. Lepiej wygląda dla urodzenia o g. 11:00, jak przekazywała matka przyszłego monarchy – wtedy przez urodzeniowe MC = 23 Barana przechodziły Saturn i Jowisz, raczej nieszkodliwe, ale pokazujące, że "coś się dzieje", a przez uro. descednent 15 Wodnika przechodził Mars.
Oraz Słońce zbliżało się do urodzeniowego Plutona.
Natal cesarza wymaga rektyfikacji.
Wojciech Jóźwiak   2024-07-21 08:06:34   111.18818  
Staufenberg na Hitlera
Kwadratura Marsa do uro. Plutona była. I kilka pomniejszych tranzytów.

Notki forum (13) na tej stronie: [X]
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.
Pisz komentarz  tytuł:
(-?-)
Twój adres email: Twój podpis:
Na podany adres przyślemy kod potwierdzający.