prowadzi Wojciech Jóźwiak • od 2004

Z życia papieży .104

Wojciech Jóźwiak   2018-06-28 22:18:51   104.9479  
Ustawa o IPN -- która godzina?
Witam. Może Ktoś-z-Was wie, o której godzinie sejm przyjął zmiany w ustawie o IPN?
Na razie wstawiłem godzinę przemówienia premiera, bo taką znałem. Opozycja Słońca do Saturna jest przytłaczająca. Ale moment wybrali...
(Link do tego kosmogramu: Zmiana ustawy o IPN)
Wojciech Jóźwiak   2018-06-28 22:42:38   104.9480  
11:30 ?
Znajduję 11:30 lub 11:33 -- mała różnica.
Wojciech Jóźwiak   2018-08-07 23:35:40   104.9483  
Zamach dronami na prez. Maduro
Link do kosmogramu: Zamach dronami na prez. Maduro
Wschodziły Pluton i Mars.
Mars w kwadraturze do Urana. Kwinkunks Merkurego do Plutona. Wielkich zagrożeń nie ma, ale... Gdzieś obecne napięcia musiały się wyładować. Drżyjcie tyrani.
Oglądając video ("futaże") z capstrzyku podczas którego był zamach, zwróciłem uwagę, jak grubo i szczelnie są wszyscy odziani. A tam jest tropik. Jak tamci ludzie wytrzymują?
Yerbowniczek   2018-08-09 09:30:20   104.9485  
Wojsko uciekło
W momencie wybuchu bomb na dronach, defilujące oddziały wojskowe zaczęły, zamiast formować jakiś szyk, zwyczajnie uciekać. Owszem, to pewnie "tylko" oddziały reprezentacyjne, ale ta niefrasobliwość południowych Amerykanów :-)

Może te ich ubrania są wykonane z kewlaru, dlatego takie grube ? Niełatwe jest życie władcy, tyle wyrzeczeń dla kraju...
Wojciech Jóźwiak   2018-08-10 15:48:04   104.9486  
Wojsko przemocowe
Możliwe, że to wojsko służy tylko do przemocy na własnych obywatelach, a skonfrontowane z przeciwnikiem, da w długą jak przy tamtych dronach.
W Ameryce płd. od dawna nie ma wojen międzypaństwowych, ale są wewnętrzne przeciw zamachowcom i rebeliantom, jak w sąsiedniej Kolumbii. Ale wojsko Wenezueli chyba i takich wojen nie zaliczało. Ale pewnie zaliczy, bo to co wyprawia reżim Madury musi skończyć się wojną.
W ogóle to powinniśmy lepiej obserwować Amerykę Łacińską i więcej o niej wiedzieć, bo to jest "strefa mentalna" podobna do środkowo-wschodniej Europy i mamy z nimi więcej wspólnego niż z Europą Zachodnią i Ameryką Płn. (lub ogólniej: cywilizacją brytyjską), na które jesteśmy zapatrzeni i wydaje nam się, że tam należymy. A to guzik prawda, bo należymy do węgiersko-rumuńsko-bałkańskiej operetki, wraz też z Ukrainą i Gruzją. Co coraz bardziej wychodzi na jaw. Niestety, Vaclav Havel, który wypromował pogląd, że Czechy, Polska i Węgry to chwilowo zatopiona przez Rosję rdzenna część Zachodu, mylił się. Operetkę mamy w każdym z tamtych krajów -- podobną jak w Argentynie lub w Wenezueli, no może trochę łagodniejszą, ale kto wie, wszystko to jest "do czasu".
Dla całej "Strefy Operetki" wspólna jest historyczno-społeczna struktura: brak szerokiej warstwy obywatelskiej, elita władzy będąca w stanie permanentnego oderwania się (lub: odrywania) od "mas", kultura polityczna (lub raczej pseudokultura) oparta na popisach, pokazach, spektaklach i dumnych gestach i pozorach, to razem nałożone na kolonialną przeszłość, tzn. zaaplikowane społeczeństwom pochodzącym z gwałtu, uformowanych przez wrogie najazdy.
Niestety, Ameryka Płd. wegetuje w tym procesie przez 6 obrotów cyklu Saturn Pluton; my straciliśmy złudzenia, że będzie inaczej, w ciągu ostatniego obrotu, tego od 1982 roku.
Jutrzenka   2018-08-16 22:22:53   104.9494  
w sprawie pani Wasserman
Nie znalazłam godziny urodzenia tej pani  . Ale znalazłam pewne fakty z jej życia. Jest rozwiedziona i ma córkę z pewnym panem, który był dobrze zapowiadającym się politykiem krakowskim. Działał w Młodzieży Wszechpolskiej . Aktualnie ma pizzerię i chodzi wytatuowany . Pani Wasserman ponoć była nim rozczarowana. 
Trudno stwierdzić kto tam kogo rozczarował wg. mnie , ale jeśli Pis dał możliwość prezydentury pani W   to wynika z tego że idea nierozerwalności związku małżeńskiego jest oficjalną fikcją wśród ortodoksów katolickich.  Niezle się musiało w tej rodzinie podziać. Tym bardziej jestem zainteresowana  jak te perturbacje rodzinne widać w horoskopie pani W.
Wojciech Jóźwiak   2018-08-29 07:47:25   104.9543  
Papież Franciszek ma/będzie mieć kłopoty
Witam! Dzisiaj naprawdę z życia papieży. Narysowałem i dołączyłem do kolekcji Papieża Franciszka:
Papież Franciszek
Link do tego kosmogramu: Jorge Mario Bergoglio
Jak widzimy, Uran mu teraz chodzi po urodzeniowym medium coeli, a Saturn po uro. descendencie. (Chwilowo jest w koniunkcji z uro. Jowiszem.) Nadchodząca jesień i zima będą w jakiś sposób dla niego przełomowe, ponieważ wtedy Saturn przejdzie przez uro. descendent. Być może w jego horoskopie mają odbicie także ogólne problemy kościoła, tzn. mnożące się afery pedofilskie i ogólnie seksualne. Jest pytanie, czy kościół przetrwa zbliżająca się koniunkcję Saturna i Plutona?

Przy okazji mam pytanie: czy znasz i możesz mi polecić dobry i zwięzły tekst o Papieżu Franciszku?
Taki, żeby dostarczył mi poglądu na to, kim jest ów papież i czym się wyróżnia jego pontyfikat? -- Pytam dlatego, że kościołem z zasady nie interesuje się i nie mam na ten temat dobrej wiedzy. Nie chcę też teraz brać się za jakieś studia i kwerendy, potrzebuję gotowca, ale rzetelnego.

Jutrzenka   2018-08-29 10:23:12   104.9544  
Nareszcie jakieś optymistyczne...
Nareszcie jakieś optymistyczne wieści. Jakbym coś znalazła to dam znać ale myślę że pełno wiadomości na temat Franciszka jest w necie. Nie czytam brukowców ale ostatnio ludzie mi donieśli ,że Marta Kaczyńska nasza czołowa dziewica Maryja wyszła 3 raz za móż. Na dodatek wzięła ślub kościelny. Wiadomo że za takie unieważnienia się płaci. Czy to nie przypomina sprzedawania odpustów w przeszłości. To zapoczątkowaró jak mi się zdaje reformacje
Jutrzenka   2018-08-29 10:32:27   104.9545  
Wiadomo że związki...
Wiadomo że związki się nie udają a Pani Marta może mieć wyjątkowego pecha. Ale tak ma 80-90 % polaków którzy wzięli ślub kościelny. Większości par można zarzucić że były nie dojrzałe lub wzięły ślub pod naciskiem np. rodziców lub potomka w drodze. Tam tych punktów jest tyle że każdy coś dla siebie znajdzie.
Jutrzenka   2018-08-29 11:03:34   104.9546  
A kiedy to...
A kiedy to się zacznie bo ja już się doczekać nie mogę
Wojciech Jóźwiak   2018-08-29 12:03:30   104.9547  
Przypomnę koszmarne wydarzenie...
...kiedy w przeddzień kanonizacji św. Jana Pawła II, która odbyła się pod upiornym wielkim krzyżem planet, podczas tego samego wielkiego krzyża z udziałem Plutona i Urana, młody inwalida biorący udział w wycieczce-pielgrzymce, Marco Gusmini zabity krzyżem papieskim w Cevo został, co zabrzmiało, zwłaszcza w świetle ówczesnego układu planet, jak chichot Szatanów.
Wojciech Jóźwiak   2018-08-29 13:09:59   104.9548  
Lista koniunkcji Jowisza i Saturna
Polecam stronę:
Jest tam lista koniunkcji Jowisza i Saturna: data i pozycja na niebie, od roku 581 przed nasza erą do roku 2398 n.e. Najbliższa 21 grudnia 2020 w 0st29min Wodnika.
Będziemy myśleć, co może znaczyć i przynieść.
Co 20 lat te koniunkcje powtarzają się.
Jutrzenka   2018-08-29 15:01:30   104.9549  
Ale chyba taki...
Ale chyba taki układ planet może mieć znaczenie dobre albo złe w zależności jak się na to patrzy. ja na miejscu tego kaleki to w sumie cieszyła bym się. Może to było uwolnienie od cierpien krzyża który musiał nosić. Ja już nie mogę słuchać tych teorii że do królestwa niebieskiego można się dostać tylko przez krzyż. Wojtku masz dużą wiedzę to może mi powiesz gdzie to królewstwo niebieskie może być usytuowane tak logicznie . To jest chyba jakiś abstrakcyjny koncept który masakruje psychikę całej cywilizacji zachodniej bo wszyscy są ubabrani w tym światopoglądzie nawet jeśli nie są tego świadomi i są nie wierzący . To poprostu przenika kulturę.
Wojciech Jóźwiak   2018-09-06 22:29:02   104.9611  
Lampião
Kim był? Takim brazylijskim Janosikiem (tylko z dużo większym rozmachem), wodzem tamtejszych zbójników czyli cangaceiros. Po polsku o nich nie piszą, więc daję linki do ang. Wikipedii: Lampião. Godziny urodzenia nie ma, chociaż jego jako postać odnotowuje Astro Data Bank. Ale kto by się spodziewał, że będzie odnotowana godzina urodzenia syna biednego chłopa z zapadłego kąta interioru Brazylii? Wpisałem na rybę jakąś godzinę poranną. Kosmogram: Lampião. Przeżył 41 lat, zginął w policyjnej zasadzce od zdrady. Obcięte głowy jego, jego kobiety i kilku towarzyszy wystawiona na postrach, na widok publiczny. Zdjęcie jest w Wikipedii. Moment śmierci jest z grubsza znany, kosmogram: Lampião zabity.
Lampião z urodzenia był jednym z "neptunowo-plutonowych czarodziejów" wraz z Ojcem Pio, Tolkienem i Adolfem Hitlerem -- gdy się urodził, koniunkcja Neptun Pluton w Bliźniętach już rozpadała się, ale Słońce wśliznęło się pomiędzy te planety, odnawiając ich koniunkcję. Oraz była wtedy ścisła koniunkcja Urana i Saturna.
Czas jego śmierci jest dla astrologa zagadką. Nie wiem, dlaczego wtedy.
Vera 1   2018-09-06 22:42:23   104.9612  
Chyba wiem, to...
Chyba wiem, to tragiczne obcięcie głowy to Merkury na gwieździe Algol w opozycji do Urana. Pierwsze co przyszedł mi do głowy Uran bo zmarł w wieku 41 lat czyli w połowie cyklu Urana, gdy był on w opozycji do urodzinowego położenia 
Notki forum (15) na tej stronie: [X]
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.
Pisz komentarz  tytuł:
(-?-)
Twój adres email: Twój podpis:
Na podany adres przyślemy kod potwierdzający.