Z życia papieży .104
Wrona
2022-09-03 20:29:43 104.15376
Simona kossak przyjazniła się z
Simona kossak przyjazniła się z krukiem i nie tylko.
https://turystyka.wp.pl/lesniczowka-simony-kossak-co-stanie-sie-z-dziedzinka-6648046501673664a
- Wrona #9896 : Urodziła się 30 maja 1943 roku w krakowie . W horoskopie ma trygon Merkurego do Neptuna- człowiek wielkiego ducha.
- Wrona
#9897 : https://noizz.pl/film/rodzina-zabila-simone-kossak-trzy-razy-film-dokumentalny-o-simonie-kossak-na-mdag/v6vgt7k
- Chaos #9898 : Bardzo ciekawa osoba. Nie znałam jej, ale zainspirowałaś mnie, więc poszukałam o niej i z dużym zainteresowaniem czytałam.
- Wojciech Jóźwiak
#9900 : Żałujemy, że nie znamy Godziny.
- Lunaria #9905 : Cudowna postać i cudowny dorobek naukowo- literacki! Jestem wielką fanką podejścia, miłości i szacunku jakim Simona Kossak darzyła naturę, a szczególnie jej ukochaną Puszczę Białowieską. Podobało mi się to, co pisała o owianych złą sławą rosomakach, bardzo lubię te zwierzęta.
- Wojciech Jóźwiak
#10098 : Przeniosłem notkę Beaty o Simonie Kossak tutaj do "104. Z życia papieży", bo tu omawiamy przygody Sławnych.
- Wrona
#10437 : Film "Simona" wszedł wczoraj 30 września do kinhttps://www.onet.pl/film/onetfilm/natalia-koryncka-gruz-simona-recenzja-filmu-o-simonie-kossak/16p119t,681c1dfa
- Wrona
#10439 : Simona Kossak -piękna i bogata wewnętrznie, ekolożka, która wyprzedziła swoją epokę. "Ziemia nie jest naszą własnością, wszyscy jesteśmy jej współlokatorami". Kontrowersyjna, buntownicza za sprawą zapewne Słońca w koniunkcji z Uranem.Dziś audycja z Białegostoku: Czy zwierzęta myślą?https://www.youtube.com/watch?v=QBYvHNSmVaw
- Jutrzenka #10440 : Byłam na sztuce o simonie kossak, Oparta na ksiązce biografi jej życia, monodram bardzo ciekawy. Poszłam przez pomylke i dobrxe trafilam.
- Jutrzenka #10441 : Byłam na sztuce o simonie kossak, Oparta na ksiązce biografi jej życia, monodram bardzo ciekawy. Poszłam przez pomylke i dobrxe trafilam.
- Jutrzenka #10442 : Byłam na sztuce o simonie kossak, Oparta na ksiązce biografi jej życia, monodram bardzo ciekawy. Poszłam przez pomylke i dobrxe trafilam.
- Wrona
#10443 : Gawędy Simony Kossak, powstało ich około dwóch tysięcy, niesamowity dar opowiadania. Merkury w sekstylu do Marsa w ognistym BaranieMerkury w punkcie 3-krotnym powietrznym Blizniąt. Informacja goni za informacją, zapiski, pamiętniki, notatki, zbieranie, poszukiwanie, przetwarzanie. Ciekawe szczegóły, ciekawostki, zamiłowanie do języków, utożsamianie się z dziećmi i zwierzętami.https://www.youtube.com/watch?v=oWZ_C6OoIs0
- Wrona
#10444 : Czułość, rozbuchana tkliwość- Wenus w koniunkcji z Jowiszem.
- Wrona
#10445 : Trygon Merkurego z Neptunem to tak jakby mieć wielką antenę na "Wielkie Pytania".Inteligencja parapsychiczna, ale co to jest ta inteligencja parapsychiczna....?
Wojciech Jóźwiak
2022-09-06 15:28:38 104.15356
Liz Truss no time
Godzina nowej premierki UK nie jest znana (skandal!). Astro Theme podaje gołą dobę:
https://www.astrotheme.com/astrology/Liz_Truss
https://www.astrotheme.com/astrology/Liz_Truss
- Fabrycy #9954 : Może w związku z awansem ktoś zrobi research. Dotychczas nie było najwyraźniej uzasadnienia (jeszcze nie zasłużyła).
- Fabrycy
#10719 :
Urząd premiera UK był (prawdopodobnie) najwyższym (w hierarchii), jaki dane jej było/będzie objąć. Bardzo krótko premierowała (50 dni), ale mimo wszystko - ma to w CV.
Powyższy obrazek jest efektem rektyfikacji w oparciu o "taktowanie tranzytowym Saturnem", a więc przyjęcie założenia, że bieżący Saturn był w rejonie MC w momencie obejmowania urzędu.Poniżej nowy premier UK, Rishi Sunak (rektyfikowany analogicznie: tSaturn/MC)
Wrona
2022-09-08 18:58:51 104.15363
Królowa Elżbieta
Królowa Elżbieta zaniemogła.96-letnia monarchini odwołała poważne spotkania. Do posiadłości Balmoral dociera najblizsza rodzina. Czy ktoś zna godzinę urodzenia Królowej?
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-wielka-brytania-pogorszyl-sie-stan-zdrowia-krolowej-elzbiety,nId,6272842
- Fabrycy #10006 : Jest w bazie AA. Przeżyła ubiegłoroczną opozycję tSaturna do ur.Księżyca. Twardzielka.
- Chaos #10007 : Podziwiam położenie Saturna.
- Wrona #10008 : Prosze podać godzinę bo nie mogę znależć :(
- Lunaria #10010 : Astro- databank podaje 2:40.
- Wrona #10012 : Dziękuję
- Wrona #10015 : Ja też podziwiam tego Saturna, który jest kwintesencją panowania Królowej. Trygon Wenus do Plutona wprowadził mnie w konsternację, ale jest jeszcze Mars w koniunkcji z Jowiszem- walory przywódcze.
- Biggannet #10016 : Królowa właśnie zmarla
- Wrona #10017 : No nie , jestem wstrząśnięta..
- Fabrycy #10018 : Fakt. Z ostatniej chwili...
- Lola
#10019 :

- Lola #10020 : Podczas koniunkcji Księżyca z Saturnem na uro. koniunkcji Mars/Jowisz
- Fabrycy #10021 : Tak. To jest mocne.
- Wrona #10022 : No to można już zamknąć 20 wiek....
- Lunaria #10023 : Koniunkcja Księżyc- Saturn przyłączyła się do urodzeniowego pòłkrzyża Królowej Elżbiety.
- Fabrycy #10024 : Na całym półkrzyżu właściwie...
- Wrona #10025 : Była opoką, symbolem, jakim będzie Karol 3...
- Wojciech Jóźwiak
#10027 : Na urodzeniowym półkrzyżu, zgadzam się z Fabrycym.
- Wrona #10029 : Miała wysokie poczucie humoru , jak znalezć to w horoskopie...
- Wrona #10030 : Królowa zasiadła na tronie w wieku 26 lat, 2 czerwca 1953 roku, w horoskopie nic takiego się nie zadziało prócz wielu trygonów, ale jej znamienne słowa które wtedy wypowiedziała okresliło ją wielką władczynią. Karolowi, który ma 74 lata nie pozostaje wiele czasu .
Wojciech Jóźwiak
2022-09-08 20:17:01 104.15365
Królowa Elzbieta II zmarła. Nie podano godziny zgonu
Królowa Elżbieta II (Elżbieta II, Królowa Anglii) zmarła dzisiaj "po południu". Czekam na dokładniejszą informację, wtedy zamieszczę horoskop.
- Wojciech Jóźwiak
#10026 : Jechałem samochodem, kiedy usłyszałem wiadomość. Wkleiłem -- i dopiero patrzę, że trwa dyskusja nad tym smutnym faktem.
- Gracja #10028 : Wojtku tutaj podaja godz. 19,31 czas zgonu
- Biggannet #10033 : Dziś podano, ze informacja do premiera o śmierci królowej została wysłana o 16:30 czasu londyńskiego czyli 2 godz przed oficjalnym komunikatem.
- Biggannet #10036 : 16:19 data zgonu, ale nie mogę dotrzeć do źródła.
- Lola
#10039 : At 3:07 p.m. London time, BBC anchor Yalda Hakim tweeted “BREAKING: Queen Elizabeth has died aged 96, Buckingham Palace has announced.”Powyższy horoskop ustawiałam na godzinę 16:00, taka informacja pojawiła się na stronie fortune.com, a następnie została usunięta. Możemy się tego nie dowiedzieć ponieważ część członków rodziny nie zdażyła dolecieć do Szkocji na czas.
- Lola
#10409 : Królowa Elżbieta II, dziś opublikowano aktu zgonu brytyjskiej monarchini. Królowa zmarła o 15.10 czasu londyńskiego, 8 września na zamku Balmoral w Szkocji.
PS. O ile to nie jest fake. Żadna filozofia podrobić taki dokument. - Wrona #10411 : Saturn z Księżycem centralnie w Marsa i Jowisza.
- Wrona #10412 : Też bym chciała takiej śmierci....
- Lola
#10415 : Prawda, dbał o nią sztab ludzi, chuchał i dmuchał. Ale geny też były dobre po Mamusi. Chyba tak luksusowo na AA, nie było żebyśmy dysponowali aktem zgonu :))
Lola
2022-09-08 22:06:24 104.15366
The Queen is dead, long live The King

- Lola #10031 : Jowisz przed MC, Wenus na uro. Saturnie. Co jeszcze widzicie? Saturn w 3 ćwiartce. Taki nieoczywisty ten horoskop.
- Wrona #10034 : Ja widzę tranzyt Neptuna w trygonie do Słońca. Neptun silny bo w natalu w koniunkcji z Wenus na osi IC.
- Lola #10035 : Tak, prawda to zresztą miejsce, w którym była koniunkcja Jowisz/Neptun w kwietniu tego roku. Retrogradujący Jowisz ponowi tym razem luźniejszą koniunkcję z Neptunem.
- Wrona #10037 : Wenus również jest silna bo nie tylko, że na osi to jeszcze w swoim znaku.
- Lunaria #10038 : Saturn znajduje się w punkcie ziemnym Wodnika- "hierarchiczny porządek i mechaniczna organizacja" i robi septyl do urodzeniowego Merkurego, który w punkcie ognistym Skorpiona "biorący w swoje ręce".
- Lola #10040 : @Lunario, pasuje do sukcesji tronu :)
- Wrona #10041 : Spojrzałam w synastrie . Słońce Karola w koniunkcji z Saturnem Królowej a Jej Słońce w koniunkcji z Księżycem Karola.
- KatarzynaW
#10042 : Dobrze by było uprecyzyjnić godzinę śmierci królowej by te rzeczy badać.
Kluczowa wczoraj była/nadal jest kwadratura Uran/Saturn (wczoraj Saturn+Księżyc).
Pod tą kwadraturę jest podłączony Pluton w Lwie Karola (niektórzy by powiedzieli, że on jest 1. domu..), Saturn+Księżyc w opozycji do niego, a Uran w kwadraturze. Wczoraj wspominałam o tym, że Pluton ma sporo wspólnego z władzą... Poza tym Saturn/Księzyc w trygonie do dominującej koniunkcji w IC Wenus/Nepptun, przez którą zaraz przejdzie Merkury, a także w sekstylu do Marsa. Mars w Bliźniętach też zbliża się w trygonie do Wenus/Neptuna w IC, w Wadze... sporo w najbliższym czasie Karol będzie gadał, działał przez gadanie i dyplomatyczne udzielanie się, będzie przy tym łączył się z tematami swojej rodziny, tradycji ... Wenus na Saturnie w Pannie- będzie musiał się teraz mocno ograniczyć i dostosować..
Mnie ciekawi czy Karol ze swoimi ekologicznymi ciągotami wykorzysta tą sytuację do wprowadzania jakichś zmian w działanie w tych tematach. Patrzę więc na kluczowego w tym temacie Urana w Byku... oprócz kwadratury do Plutona, jest w kwintylu do Neptuna/Wenus w IC, w opozycji do Słońca Karola. Słońca w Skorpionie- liczę na jego przebiegłość i że zostanie wykorzystana w sprawach, które mu leżą na sercu. - Lola #10043 : to ciekawy układ, 74 letni trening jak zostać królem.
- Wrona #10044 : Trochę odbiegam od tematu ale spójrzcie na horoskop następcy tronu Williama, to dopiero jest potężny układ.
- Lunaria
#10045 : Ciekawie wygląda też tranzyt planet przez ćwiartki. U królowej Elżbiety wszystkie powolne planety oraz Jowisz i Saturn znajdują się w I ćwiartce transgresji, a u księcia Karola w ćwiartce III i IV- sprzysiężenie, władza, awans, przedsięwzięcia...

- Lola
#10046 : @Beato, kiedyś słuchałam wykładu pani Izabeli Podlaskiej-Konkel, w którym analizowała kilka horoskopów rodziny królewskiej. Miedzy innymi Williama. Tylko nie pamiętam co było motywem przewodnim? Poszukam w internecie może to jeszcze znajdę.@Lauario, bardzo ciekawa uwaga odnoście tranzytów i wymiany pokoleniowej matka-syn.
- Gracja #10047 : Dzis tutaj w podano godzine ze Krolowa Elzbieta zmarla o 1, 15 oczywiscie czasu brytyjskiego i chyba to jest dokladna godzina tyle oficjalna godzina 19,31 przynajmniej tak podano wczoraj duza rozbieznosc ciekawe dlaczego?
- Gracja #10048 : Lola tak masz racje ja tez czytalam ale jak wezmiecie pd lupe Megan i Elzbiete i Harego i jeszcze sie zrobi ciekawiej
Wojciech Jóźwiak
2022-09-10 16:01:41 104.15369
Usuwanie pseudo-FB-znajomych
Mam teraz fazę usuwania z listy znajomych na FB kretynów i kretynek, którzy się karmią i dopieszczają śmiercią Królowej E2. Podobną fazę miałem w dniach po 24 lutego, kiedy usuwałem kretynki i kretynów, którzy mieli negatywnie oceniali Ukrainę, przeważnie pod hasłami miłości totalnej, jak to częste w kręgu new-age-owców.
- Lunaria #10054 : A jak to karmienie się przejawia?
- Wrona #10055 : Prawda jest taka, że jesteś u siebie i decydujesz z kim Ci po drodze.
- Wrona #10056 : Przepraszam ale ja też jestem ciekawa co się wydarzyło...
- Wojciech Jóźwiak
#10057 : Oj, nie chcę powtarzać chorych bredzeń.
Wojciech Jóźwiak
2022-09-12 09:00:22 104.15371
Paweł Jan Mróz, znasz go?
Wojciech Jóźwiak
2022-09-12 09:09:53 104.15372
Aleksandra Maciejewicz, znasz ją?
https://www.forbes.pl/biznes/psycholozka-chce-pomoc-zwalczac-depresje-psychodelikami : Aleksandra Maciejewicz, właścicielka Ondare Consulting, uważa, że z czasem sama stworzy sobie klientów wśród tych, którzy już dziś są biznesowo zainteresowani psychodelikami w medycynie, ale na razie jeszcze nie wiedzą, jak zorganizować taką nową działalność.
- Lola #10066 : Nie znam powyższych terapeutów. Zdecydowanie już teraz można odczuć zainteresowanie alternatywnymi formami terapii, więcej się o tym mówi i pisze. Terapeuci bedą się reklamować a nowi szlifować kompetencje. Problem tylko z legislatywą. Forbes jest zamknięty, tu link: Aleksandra Maciejewicz, właścicielka Ondare Consulting
KatarzynaW
2022-09-19 00:03:06 104.15399
Witkacy z gwiazdką
i godzina 00:30, skąd to się wzięło?
W bazie astro jest 18:00..?
http://baza.astrolog.org.pl/Witkiewicz_Stanis%C5%82aw_Ignacy
Coś jest w "uwagach", ale nie mam wglądu.
W bazie astro jest 18:00..?
http://baza.astrolog.org.pl/Witkiewicz_Stanis%C5%82aw_Ignacy
Coś jest w "uwagach", ale nie mam wglądu.
- Fabrycy #10191 : Uwagi są widoczne po otwarciu danego horoskopu. Witkacy z gwiazdką to godzina z nieznanego źródła.
- Wojciech Jóźwiak
#10192 : Urodzenie Witkiewicza to jest zagadka. Na samym początku moich astro-zainteresowań ktoś z moich ówczesnych znajomych podał mi tę godzinę. Zupełnie nie pamiętam, kto to był! Jakiś czas później badałem życiorys Witkacego ze względu na cykl Saturna: przejścia Saturna przez MC, asc, IC w jego horoskopie na tamtą godzinę (gdzie miał Księżyc jeszcze w Bliźniętach i to mi bardzo pasowało, bo SIW był z tych "wszechwiedzących") -- i wszystko mi doskonale pasowało. Potem okazała się ta oficjalna godzina z Baza horoskopów PTA, gdzie SIW urodzony 3/4 doby później z Księżycem w Raku (zgroza, jaki on Rak, skoro własnego domu nigdy nie miał) i nic mi nie pasowało, więc astrowitkacologię porzuciłem z nadzieją, że wypłyną jego dane jeszcze prawdziwsze.
- KatarzynaW #10196 : Tam jest napisane, że są wątpliwości, ale odnośnie daty...
- KatarzynaW #10197 : Aczkolwiek mam kolegę ze Słońcem podobnie położonym do tej daty i ma bardzo podobne spojrzenie, i nie tylko.
- Wojciech Jóźwiak
#10202 : Na stronie http://www.baza.astrolog.org.pl, Witkiewicz Stanisław Ignacy, jest napisane: "W samym akcie urodzenia znajdujemy informację, że Witkacy urodził się o
godzinie osiemnastej. Fragment wpisu z księgi metrycznej, znajdującej
się w archiwum kościoła św. Aleksandra w Warszawie: "przyniósł do Nas
niemowlę płci męskiej urodzone w domu zamieszkania jego dwunastego /
dwudziestego czwartego Marca tego roku o godzinie szóstej wieczorem".
"
Marca! A przecież mówi się, że Stanisław Ignacy urodził się 24 lutego.
Ale może w tamtej notce parafialnej chodziło o to, że 12 marca w kalendarzu rosyjskim, a 24..., w domyśle lutego, w kalendarzu łacińskim.To nie koniec, bo Wikipedia pisze, iż:Stanisław Ignacy Witkiewicz przez całe życie posługiwał się dokumentami, w których figurowała błędna data urodzenia 24 marca 1885 r. Taką też datę zapisano w dokumentach parafii św. Aleksandra w Warszawie, gdzie Witkacemu udzielono chrztu „z wody” 8 czerwca 1885 r., jednak on sam urodziny obchodził w lutym, taka też data niezbicie wynika z zachowanej korespondencji rodziców Witkacego.Masz babo placek. Chrzest i notkę wykonano, jak się okazuje, ponad 3 miesiące po urodzeniu. Dla nieużywających i nieznających astrologii -- takimi byli rodzice Stasia -- sprawa, o której godzinie się urodził, była doskonale nieistotna. Mogli nawet zapytanie o godzinę uważać za zabobon z czasów "astrologicznych kalendarzy" dla "kucharek". Mógł ich nikt o to nie pytać! Jest prawdopodobne, że ksiądz lub jego kancelista wpisał godzinę, jaka mu do głowy przyszła. Co jest tym bardziej prawdopodobne, że w tym samym zapisie pomylił miesiąc.
W tej sytuacji mamy prawo nie wierzyć w tę "godzinę osiemnastą" i wrócić do rektyfikacji ab initio. Być może tamten ktoś kto ustawił Witkacego na 0:30 wiele sie nie pomylił. - Wojciech Jóźwiak
#10203 : Zacząłem badać kosmogramy na ważne wydarzenia Witkacego, może przedstawię w środę na webinarium. Na razie podaje linki do kanwasu:
Witkacy: Samobójstwo Jadwigi Janczewskiej
Witkacy: ranny nad Stochodem
Witkacy: powrót do PL, dokł. miesiąca
Na arzie muszę przerwać. - Wojciech Jóźwiak
#10204 : Zanim sobie pójdę: Wczoraj pogrubiłem grube linie aspektów na kanwasie o 1 piksel. Od razu lepiej, prawda?
- KatarzynaW #10205 : Ja zaczęłam wczoraj badać datę śmierci Witkacego z okazji jej rocznicy i stąd się zaczęło... Ale zwątpiłam w tego sens, w związku z niepewnością daty urodzenia.
Wojciech Jóźwiak
2022-09-23 20:29:00 104.15424
Franciszek Pieczka zmarł
...Epoka się skończyła, jak ze śmiercią Elżbiety II. A my nie znamy jego Godziny.
- Fabrycy
#10276 :

- Lola #10279 : Informacje prasowe pojawiały się około godziny 20:18, trudno ustawiam na 20:00 aktualne tranzyty. Coś tam widać.
Wojciech Jóźwiak
2022-09-23 20:30:39 104.15425
McEowen się odnalazł
Jutrzenka
2022-09-25 14:32:27 104.15432
Ciekawa rozmowa! Nie wszystko...
Ciekawa rozmowa! Nie wszystko rozumiem bo nie jestem fizykiem i na dodatek boli mnie zab ale sa tu tacy,którzy na fizyce sie znaja na czele z Wojtkiem. https://www.youtube.com/watch?v=HIMKfx1hj3A
- Wrona #10312 : O matko i córko! ja to już wogóle nic nie rozumiem co oni mówią!
- Wrona #10313 : przepraszam ale dawno się tak nie uśmiałam......:)
- Jutrzenka #10314 : To może byc wynik ograniczenia własnymi przekonaniami:( Też o tym mówią!
- Wrona #10315 : Krzysztof Jackowski ma ciekawy aspekt Słońca w sekstylu do Jowisza, który mówi też o sławie zwłaszcza , że Słońce jest na Asc i jest silne.
- Wrona #10316 : Ułożył swoje powiedzenie, że Bóg to doktor nauk wszelkich, więc módlmy się do niego, ucząc..
- Jutrzenka #10317 : Ta pani mowi ciekawe rzeczy. A z innej beczki ciekawi mnie jak można domagać się rozliczenia formularzy zus i zapewne zaplaty za osobe zmarła w zeszlym reku ? Zus podobno wszystko o nas wie! To nie wie,ze ktoś zmarl?
- Wrona #10318 : ZUS został powołany do życia rozporządzeniem Ignacego Mościckiego z 24 pazdziernika 1934 roku. Ma ciekawy aspekt Merkurego w kwadraturze do Saturna-hamowanie relacji z otoczeniem, hamowanie nawiązywania znajomości, nastrój powagi.
- Jutrzenka #10319 : Niewiele mi to wyjaśnia jeśli chodzi o zaistnialą rzeczywistość. Dostałam pismo,że mojej zmarłej bratowej nie mogą się doliczyć. To chyba nie jest poważne.
- Jutrzenka #10320 : Może to wynika z tego,że została skremowana?
- Wrona #10321 : Ach ten ZUS.. do tego ma Słońce w koniunkcji z Jowiszem.....no Lider!
Wojciech Jóźwiak
2022-09-29 20:51:46 104.15456
Podano godzinę zgonu Elżbiety II
"Brytyjska królowa Elżbieta II zmarła 8 września o godz. 15:10 (czasu
miejscowego), a przyczyną zgonu była starość - napisano w akcie zgonu,
który w czwartek został opublikowany przez Narodowy Rejestr Szkocji
(NRS)."
Wiadomość z: rmf24.pl.
Wiadomość z: rmf24.pl.
Lola
2022-10-13 11:08:28 104.15480
Szalony szef kuchni i jego przygody
Dodałam horoskop: Gordon Ramsay. Jeśli trzeba go komuś przedstawiać to Gordon wsławił się jako szef kuchni, jest właścicielem różnych restauracji na całym świecie, a także stał się celebrytą dzięki prowadzeniu programów telewizyjnych. Dodatkowo posiada niezliczone gwiazdki Michelin. Aktualnie jest najlepiej zarabiającym kucharzem na świecie. Wczoraj widziałam jeden odcinek jego programu kulinarno-przygodowego, i to mnie zainspirowało do poszukiwań astrologicznych. Godzina urodzenia, jest dobrze udokumentowana ma rating AA.
Patrzcie na Księżyc Gordona, czy myślicie, że kobieta mogłaby żyć/przeżyć z takim Księżycem?
- Egna #10524 : A dlaczego miałaby nie przeżyć?
- Wrona #10525 : Każdy, indywidualnie, różnie sobie radzi, Ramseya może tonować Saturn, moja siostra ma koniunkcję Księzyca z Uranem i Plutonem i bardzo lubi ciszę czy wykonuje pracę zawodową czy domową, jest ona bardzo dla niej ważna, to już prawie fobia. Również taka dokładność w wykonywaniu swojej pracy, a poza tym oczywiście bikwintyl Wenus do Jowisza w mojej rodzinie lub bikwintyl Marsa do Jowisza, słychać, widać i czuć:)
- Lola
#10533 : Dawno nie widziałam tak posadowionego Księżyca. Oczywiście nie znam Ramseya. Nigdy nie jadłam w jego restauracji, programów TV widziałam tylko kilka. Ma podobno ciągle ta samą żonę i 5 dzieci. Na pierwszy rzut oka tryska energią i dużo przeklina. Zawsze natomiast uderza mnie jego zmęczona twarz. Pytałam o to czy kobieta mogłaby żyć/przeżyć z takim Księżycem? Ciekawa jestem waszej opinii. Kiedyś słuchałam wykładu p. Izabeli Podlaskiej-Konkel, i tam padło takie stwierdzenie, że u kobiet tranzyty i aspekty do Księżyca bywają mocniejsze ( mam nadzieję, że tego nie pokręciłam). Stąd moje pytanie. Oczywiście, nie ma dwóch podobnych horoskopów żeby je można było porównać.
- Wojciech Jóźwiak
#10536 : Straszny Księżyc, potwierdzam.
- Lola #10538 : bo jest jest Księżyc seryjnego morderycy, i to w Pannie. Mógłby tych ludzi elegancko kroić na drobne kawałeczki.
- Wrona #10540 : Lola moja siostra też wydaje się jakaś zmęczona, dzięki :)
- Wrona #10541 : taka umęczona....
- Lunaria #10542 : Lola, astro-seek wyszukuje po takiej dacie urodzenia jak Ramsay, Laurę Brey. Podobno jest ona wenezuelską celebrytką, aktorką, ale nic więcej na jej temat nie mogę znaleźć.
- Lola #10544 : Widzę ale w przypadku Laury Bray, nie mamy godziny urodzenia. Według tych kalkulatorów z astro-seek, szukałam ludzi urodzonych tego samego dnia co ja. Zawsze coś było inaczej :)).
- Lunaria #10547 : Godzina jest nieznana, ale Księżyc i tak będzie w tym towarzystwie. Tak silnie obsadzony znak Panny tłumaczy profesjonalizm, mistrzostwo i dążenie do perfekcji Ramsaya, ale jak widać nawet z takim ciężkim Księżycem można coś osiągnąć:)
- KatarzynaW #10551 : Bycie szefem kuchni to bardzo stresowa, nerwowa praca i mom zdaniem on ma to wypisane na czole. Tą nerwówkę, ten perfekcjonizm.
- Lunaria #10553 : KatarzynoW, wydaje mi się że bycie perfekcjonistą jest bardziej stresujące od bycia szefem kuchni. Czy Ramsay może być eneagramową jedynką?
- KatarzynaW #10554 : Trudno być szefem kuchni z prawdziwego zdarzenia bez bycia perfekcjonistą. A także bez bycia narażonym na funkcjonowanie cały czas w dużej nerwowce. Oraz w świecie w którym jest bardzo silna rywalizacja.
- Lola #10555 : Perfekcjoniści, kokainiści i terroryści. ( to jest moje osobiste doświadczenie w pracy w kuchni 20 lat temu na zmywaku, potem jako kelnerka w dobrej restauracji)
- KatarzynaW #10556 : Ja mogę się pochwalić że kelnerowalam w 3- michelinowej restauracji. Poza tym panniasty ojczym o tyranowych inklinacjach pół życia był szefem kuchni w różnych super miejscach na świecie... Mimo że minęło trochę czasu, to idąc z nim do knajpy trzeba wiedzieć, że z dużym prawdopodobieństwem będzie niezadowolony i będzie mała scena.
- Lunaria #10557 : Katarzyno, czy Twój ojczym ma negatywnie aspektowany Księżyc w Pannie? Moi rodzice mają gęsto obsadzony znak Panny, ale nie wiem czy to wystarczy żeby perfekcjonizm przechodził w terror. Perfekcjonizm niestety często polega na wymaganiu nie tylko od siebie, ale też od innych. Rodzice z gotowaniem mają niewiele wspólnego, ale do perfekcji można dążyć w wielu dziedzinach.
- KatarzynaW
#10558 : Nie. W Pannie ma ascendent, Słońce, Plutona i Merkurego. Księżyc ma (oczywiście) w Koziorożcu. (Oczywiście, bo w tym samym miejscu co mój ojciec i co każdy w naszej rodzinie coś ma. Moja mama ma w tym miejscu Słońce/Jowisza/Merkurego. Ja już tylko Jowisza. Brat Neptuna nieopodal)
Jeszcze ojczym ma Marsa w MC w Byku, w tym miejscu co mój ojciec Słońce.
Także moja mama trochę powtarza się w wyborach. - Lunaria #10562 : To też potężna dawka Panny. Z tym Jowiszem w Koziorożcu w rodzinnym punkcie to ciekawe. Też mam właśnie Jowisza w tym charakterystycznym dla moich rodziców miejscu w Pannie. Czuję, że jest to jakieś astrologiczne dziedzictwo, które czasem mnie uwiera:)
Wojciech Jóźwiak
2022-10-15 10:15:24 104.15491
Bruno Latour 1947-06-22
[Edit] Bruno Latour. Umarł, 75 lat. Z binastrią Merkury (na asc.) i Neptun (na IC). Przez jednych uważany za najgłębszego (jednego z naj...) z współczesnych filozofów, przez drugich za producenta modnego bełkotu. Ja powiem tyle, że mnie się jego teksty źle czytało, ale np. Jarosław Bzoma bardzo nim się inspirował i interesował, zob. "Latour" w Tarace.
Niestety, nie przeżył przejścia Saturna opozycją do uro. Księżyca. (Musimy pilniej przyjrzeć się temu, co się z nami dzieje podczas tranzytów Saturna do uro. Księżyca.)
["Edit" polega na tym, że BLt już był wcześniej w naszej kolekcji, a ja jak ta gapa wstawiłem go po raz drugi. Teraz kasuję by nie mnożyć bytów.]
- Wojciech Jóźwiak
#10573 : Bendyk o Latourze: https://antymatrix.blog.polityka.pl/2022/10/13/bruno-latour-i-nowy-rezim-klimatyczny/
Notki forum (15) na tej stronie:
- Wrona Simona kossak przyjazniła się z 2022-09-03 20:29:43
- Wojciech Jóźwiak Liz Truss no time 2022-09-06 15:28:38
- Wrona Królowa Elżbieta 2022-09-08 18:58:51
- Wojciech Jóźwiak Królowa Elzbieta II zmarła. Nie podano godziny zgonu 2022-09-08 20:17:01
- Lola The Queen is dead, long live The King 2022-09-08 22:06:24
- Wojciech Jóźwiak Usuwanie pseudo-FB-znajomych 2022-09-10 16:01:41
- Wojciech Jóźwiak Paweł Jan Mróz, znasz go? 2022-09-12 09:00:22
- Wojciech Jóźwiak Aleksandra Maciejewicz, znasz ją? 2022-09-12 09:09:53
- KatarzynaW Witkacy z gwiazdką 2022-09-19 00:03:06
- Wojciech Jóźwiak Franciszek Pieczka zmarł 2022-09-23 20:29:00
- Wojciech Jóźwiak McEowen się odnalazł 2022-09-23 20:30:39
- Jutrzenka Ciekawa rozmowa! Nie wszystko... 2022-09-25 14:32:27
- Wojciech Jóźwiak Podano godzinę zgonu Elżbiety II 2022-09-29 20:51:46
- Lola Szalony szef kuchni i jego przygody 2022-10-13 11:08:28
- Wojciech Jóźwiak Bruno Latour 1947-06-22 2022-10-15 10:15:24
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.