Bieżące zjawiska na niebie 2024-26 .486
-
Teta
#47643 : NAJLEPSZEGO ❤️
A przede wszystkim Zdrowia!
- Jutrzenka #47644 : Zaraz ale to jutro chyba? Wszystko jedno najlepszego zdrowia i nie tylko🍀🍀🍀
- Lola #47645 : Wojtek ma uro. Słońce w Bar 27°17′ - czyli Słońce już minęło ten punkt ;)
- Wojciech Jóźwiak #47646 : @Lola: potwierdzam :) Powrót Słońca, solar return, był dzisiaj przed południem. Teraz Słonce jest już Bar 27°41’. Ale formalne urodziny jutro, 18.04.
- Neko #47649 : To ja już dzisiaj składam Panu serdeczne życzenia zdrowia, radości, pomyślności i wszystkiego co najlepsze!🌼✨🌞🎂
- Wojciech Jóźwiak #47650 : Dzięki, @Neko. :)
- Limes #47656 : Wszystkiego najlepszego, Panie Wojtku! Dużo zdrowia oraz dalszego rozwijania pasji, która inspiruje nas wszystkich. :)
- Wojciech Jóźwiak #47693 : Astroboże, jeszcze Chiron!
-
Wojciech Jóźwiak
#47695 : Chiron teraz:
[22] => Chiron 26°49′52.3846 0°20′45.4972 19.352186002 0° 3′36.7630
1-sza liczba: długość ekl.; 2-liczba: szerokość; 3-licz.: odległość; 4-licz.: dzienny przesuw.
Czytamy:
1) Jest w 26°50′ Barana, czyli na moim Sło. i Księżycu-Merkurym-Wenus Loli
2) Prawie dokładnie na ekliptyce: grzeczna planetoida...
3) Daleko...
4) Powoli idzie, ale do przodu.
Dane z: Test Swiss Ephemeris w naszym menu w sekcji "Kosmo. przetwarzanie". - Egna #47781 : Nie obserwuję, dla mnie to jedna z tych nadmiarowych rzeczy w astrologii. Teraz jest na moim ASC i chyba jego działanie jakoś mi umyka.
- Traversee #47794 : Kiedyś czytałam trochę o jego znaczeniu w horo. urodzeniowym, ale jakoś nigdy nie interesowałam się nim w kontekście tranzytów do planet "naszych". Zapytałabym Czata GPT, może on coś wie.

-
Neko
#47809 : Ja też się zastanawiam. Dopiero co wyciszyłam się po tym, jak Jowisz grasował po moim znaku, a tu zaraz większy kaliber wkroczy.
A u Ciebie, Wrono, jak widać, Uran będzie na descendencie, ale w pozytywnych aspektach do Słońca i Księżyca.
- KrzyżPołudnia #47810 : @Wrona jak się to u Ciebie sprawdziło?
- Wrona #47811 : ogólny klimat zagrożenia, jeśli chodzi o mój dom, brak poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji, utrata kontaktu z naturą, radości z życia i go smakowania....
- Lola #47813 : Uran przechodzi do Bliźniąt a Pluton już kwadratura orze Byka. Jak nie urok to przemarsz wojsk.
Pluton Wod 5°29’
Jeśli coś tam masz, to obserwuj. (Ja mam: uro. Marsa.)
Możliwe też, że obecne wydarzenia podczas Sło kwa. Pluton będą zawierać zapowiedzi-prognostyki dla Sat kwa. Pluton w roku 2028.
- Traversee #47814 : Nie mam nic w tych punktach, ale obserwując otoczenie odnoszę wrażenie, że ta kwadratura sprzyja "rozwiązywaniu" konfliktów w sposób przemocowy.
- Wrona #47815 : u mnie kwadratura Plutona do Słońca spowodowała niekontrolowany natłok myśli które było obciążeniem psychicznym. AI radzi zapisywanie myśli co pozwoli uporządkować emocje, zrozumieć własne motywacje i oczyścić umysł. "Precz z destrukcyjnym zadręczaniem się :)
- Wojciech Jóźwiak #47824 : Jest prognostyk podczas kwadratury Sło-Plu: Strzelanina na imprezie z Trumpem

Księżyc na uro. asc. "subdżekta" zauważamy, i blisko uro. Marsa.
- Wrona #47829 : Trump powiedział że to "samotny wilk" i podobno jest nauczycielem, posiada dyplom inżyniera i studiuje informatykę...
- Egna #47854 : Albo mistyfikacja.... to wszystko naprawdę dziwnie wyglądało
- KrzyżPołudnia #47861 : Raczej mistyfikacja podobnie jak poprzednie. Notowania Trumpa idą w dół, pewnie jego sztab myśli, że trochę dramatyzmu i heroizmu mu poprawi notowania.
- Wrona #47862 : no i znowu te teorie spiskowe.....jasne Trump dla efektów specjalnych nastawił swoje ucho do obstrzału....no proszę Was....
- KrzyżPołudnia #47865 : Już dziwniejsze rzeczy się tam działy. A ujawnione rozmowy domniemanego zamachowca wyglądają na kiepskiej jakości fikcję literacką autorstwa CIA. Może kiedyś dowiemy się prawdy.
- Wojciech Jóźwiak #47943 : Google-AI mów, że pierwsza wiadomość o przybyciu Poczobuta do PL była z Radia Białystok g. 13:15. Zaraz kosmogram.
- Wojciech Jóźwiak #47944 : Andrzej Poczobut uwolniony i w Polsce: Andrzej Poczobut uwolniony i w Polsce
-
Wrona
#47948 : tranzyt na 13.15

- Jutrzenka #47949 : I co to znaczy?
- Wrona #47950 : z doniesień wynika, że chce wrócić na Białoruś, to pewno znowu go zamkną .....
- Jutrzenka #47951 : Wygląda to grozie. Ale najpierw go podleczyć muszą. Dobrze nie wyglada
- Wojciech Jóźwiak #47953 : Warto porównać z dawniejszymi jego zdjęciami. To jest teraz cień człowieka.
- Wrona #47955 : Pluton w opozycji do Merkurego to jakiś męczennik....
Pluton zaczął się cofać aby połączyć się z Neptunem i Uranem a my czekamy co się z tego wykluje....
D. Trump 8 maja odtajnił i ujawnił akta dotyczące niezidentyfikowanych obiektów latających. Horoskop na ten moment z 19 harmoniczną :

- KrzyżPołudnia #48151 : Z dobrego serca i troski o Amerykanów na pewno tego nie robi, więc pytanie po co to robi i co chce na tym ugrać?
- Wojciech Jóźwiak #48152 : A) Chce wzmóc atmosferę chaosu, w której czuje się pewnie. B) Chce odwrócić uwagę od własnych porażek i bełkotu.
- Wrona #48154 : albo chce się poczuć kimś wyjątkowym, że właśnie to on, to ujawnił 🙂
I już widzę, jaki zaczyna się kociokwik. Na astrologię czasu robi się mało.
Mars dzisiaj Baran 24°16’, moje Słońce za 3 stopnie: Baran 27°17′.
Do tego stale wisi kwadratura od Plutona do mojego uro. Marsa (i kwink. do uro. Urana), a w dniach 25 i 26 nałoży się na nią bieżąca kwadratura Mars-Pluton, a 26 Mars przejdzie mi ściśle po uro. Marsie. No, ciekawe...
- Wrona #48171 : Napisz coś więcej Wojtku o tej kwadraturze Plutona do Marsa....u mnie za17 lat....
- Jutrzenka #48172 : No może ale ja lubię charakterystyczne głosy. No i jego w duecie z Joan Baez. Która go promowała a on jej w podzięce na scenę nie wpuszczal
- Wojciech Jóźwiak #48174 : @Wrona: nie skończyła się ta kwadratura, wolę nie zapeszać.
- Wrona #48179 : pomału tracę cierpliwość i motywację....już nie wiem czy to co piszę wywołuje dezaprobatę, Śmieszność, Nudę czy coś innego ....ja odbijam się od ściany a Ty Wojtku nie masz dla nas czasu......
-
Egna
#48351 : A u mnie Mars przeszedł przez ASC, a zaraz potem trygon do Słońca i sekstyl od Księżyca, więc odczułam. Ogólnie dużo stresu, głównie przez syna, który chce rzucić szkołę (3 kl. technikum) i ma duży kryzys. Poszedł na praktyki i to z jednej strony dobrze, bo naprawdę robi tam fajne rzeczy, programuje aplikacje, agentów AI i to go naprawdę wciągnęło. Z drugiej strony utwierdził się w przekonaniu, że szkoła jest bez sensu i nie chce do niej wracać. Myślałam, że terapia ADHD, leki, że to jakoś pomoże mu uporać się z nauką, ale gdzie tam. Skutek jest odwrotny od zamierzonego. Osiwieję i wyłysieję jednocześnie przez niego.
Do tego trochę dokłada się moja córka, która z kolei chce zmienić profil w liceum. No i jestem z tym ok, tylko dla mnie oznacza całą serię rozmów z nauczycielami, pismo do dyrekcji, spotkanie, itd.
A jeszcze maj to miesiąc matur, więc mieszka u mnie moja bratanica, która chodziła do szkoły w chmurze.
O pracy już nie wspomnę. Bardzo intensywnie i wyjazdowo. Jestem padnięta. W czwartek jak wracałam pociągiem z Wrocławia, to płakałam. Ze zmęczenia i z tego, że już tego natłoku spraw i złych informacji nie ogarnę.
W poniedziałek (jutro, 18 maja) Merkury wejdzie do Bliźniąt i zrówna się ze swoim starszym bratem Uranem: Merkury Bli 1°49’ | Uran Bli 1°16’
W piątek 22 maja Słońce minie Urana: Słońce Bli 1°12’ | Uran Bli 1°30’
Dzisiaj Słońce Urana mija i dzieje się to na progu Bliźniąt. Obserwujemy 🙂.
- Paszulka #48347 : U mnie się zadziało w elektronice i sieciach społ. 22 05 upadł mi telefon tak niefortunnie, że wymaga naprawy, a to mój główny nr do połączeń z Polską. Dzisiaj chciałam w podarowanym mi nowym tel zainstalować fb i mnie zablokowało, nie mam na tą chwilę dostępu do swojego konta. W laptopie wyświetla się ten sam komunikat co w tel, żeby odblokować konto trzeba mieć kod, który wysyłają na stary nr, więc chwilowo nie mogę się z nikim skontaktować przez sieć. Nowy nr tel działa tak, ze ja mogę dzwonić, ale do mnie nie można. W tych sprawach średnio sobie radzę, więc spędziłam z chatGPT pół dnia;) i .. bez zmian.
- Annwisnia #48349 : @Paszulko, a przełożenie karty do nowego aparatu telefonu nie pomoże?
-
Wojciech Jóźwiak
#48350 : Podczas przejścia Słońca przez Urana psuł się system AstroAkademii. Wykrywałem kolejne błędy (które były wcześniej, nawet od paru lat, ale jakoś do tej pory nie przeszkadzały). Szukałem przyczyn opóźnień (z wielką pomocą Chata GPT), ale mimo przegrzebywania kodu niektórych nie znalazłem. Wciąż te opóźnienia są. Pocieszam się, że to nie jest popsucie sie kodu u mnie, tylko jakiś "stan zapalny" serwera. Naprawią (serwer), Słońce zejdzie z Urana i strony AA wrócą do poprzedniego znośnego zachowania.
Prócz tego Urana ze Słońcem (które ida przez moja Wenus, a wcześniej przez uro. Jowisza w 0° Barana) mam jeszcze osobiste tranzyty do uro. Marsa: Pluton kwadraturą, a Mars osobiście, tzn. koniunkcją.
W sumie od dni powtarza się stan, kiedy "nie wiadomo, za co się łapać". Czyli typowe marsowe urwanie głowy. Plus uranowe rozkojarzenie.
Będę donosić w kolejnych dniach jak przebiegają moje tranzyty. 🙂
- Lola Nów i urodziny Wojtka :) 2026-04-17 17:28:08
- Damla Urodzinowo 2026-04-18 21:39:36
- Lola Chiron i Słońce w Baranie 2026-04-19 21:30:27
- Wrona Uran wkracza do Bliźniąt 2026-04-24 20:37:05
- Wojciech Jóźwiak Kwadratura Słońca do Plutona 2026-04-25 08:24:26
- Wojciech Jóźwiak Próba zamachu na Trumpa 2026-04-26 08:31:55
- Jutrzenka Andrzej Poczobut uwolniony!!! 2026-04-28 15:39:36
- Wrona Pluton zawraca 2026-05-07 19:49:18
- Wrona UFO 2026-05-10 09:56:35
- Wojciech Jóźwiak Mars mi na uro. Słońce wchodzi 2026-05-11 10:37:24
- Wojciech Jóźwiak Uraniczny tydzień przed nami 2026-05-17 08:40:54