Kurs A. Harmo 25/26 informacje .527
Nowość w porównaniu z poprzednimi byłaby ta, że webinaria byłyby bardziej interaktywne, bo wszyscy uczestnicy byliby na podglądzie. Jeszcze nie sprawdziłem, czy kanał ClickMeeting to dostarcza.
Dla uczestników/czek wcześniejszych kursów byłyby zniżki, gdyby ktoś z nich chciał wziąć udział w takiej powtórce.
Uczestniczki i /cy obecnego IK (Indywidualnego Kursu) weszliby do nowego kursu z automatu, czyli braliby udział w jednym i drugim. Oczywiście if you wish.
Webinaria dla nowego kursu (te bardziej interaktywne) byłyby w typowym czasie środa 19-20. Prócz nich w innym dniu prowadziłbym krótkie mowy typu Q&A (odpowiedzi na bieżące pytania) już bez widzenia się wszystkich na ekranie.
Jak jest Twoja (tak, Twoja!) opinia?
-
Paszulka
#43367 :
Panie Wojciechu, nie widziałam tego wpisu, umknął mojej uwadze. Brakuje mi zajęć z Panem, uważam, że powtórki nie są złe chociaż wolałabym pójść dalej, zrobić bardziej widoczny postęp. Czy w zakres materiału będą wchodzić jakieś „nowinki”, których nie ma za dużo lub wcale w bibliotece AA? Rozwinięcie tematów spectrum harmonik, jak się tym posługiwać? Mnie brakuje zajęć praktycznych, ćwiczeń z interpretacji horoskopu techniką astrologii harmonicznej. Zajęcia interaktywne (z udziałem uczestników) są ok, ale myślę, że nie wystarczy godzina czasu, która jest idealna dla dotychczasowej formy prowadzenia webinariów. Jeżeli w dyskusję włączy się kilka osób „na żywo” może to rozwalić system. Patrzenie się na siebie nawzajem może i być satysfakcjonujące, ale limit czasu jest za krótki na interaktywny udział w zajęciach. Może wprowadzić po wykładzie jakiś margines czasu dla chętnych na dyskusję zamiast innego dnia przeznaczonego na „Q&A”. Przyzwyczaiłam się do formy „woal”, myślę, że jak większość bywalców AA, do słuchania i komentarzy pisemnych a nie zabierania głosu na żywo. Myślę, że powinno to działać na zasadzie dobrowolności: jednio chcą się pokazać i rozgadać - inni nie. Moja obecna sytuacja jest taka, że musiałam na powrót przyjechać do Polski z powodu stanu zdrowia mojej mamy. Tutaj nie mam swobody korzystania z internetu, tylko przez telefon tzw. hotspot, który ma limit i często się rozłącza, poza tym będę miała mniej czasu, z powodu dodatkowych obowiązków rodzinnych. Cały czas chodzi mi po głowie Kurs Indywidualny, ale mogłabym się do niego przyłączyć dopiero od grudnia, kiedy wrócę już do siebie. Nie wiem czy są jeszcze miejsca i czy na uczestnictwo nie jest za późno. Nie wiem jak wyglądają zajęcia KI, czy też oprócz spotkań indywidualnych są też zajęcia w grupie? Jaki jest rytm tych zajęć, ich częstotliwość, program?
-
Wojciech Jóźwiak
#43369 :
@Paszulka (i inni): Chcę pogodzić potrzeby osób będących na różnych etapach pracy z astrologią.Nowinki, rozwinięcia tematu, również sprawy, które sam studiuję w danym momencie – na to wszystko jest miejsce w ogólnym forum, nie na kursach. Po prostu jeśli masz jakiś problem, pytanie, zainteresowanie – pytasz, ja odpowiadam lub wynika dyskusja w naszym gronie.Kurs 25-26, ten, który zaczynam od 5 listopada — będzie wprowadzający, czyli (bardziej) dla początkujących. Lub dla tych, którzy dotąd jakoś pozostawali na uboczu, bo nie wiedzieli, co robić i o co pytać.
(Być może na tym kursie nie będzie konieczna komunikacja przez ekran.)
Kurs IK, Indywidualny Kurs, jest przeznaczony dla tych osób, które mają jakieś "własne sprawy" w astrologii i wolałby tego nie ujawniać. Nie rozgłaszać na forum. Po drugie, na IK dostajesz zadania. Teraz niektórzy mają zadanie podzielenia swojego życiorysu na epoki.Webinaria "extra-ordinarii", czyli poza kursami, uzupełniałyby ogólne forum.
Czyli byłby taki porządek:
1) Ogólne forum — — webinaria "poza-kursowe" około 1 raz w miesiącu, plus ewentualne dodatkowe webinaria np. w niektóre poniedziałki.
2) Kurs 25-26 — — webinaria kursowe ok. 3 razy w miesiącu
3) IK — — dialog prywatny, własny program, bez webinariów.W IK z definicji nie ma spotkań w grupie (nie ma spotkań ani na wideo ani na forum!), bo z definicji nie ma grupy. - Wrona #43384 : były osoby które nalegały na spotkanie się w realu i warsztaty na żywo...nie rozumiem teraz tego dystansu do tej formy spotkania on line...nikt nikomu nie każe prowadzić dyskusji, ja też raczej bym swojego dzioba nie otwarła...ale miło by było siebie wzajemnie zobaczyć....
- Neko #43393 : Miło by było :)
- Wojciech Jóźwiak #43562 : Zalecam na webinarium (dzisiaj, 5 listo.) zalogować się 10-5 minut wcześniej, bo jest otwarte (bez hasła) i rozgłoszone.
- Teta #43564 : I my dziękujemy :)
- Wojciech Jóźwiak #43565 : Jest surowy transkrypt w pliku DOCX; ale patrz niżej.
- Limes #43568 : Dziękujemy :) Myślę, że robi Pan coś niesamowitego :)
- Wojciech Jóźwiak #43569 : Dzięki, Limes, za uznanie. :)
-
Wojciech Jóźwiak
#43570 : Przez moja nieuwagę, TurboScribe wykonał i przysłał angielski przekład wykładu.
Musze powtórzyć zamówienie po polsku. :) -
Wojciech Jóźwiak
#43571 : Po polsku i po angielsku:
Kurs astrologii harmonicznej 2025-26, 01 webinarium, 2025-11-05
Kurs astrologii harmonicznej-ANGIELSKI.docx
Zapraszam.

- Wojciech Jóźwiak #44648 : Teto, idę zrobić porząd.
- Wojciech Jóźwiak #44650 : Poprawiłem, zobacz(my): Wątek forum: Dominujące planety, ich wyznaczanie i energie
- Teta #44656 : Super @Panie Wojtku!
Webinarium: Harmonika nr 11 II-25
Następne webinaria (wszystkie dla grupy kursowej i o binastriach) też przesuwam o tydzień:
Tematy na resztę kwietnia: Ekwiwalencje i Cykle (gł. Saturna i Jowisza).
Na maj: Tranzyty i ich kaskady
Na czerwiec: Synastrie, czyli badanie par: par osób, a nie par planet.
Więcej rysunek:

- Neko #47409 : Czyli jutro, 8 kwietnia, nie ma webinarium.
-
Wojciech Jóźwiak
#47410 : Potwierdzam: nie ma webinarium jutro 8 kwietnia.
Krótki powód: spiętrzenie spraw na pocz. kwietnia, jeszcze nie rozładowane. Rzeczy bardzo konkretne, chociaż można je usprawiedliwić tranzytem u mnie: opozycja bież. Marsa do uro. Saturna. - Teta #47411 : To spokojnego rozładowania spraw i już nie mogę się doczekać webinariów o cyklach i synastriach!
- Neko #47415 : Ja najbardziej tych majowych , ale wszystkie tematy są ciekawe :)
- Wojciech Jóźwiak Bliskie plany, nowy kurs 2025-10-18 10:29:27
- Wojciech Jóźwiak Zapraszam na dzisiejsze webinarium. Przeczytaj jego ogłoszenie! 2025-11-05 11:39:11
- Wojciech Jóźwiak Jest nagranie. Podziękowania! 2025-11-05 20:40:00
- Wojciech Jóźwiak Jutro webinarium kursowe: Przestrzeń kosmiczna z punktu widzenia astrologii 2025-11-11 19:51:23
- Teta Źle podpięty wątek pod webinarium 2025-12-06 17:42:47
- Wojciech Jóźwiak Przesuwam o tydzień dzisiejsze webinarium i następne 2026-02-18 12:16:09
- Wojciech Jóźwiak Kalendarz webinariów na kwiecień (maj, czerwiec) 2026-04-06 22:22:02