Specjaliści od .523
Wojciech Jóźwiak
2025-08-01 09:22:37 523.20881
Sylwiokot (jako specjalistka od)
Sylwiokot:
Specjalistka od 4 planet w dominujących położeniach:
1) Jowisz w strefie ascendentu. Ale ma trochę do wzejścia: był na wysokości -5°05’ czyli 5 stopni pod horyzontem. Czy to osłabia jego ekspresję?
2) Księżyc w strefie medium coeli. Faza dobowa = 355°13’ czyli bez 5 stopni.
3) Wenus równo w IC: faza dobowa = 179°59’ czyli idealne 180°!
Specjalistka od 4 planet w dominujących położeniach:
1) Jowisz w strefie ascendentu. Ale ma trochę do wzejścia: był na wysokości -5°05’ czyli 5 stopni pod horyzontem. Czy to osłabia jego ekspresję?
2) Księżyc w strefie medium coeli. Faza dobowa = 355°13’ czyli bez 5 stopni.
3) Wenus równo w IC: faza dobowa = 179°59’ czyli idealne 180°!
Wygląda tak, jakby agencja przywołująca Sylwiokota na świat nie czekała na wzejście Jowisza ani na górowanie Księżyca, tylko postawiła na przejście Wenus przez oś. Może to być sygnałem, że z tych planet Wenus jest #1.
4) Pluton: w koniunkcji ze Słońcem i na dodatek w swoim znaku. (Chociaż ekwiwalencja Pluton-Skorpion może nie być tak dosłowna, jak mniema astrologia rozpowszechniona.)
Prócz tego:
5) Jow., Ksi. i Słońce wraz z Plutonem są spięte w pierścień kwadratur i oktyli. Ten pierścień może przejawiać się podobnie jak palec Urizena. ("Umysł bezwzględny". Czytamy o nim!)
6) Słońce wraz z Plutonem są w punkcie harmonicznym 7-krotnym łączącym 21°26′Skorpiona. Wysoka społeczność połączona z wysoką ochroną własnej osoby i oddzielności.
7) Koniunkcja Uran-Neptun. Rzadkie zjawisko, co 171,28 roku.
8) Binastria Księżyc-Merkury jako kwinkunks: wysoka komunikatywność, talent do opowiadania/opisywania.
9) Obsadzony (Marsem) punkt harmo. 7-krot. ziemny 25°43′Raka: "robię sprawnie rzeczy, których nie uczyłam się".
Przypominam główny materiał nt. punktu około 22 st. Skorpiona:
NAGRANIE: 7krot. powietrzny 21°26′ Skopriona (astroakademia) | OneDrive_II (2020-06-03)
Punkt łączący powietrzny działający pod hasłem: łączenie przez
oddzielenie. Czyli: żeby nawiązać stosunki lub więzi z innymi, stworzyć z
nimi większą całość, najpierw musisz sam się wyodrębnić, zdefiniować,
ustalić swoje granice, ustanowić swój zasięg, oraz: okopać się w swoich
granicach. Także, zgodnie z żywiołem powietrza, jest to typ
intelektualny, "głowowy", działający na dystans i (zwykle) wybitnie
asertywny.
Przykłady: Michel Gauquelin, Edmund Monsiel, Condoleezza Rice.
Wątek forum: Skorpion
NAGRANIE: 7krot. powietrzny 21°26′ Skopriona (astroakademia) | OneDrive_II (2020-06-03)
Przykłady: Michel Gauquelin, Edmund Monsiel, Condoleezza Rice.
Wątek forum: Skorpion
Kuriusz
2025-11-16 20:28:15 523.21304
Moje Specjalności
1) Punkt 3°14′ Panny ognisty 7-krot; w jego zasięgu Słońce
2) Księżyc w Zero Wodnika plus Uran
3) Wenus i Mars w punkcie 5-krotnym powietrznym w Raku (18°)
4) Merkury na Asc w Wadze, Saturn na Dsc w Baranie, Jowisz na IC w Koziorożcu
5) Neptun w punkcie 7-krotnym wodnym w Koziorożcu
6) Pluton w Strzelcu - w Zero Strzelca
7) Minor Grand Trine - Mniejszy Trygon Merkurego, Księżyca i planet pokoleniowych (długi trygon jako podstawa i sekstyle jako ramiona)
8) Golden YOD - Złoty Palec Boży - Bikwintyle Słońca do Księżyca, Neptuna i Urana oraz do Saturna jako ramiona i kwintyl Neptuna, Księżyca i Urana do Saturna jako podstawa
9) Merkury w Zero Wagi, na Ascendencie i jako Król Aspektów! -
Aspekt 1/13 do Słońca
Trygon do tercetu Księżyca, Neptuna i Urana
Kwintyl do pary Wenus i Marsa
Aspekt 3/11 do Jowisza
Opozycja do Saturna i
Sekstyl do Plutona
-
Wojciech Jóźwiak
#43858 : @Kuriusz: super!
Małe wyjaśnienia dla współuczestniczek/ków: Minor Grand Trine raczej nazywamy u nas "pierścieniem sekstylowym".
Golden YOD: u nas to "palec Orca". Czyli pierścień kwintylowy z aspektami 2/5, 2/5, 1/5.
"Król Aspektów" -- wyjaśnij pliz Kuriuszu ten termin. Czy to jest planeta, która tworzy najwięcej aspektów, jak mówi pani MarStars w tym wideo: The king of aspects in your NATAL CHART? - Soyotik #43862 : Kuriuszu! A jak się objawia to Słońce w Pannie? Jak to odczuwasz? Mega jestem ciekawa tego punktu.
- Kuriusz #44261 : Przede wszystkim metodyczność i porządek. Samo Słońce w Pannie różnie może być interpretowane - co innego Słońce w Pannie z Merkurym w Lwie, a co innego Słońce w Pannie z Merkurym w Wadze. Przy moim Merkurym w Wadze - zdecydowanie wolę porządek psychologiczno-mentalny od fizycznego.
Kuriusz
2025-11-24 21:52:52 523.21356
Król Aspektów - to...
Król Aspektów - to planeta z największą ilością aspektów
Notki forum (3) na tej stronie:
- Wojciech Jóźwiak Sylwiokot (jako specjalistka od) 2025-08-01 09:22:37
- Kuriusz Moje Specjalności 2025-11-16 20:28:15
- Kuriusz Król Aspektów - to... 2025-11-24 21:52:52
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.