Bieżące zjawiska na niebie 2024-5 .486
Przedwczoraj 12.02.2025 na niebie utworzył się Półkrzyż na opozycji Księżyc - Słońce/Merkury/Ceres - wszystkie te planety w ścisłych kwadraturach do Urana. Do tego Półkrzyża kwintylami i decylami był podłączony Mars i Uran - oba połączone oktylem. I jeszcze Wenus była w półtorakwadraturze do Księżyca. (Mars w Raku (upadek) był w ścisłym trygonie z Saturnem w Rybach.)
Parę osób na AA odczuwało negatywne oddziaływanie tej konfiguracji planetarnej jeszcze następnego dnia. Na świecie ( Niemczech) i w Polsce to negatywne oddziaływanie uzewnętrzniło się następnego dnia.
Około 10:30 (13.02.2025) w Monachium Afgańczyk wjechał specjalnie w tłum demonstrantów raniąc 36 osób. Pojmowany przez policję krzyczał coś wzywając Allacha. Półkrzyż już nie był taki silny, ale jeszcze działający.
Dominantą horoskopu ataku jest Uran na Asc, do tego w zasięgu MC stał Pluton, a w zasięgu IC Mars. Bardzo silne w tym horoskopie jest podkreślona agresja i przemoc. (Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale odnotowuję, że Neptun był w koniunkcji z Płn Węzłem Księżycowym.) atak terrorystyczny na Półkrzyżu - pełnia z Uranem
Wieczorem tego samego dnia (godz. 19), w Polsce, w Kłobucku, zabito księdza – prawdopodobnie z motywu rabunkowego, bo wcześniej na mszy powiedział, że na kolendzie zebrał 80 tys. javascript:nicTemp();
Dominantą horoskopu zabicia księdza Grzegorza jest Saturn siedzący dokładnie na Desc. Rozliczający Saturn spowodował, że natychmiast złapano zabójcę. Ktoś zgłosił na policję niepokojące odgłosy na plebanii, policjanci szybko przyjechali i złapali uciekającego mężczyznę.
Drugą dominantą tego horoskopu jest Jowisz przy MC (3°) będący w kwadraturze z Saturnem. Jowisz kojarzy mi się z duchownym – zabitym księdzem.
Pozostałe aspekty są podobne jak wcześniej, z tym, ze pełnia już się rozeszła, ale za to Księżyc wzmacniał bikwintylem Plutona (0°19’).
- Wrona #38575 : ciekawe za co zabił księdza... może to jakiś kochanek...Afgańczyk ranił 35 osób A trump z putinem ranił miliony...
- Kita
#38579 : Mięto, nie stawiaj Trumpa w jednym rzędzie z Putinem i to w zdaniu " Trump z Putinem ranił miliony". Putin przyczynił się do śmierci i kalectwa setek tysięcy Ukraińców, a wcześniej Czeczenów i ogólnie jest zbrodniarzem wojennym. Trump nikogo nie zabił. Jeżeli dąży do zakończenia zbrodniczej wojny w sposób, który innym się nie podoba, to tylko zwrócę uwagę, że nikt wcześniej nie przybliżył końca wojny tak jak on.
(Staram się nie wypowiadać na tematy polityczne poza wątkiem "co tam panie w polityce", ale przecież nie mogę nie reagować na propagandę polityczną, pod której jesteś, Mięto, wpływem.)Zabójca księdza jego kochankiem??? Tego nawet Wyborcza nie wymyśliła...
- Wrona #38580 : Patrz Kito pod jaką Ty jesteś propagandą ....ale Ciebie nikt nie "przegada"....
- Kita #38592 : Mięto, krzywdzisz ludzi, których oskarżasz bezpodstawnie. Skrzywdziłaś księdza Grzegorza.
- Kita
#38677 : Podczas tego Półkrzyża z 12.02.2025 (12-go w Stanach, w Polsce 13-go) było jeszcze jedno wydarzenie - w pewnym sensie wstrząsające. Po zamknięciu USAID zaczęły wychodzić na jaw informacje o wpływach politycznych jakie wywierał USAID na inne kraje - płacąc i radząc/dyktując organizacjom politycznym w różnych krajach. (Właściwie to temat na wątek "co tam panie w polityce", ale pasuje do omawianego tutaj "Półkrzyża na pełni z Uranem". )
Mike Benz w kanale internetowym The Joe Rogan Experience opowiadał o działaniach USAID-u w 3,5 godzinnym wywiadzie javascript:nicTemp(); Wycinek dotyczący działania USAID-u w Polsce jest w javascript:nicTemp(); . Nie opisuję co mówił, bo nie ten wątek, ale to co powiedział pasuje do tego Półkrzyża, ale jeszcze powinien być silniej zaakcentowany Pluton "wydobywający tajemnice". Może był na osi? Nie znalazłam godziny tego wywiadu.
- Kita #38743 : Trochę pospadało z nieba - w sumie dwie niespalone części rakiety- jedno pod Poznaniem, : javascript:nicTemp(); i drugie też gdzieś w okolicy.
- Kita
#38768 : Po zmianie władzy nie tylko zmieniono ludzi na stanowiskach, ale i adresy mailowe instytucji. I tak Polska Agencja Kosmiczna ostrzegła MON o szczątkach rakiety na stary adres mailowy, o czym MON dowiedziało się po fakcie... javascript:nicTemp();
Nie wiem czy dobrze pamiętam godzinę - jeżeli dobrze pamiętam, to PAK wysłało mail we wtorek o 18-ej. Wtedy Jowisz był w zasięgu MC - w kwadraturze do Neptuna i w decylu do Marsa (który był w 3-decylu do Neptuna). Oktylowa konfiguracja wprowadzająca chaos i pomyłki (Neptun) w struktury wojskowe (Mars) i powodująca konsternację na najwyższych szczeblach władzy wojskowej (Jowisz).
- Jedynie prawda jest ciekawa #38966 : U mnie trudny, emocjonalnie napięty, naładowany stężonymi, gęstymi dyskusjami w pracy. Nawet nie to, że źle, bo z tych dyskusji wyszedłem może i wzmocniony wewnętrznie i zewnętrznie, ale czuję się jak przeciśnięty przez wyżymaczkę. Bardziej podciągałbym to osobiście pod Saturna idącego mi opozycją do KSiężyca, ale może Księżyc+ Pluton bieżący dorzuca swoje.
- Wojciech Jóźwiak #38971 : U mnie niewiele, prócz tego, że chorawy się czuję. Samochód umyłem w auto-myjni. Ale to raczej był wpływ poprzedniego punktu siedmiokrotnego (przejścia Księżyca przez ten punkt). Punkt = 25°43′ Kozio. wodny, więc czyszczenie, mycie, a samochód ma status rodzinny. Był też zamówiony konserwator od pieca gazowego. Gaz: żywioł Powietrza; Pluton: urządzenie potencjalnie wybuchowe i z którym trzeba ostrożnie. Wodnik: fachowiec jest Estończykiem osiedlonym w Polsce przez żonę.
- Sosna #38990 : U mnie nastąpiła 2 sekundowa erupcja gniewu na córkę, gdy ona przyszła do mnie z kolejną pierdułką. Żałuję, że wcześniej nie sprawdziłam co dzieje się na niebie. Szczęśliwie po kilku minutach rozeszłyśmy się ze śmiechem. Obie byłyśmy zdumione moją niekontrolowaną reakcją.
- Traversee #38996 : U mnie wczoraj kilka erupcji gniewu, dzień bardzo napięty, konfliktowy, a właściwie to pierwsza połowa dnia była taka, ale bardzo zepsuło mi to nastrój na cały dzień. Wręcz mogę powiedzieć, że psychicznie już dawno nie czułam się tak paskudnie, jak wczoraj.
- Dziwna #38998 : Ja odwrotnie, po ponurym poranku i przedpołudniu tuż przed 15 poczułam się super. Refleksja banalna mnie przeniknęła, zupełnie jak z poradników "rozwojowców" - "Czemu ja się martwię? Wszystko zależy od moich myśli! Utrzymuj myśli pozytywne, i wszystko będzie dobrze!". Pozytywność i przypływ miłości do samej siebie :) W tym pogodnym nastroju utrzymuję się do dzisiaj :)
- KrzyżPołudnia #39003 : @Traversee miałam podobnie, pierwsza polowa dnia paskudna, później udało mi się od tego odbić.
- Traversee #39014 : @Dziwna @KrzyżPołudnia To Wam zazdroszczę, bo u mnie wczoraj mechanizmy autoregulacji wyjątkowo nie działały. Może dlatego, że ta koniunkcja była w opozycji do mojego uro. Marsa? Wy tam macie Księżyc i Merkurego - może to trochę łagodziło... U mnie chyba ten Mars mocno dolewał oliwy do ognia, ale wieczorem w końcu udało mi się zapanować na tym chaosem: wyszukałam jakąś medytację o działaniu antydepresyjnym i faktycznie poprawiła mu humor — najpierw myślałam, że tylko w umiarkowanym stopniu, ale poszłam spać i tej nocy miałam bardzo miły sen: że byłam na imprezie w jakimś domku nad morzem, gdzie było sporo moich znajomych ze studiów i kilka osób z rodzinnych stron, i było naprawdę miło - w efekcie dzisiaj rano obudziłam się w wyjątkowo dobrym nastroju :)
- Kita
#39026 : A u mnie było spokojnie. Może dlatego, że tranzytujący Pluton poza pólsekstylem do mojej Ceres nie był u mnie aktywny. W moich tranzytach dominował kwinkunks Saturna do stellum słonecznego, który odczuwałam jako zmęczenie i niewyspanie. Położyłam się wcześnie spać i spałam 10 godzin.
Natomiast w wydarzeniach politycznych działo się zgodnie z koniunkcją Księżyca z Plutonem.
- Elisza #39027 : U mnie zupełnie normalnie i spokojnie. (Jakieś odSaturnowe dolegliwości fiz. momentami dawały w kość, ale pojawiały się już przed tą koninkcją).
- KrzyżPołudnia #39052 : @Traversee podeslesz prosze link do tej medytacji? Dziś mam znowu wyjątkowo koszmarny dzień, może to pomoże. Patrzę w tranzyty, chyba Neptun mnie tak ora, bo od dłuższego czasu jest jakiś zamęt, nerwowość, odrealnienie.

Pilnie obserwujemy, co będzie się działo, bo to będzie prognostykiem na najbliższe miesiące aktywności S-N, wtedy już samodzielnej.
- Wojciech Jóźwiak #39043 : @Kito: Mam nadzieję, że 1 marca będą ciekawsze i bardziej astro-pouczające wydarzenia. :)
- Kita #39044 : Może będą, byle by nie były gorsze...
- Wojciech Jóźwiak #39046 : Google na hasło "70 tysięcy imigrantów" podaje zarówno publikacje o tej liczbie imigrantów, których ma przyjąć Polska z innych krajów UE (m.in. z Niemiec) w ciągu roku, jak i o 70 tysięcy polskich imigrantów, których ma eksmitować administracja USA. Niestety, wygląda na to, że prez. Trump włączył ogólnoświatową ("globalną") histerię antyimigrancką.
- Kita
#39053 : Fake news. Trump wyraźnie mówił, że zacznie deportacje od przestępców oraz mówił, że deportacje nie będą dotyczyć osób dostających się do USA legalnie. Ale polskie rządowe media (i chyba Sikorski to zaczął - wskazał kierunek medialnego przekazu) od razy puściły w obieg ten fake news o deportacji Polaków.
Polacy dostają się do USA legalnie, najwyżej potem nielegalnie zostają.
- Wrona #39055 : jak pracowałam w Berlinie to codziennie przejeżdżałam koło miejsca, gdzie na balkonie bloku mieszkalnego był baner z napisem " Kein Mann ist illegal" i zawsze wtedy myślałam jakie ja mam szczęście z powodu miejsca urodzenia i zawsze próbowałam zrozumieć tych ludzi, którzy szukają lepszego życia dla siebie i swoich dzieci, bo imigranci to nie tylko przestępcy ....
- Kita #39091 : Jednak nic z tego... Rozmowa Trumpa z Zełenskim przekształciła się w awanturę, a umowy nie podpisano. Trochę to niepokojące.
- Lola #39093 : Akurat z przerażeniem oglądam. Nie wiem trochę jak ustawka.
- Jedynie prawda jest ciekawa
#39095 : To pojechał Donald kwadraturami.
Katastrofa dla USA. Tego się nie "odzobaczy".Zełeński respect. Gdyby tak polscy politycy mieli takie cojones.
#39097 : Annwisnia - polecam artykuł P. Wojciecha o astroproblemach Donalda Trumpa w lutym i marcu (kwadratury Saturna do świateł + Uran na MC).
Mocno mu się ukatywniło. Nie sprawdzałem na minuty, czy nie było jakiejś kaskady. Będzemy analizować w szczegółach.
- Dziwna
#39098 : Mi to wygląda na zaplanowaną prowokację wobec Zelenskiego. Oni wiedzieli, że ten facet to nie jest wytrawny polityk, że jest "honorny" i mu puszczą nerwy przed kamerami. I tak się stało.
Teraz Trump może spokojnie ogłosić światu, że on chciał być gołąbkiem pokoju, razem ze swoim kumplem dobrotliwym Władimirem, no ale ten głupi, zły, niewdzięczny Zelenski tak się uparł, tak Putina nienawidzi że no widzą Państwo, nic się zrobić nie da, trzeba Zelenskiego usunąć, on jeden tu przeszkadza w układance.I go usuną. Mogą też fizycznie (Zelenski naprawdę słabe tranzyty ma).
- Kita
#39099 : Trump przywitał Zełenskiego o 17:23 czasu polskiego (11:23 w Waszyngtonie). Asc w Bliźniętach, Jowisz w zasięgu Asc - zaczęło się z pompą, w świetle "jupiterów", dziennikarze na sali, ludzie przed telewizorami. Ale Księżyc w koniunkcji z Saturnem - twarda rozmowa o interesach. Z jednej strony Księżyca Słońce, z drugiej Merkury w koniunkcji z Neptunem i Płn Węzłem Księżycowym.
Moje skojarzenia: Słońce - USA, Trump (ten co ma władzę), Księżyc - Ukraina, Zełenski (ten co w potrzebie). Zełenski jest sztywny, coś go ogranicza - co symbolizuje Saturn. Może czuje się spętany, przygnieciony, upokorzony, czuje się Kopciuszkiem? Koniunkcja Księżyca z Saturnem jest w trygonie do Marsa w Raku - "nie dam się stłamsić". Trump i Vance traktowali go bardzo "z góry".Z drugiej strony Księżyca jest Merkury w koniunkcji z Neptunem - myślenie życzeniowe.Spotkanie zakończyło się po około dwóch godzinach. O 19:21 naszego czasu Biały Dom wydał komunikat, że Zełenski jeszcze nie dorósł do pokoju (czy jakoś tak). O tym czasie na Asc był Mars - symbol kłótni obu (a właściwie trzech) polityków, symbol agresji słownej jaką zakończyło się to spotkanie. Merkury z Neptunem znalazł się na MC - symbol niepewności i niedogadania się. Oś MC-IC pokrywa się z osią Węzłów. Jakaś karmiczność? Być może...
#39100 : Mars i ASC w punkcie harmonicznym
Rak Nowator. 18° Raka, punkt 5-krotny powietrzny, aspekt 1/5 do punktu kardynalnego Wagi. Punkt ten przypomina nieco Marsa w żywiole powietrza — czyli niesie marsową frenetyczną aktywność w sferze umysłu, idei, intelektu i słowa. Rozbudzony żywioł powietrza przejawia się zarazem jako intelektualna wnikliwość, krytyczność i twórczość, która osobom postronnym może wydać się zagrażająca, ponieważ ktoś taki nie szanuje świętości i podważa zastany obraz świata. Jako że w tle leży tu znak Raka, to krytyka skojarzona z tym punktem kieruje się przeciw rodzinie i tradycjom, choć zwykle jest to krytyka łagodna: raczej dobroduszne naśmiewanie się niż realny sprzeciw. Warto poszperać w życiorysach osób mających tu coś ważnego, pod kątem właśnie buntu przeciw rodzinie, tradycji i przekazanym obyczajom. Ekwiwalentna planeta: Mars. Karta tarota: Rycerz Mieczy.
#39101 : Zełeński zniszczył mit USA?
"Rozbudzony żywioł powietrza przejawia się zarazem jako intelektualna wnikliwość, krytyczność i twórczość, która osobom postronnym może wydać się zagrażająca, ponieważ ktoś taki nie szanuje świętości i podważa zastany obraz świata."
- Wojciech Jóźwiak #39102 : @Kito: Tobie wszystko musi się zgadzać. Dopuść możliwość, że kosmogramy (tak jak i rzeczywistość pozahoroskopowa) pokazują coś, o czym nie wiesz i nie rozumiesz.
- Jedynie prawda jest ciekawa #39104 : A raczej: Zełeńskii pokazał, że król jest nagi.. chyba to lepiej pasuje.
- Wojciech Jóźwiak #39105 : Apel porządkowy do Wszystkich: Miej (każdy/a z Was) odwagę zaczynać nowy temat w notce, a nie chyłkiem w subnotce. Potem ja to muszę poprawiać, redagować, co zżera czas, który mógłbym przeznaczyć na zajęcia bardziej sensowne.
- Wojciech Jóźwiak #39107 : Ustawka w celu zgnojenia Zełeńskiego jak najbardziej. Następnym logicznie krokiem Trumpa będzie rzucenie amerykańskich rakiet na Kijów i wysłanie marines na wsparcie Putinowi.
#39108 : UKRAINE: Sec Rubio just got rug pulled. Zelensky assured him the mineral deal was locked in, and Rubio confidently told the president it was a done deal, with Zelensky visiting the White House to sign. Instead, Zelensky shifted the goalposts—demanding US ground troops, knowing Trump wouldn’t agree. Zelensky isn’t an honest broker.
- Wojciech Jóźwiak #39109 : @Jedyna Prawda: Kogo cytujesz?
#39110 : PAnie Wojciechu z Twittera. Zaraz znajdę, ale żadne bardzo wiarygodne źródło. Raczej miałem na myśli to, że na filmach nie widać Rubio, który się w ogóle nie odzywa. Zdjęcie mówi wiele..
Natomiast Zełeński...
https://x.com/KareemRifai/status/1895581362771673424Mam wrażenie, że Zełeński znacznie lepiej wykorzystuje media.. Super reakcja. Ośmiesza Trumpa jeszcze bardziej.- Wojciech Jóźwiak #39112 : W tej aferze pozytywne-afirmujące dla astrologów jest to, że w kosmogramie "Trump przerywa rozmowę z Zełeńskim" Mars mija ascendent, a "nasze" satelicjum Saturn Księżyc Merkury Neptun mija MC. Prócz tego te aspekty... Poezja!
- Jedynie prawda jest ciekawa #39113 : Tu jest link do cytatu z Twittera
- KrzyżPołudnia #39114 : @Jedynie prawda... Mam w tym punkcie harmonicznym Słońce (a Marsa w opozycji do niego, czyli w kolejnym punkcie harmonicznym, bardzo marsowym). Zacytowany opis się w pełni zgadza, podkreślę fragment "która osobom postronnym może wydać się zagrażająca", bo to bardzo dobrze oddaje ducha tego punktu, że to jest przenikliwość, która stawia innych na baczność, inni się jej boją na wyrost, bo tam poza obserwacją i może lekką szyderą nie ma złych intencji. Ale inni tego nie wiedzą i dyskusja szybko może się zaognić. A w tym punkcie marsowy duch w Raku nie odpuści.
- Dziwna #39115 : Ja mam tylko nadzieję, że Ukraina, a właściwie oligarchowie ukraińscy mają jednak "po cichu, po wielkiemu cichu" ugadane już z Chinami, które Putina zatrzymają. Na Europę bym w ogóle nie liczyła, mimo dzisiejszych nic nie kosztujących deklaracji (no a USA to wiadomo).
- Jedynie prawda jest ciekawa #39116 : Dziwna - pomijając to, że Trump wyszedł na (czy raczej objawił, że jest ) dośc prymitywnego głupka, to swoją drogą Zełeński, IMHO, przelicytował... Trump ma rację, że on ma mało kart w ręce.
Choć warto uwzględnić perspektywę, o której pisał niedawno Marek Budzisz"Prócz tego furię w Białym Domu wywołał zapewne niedawny wywiad Zełenskiego dla stacji telewizyjnej NBC. Ukraiński prezydent powiedział w nim, że zdaniem służb wywiadowczych, których raporty dostaje, Rosjanie zaczęli gromadzić na Białorusi wojsko i mogą budować zgrupowanie liczące nawet 150 tys. żołnierzy, więc realny jest scenariusz, iż latem lub wczesną jesienią br. użyją tych sił przeciwko jednemu z krajów NATO. Zełenski wymienił w tym kontekście Litwę i Polskę, ale w jego wystąpieniu nie to jest najważniejsze. Prezydent przeprowadził też uproszczony rachunek sił, mówiąc, że dziś Rosja ma 220 brygad lądowych, w pełni wyposażonych i doświadczonych w bojach, Ukraina utrzymuje ich 110, a Europa, traktowana łącznie, jedynie 86. Zełenski w ogóle nie mówił o siłach amerykańskich, bo jego wystąpienie, już po konferencji w Monachium, było skierowane do Europejczyków, przede wszystkim tych z zachodniej części naszego kontynentu. Oni tak jak komentator lewicowego „Die Zeit” po wystąpieniach J.D. Vance’a, Kelloga czy Hegsetha zaczęli pisać, że „nadszedł czas, aby powiedzieć: »Żegnaj, Ameryko«” i myśleć, co w nowych czasach można zrobić samodzielnie. Przesłanie Zełenskiego jest proste – jeśli Stary Kontynent nie może liczyć na Waszyngton, to powinien postawić na Ukrainę, bo w ogólnym bilansie sił nie poradzi sobie bez jej potencjału wojskowego."- Jedynie prawda jest ciekawa #39117 : i dalej MBudzisz
"To nie jedyne niekonwencjonalne posunięcie Zełenskiego w ostatnich dniach. Kiedy w Rijadzie do stołu rokowań zasiadały delegacje amerykańska i rosyjska, aby rozmawiać m.in. o zakończeniu wojny, ukraiński prezydent pojechał do Ankary i spotkał się z Erdoğanem. Usłyszał od niego, że Ukraina musi odzyskać swoje terytoria, również te okupowane przez Rosjan, co jest wyraźną polemiką z tezami Trumpa,[...]Zełenski odwołał też swą wizytę w saudyjskim Rijadzie, co jest równoznaczne z wysłaniem do Waszyngtonu czytelnego sygnału – Ukraina nie jest skazana na Amerykę w kwestii zakończenia wojny, może ją kontynuować i pozyskać do współpracy Europejczyków, a jeśli będzie chciała się zgodzić na negocjacje z Putinem, to zawsze może skorzystać z pośrednictwa Ankary. Innymi słowy Ameryka nie jest do niczego potrzebna, Europejczycy poradzą sobie sami,"Zełeński gra ostro.. ale też jest w krytycznej sytuacji. Trump chce wykorzystać stawiajac go pod ścianą, ale astrologicznie Trumpa kwadratury nie pomagają...A może Zełeński wie o kwadraturach?Pamiętacie wypowiedzi Kiryło Budianowa sprzed roku, gdy opowiadał o upadku Rosji i wręcz sypał datami, jak z analiz na Astroakademii?- Jedynie prawda jest ciekawa #39118 : Triggerem, który wyzwolił energię był MArek Wałkuski...
Chyba nie mamy jego horo?- Dziwna #39119 : Nawet daty dziennej w wikipedii nie ma. Za to jest już dobry tytuł książki.
M.Wałkuski: "Jak rozpętałem trzecią wojnę światową" :)- Kita #39120 : Na poparcie tezy Dziwnej i Wojtka: javascript:nicTemp(); Tak, Trump zaproponował odejście Zełenskiego z urzędu prezydenta, chociaż zrobił to po rozmowie z doradcami po kłótni z Zelenskim. Zełenski dawniej pełniący rolę żołnierza walczącego o swój kraj, w ostatnim czasie poczuł się ważnym międzynarodowym politykiem i zaczął ingerować w sprawy wewnętrzne innych państw stając po stronie Demokratów oraz miedzy innymi zaczął działać przeciwko tym, którzy bardzo Ukrainie pomogli. Nie można przecież pominąć roli Morawieckiego i rządu PiSu w działaniach pomagających Ukrainie, w staraniu się dla nich o pomoc międzynarodową. Ani trochę wdzięczności za pomoc, tylko pretensje, że Polska nie chce zrujnować swojego rolnictwa na korzyść ukraińskiego. Dlaczego tak zaatakował Nawrockiego? - przecież on jest wrogiem Rosji na którego wydała ona swój list gończy.
Nie dziwię się, że Trump potraktował go jako niewiarygodnego człowieka. Nie chce z takim współpracować. Zdecydował o tym w trakcie rozmowy, a nie przed.Ten pomysł, Wojtku: Następnym logicznie krokiem Trumpa będzie rzucenie amerykańskich rakiet na Kijów i wysłanie marines na wsparcie Putinowi. - to oczywiście żart, prawda?Chociaż zauważyłam już podobny przekaz w "Tuskowej bańce".Według mnie Trump chce się dogadać w sprawie metali rzadkich, ale z następnym prezydentem Ukrainy.- Jedynie prawda jest ciekawa #39121 : I jeszcze jedno: to, co pisał Pan Wojciech, że kwadratury SAturna do świateł dają "fizyczne" reakcje. Trump zachowywał się dziś, jak gdyby dostał ciężkim przedmiotem w głowę. Odklejony, gadający bzdury, nieobecny, nienadążający.
- Jedynie prawda jest ciekawa #39122 : Kita: akurat to, że Trump chciałby "poświęcić" Zełeńskiego uważam za mądry ruch. "Dałby" Putinowi "głowę Zełeńskiego" i Putin mógłby ogłosić zwycięstwo: my pobiedili faszytów i zły Zełeński odszedł. Tylko to możnabyło dogadać: jest deal, satysfakcjonujący Ukrainę a Zełeński odchodzi.
- Jutrzenka #39123 : Ja zobaczyłam powtorki.Ale małam wrazenie,ze chcieli Z zaszczuć. Kilku na jednego. Nie bardzo lubie Z ale te teksty o wdzieczności, Co miał się położyć i bić pokłony? Z drugiej strony dlaczego on był sam na tylu chłopa. Wygląda,że USA tej umowy nie chciało podpisać. przecież takie awantury można prowadzić za zamknietymi drzwiami. Trampowi to imponuje Krol Karol, ktory chcial być tamponem swojej wtedy kochanki a obecnie żony. No ale to ten sam poziom. Trump urządzal modlitwy przy rozpoczęciu jakiś obrad. Niektórzy mowili,że to ciekawe doświadczenie bo robią to pierwszy raz. Tramp uważa się faktycznie za pomazanca bożego. Możemy spodziewać się jeszcze chyba sporego cyrku. Narazie trierdzi,że polaków szanuje, Choc sposób przyjęcia naszego prezydenta D średnio o tym świadczy.
- Jutrzenka #39124 : A tak swoją drogą dlaczego my kupukemy sprzet od USA ktorego nie możemy użyć bez ich zgody? Nie mamy kodow do sprzetu. Powinniśmy sie chyba zastanowić nad tym co kupujemy i po co.
- Wrona #39125 : Spojrzałam na tranzyty u Zelenskiego , tranzytujący Mars jest w opozycji do ur. Merkurego i kwadraturze do ur. Plutona. Do tego Pluton wchodzi koniunkcją na ur. Słońce...
- Jutrzenka #39126 : Czyli chyba nie najlepiej. A dlaczego o zawieszeniu broni mieli mówić tylko Ukraińcy? A Rosjanie to gdzie? Trump mówił bardzo mętnie a vans dolewal oliwy do ognia. Spektakl przed wyborami do Kongresu zadje się?
- Wrona #39127 : U nas na ulicach "fabrycznych" wrze...pracuje tam wielu Ukraińców..
- Jutrzenka #39128 : Zalensko też nie koniecznie chciał tą umowę podpisywać. Powinniśmy myśleś głownie o sobie. Azowcy maszerujący po Wroclawiu. trump straszący 3 wojna światowa. najgorsze,ze my mamy kiepskich strategów. Mozemy na tym wszystkim zyskać albo stracić. Bartosiewicz którego nie lubie słuchać straszy,ze wojna potrwa ,rozumiem że ta światowa, do 40 roku. Czy to się zgadza z astrologią?
- Jutrzenka #39129 : Poza tym czy Z nie walczy też o siebie? T czciałby go wymienić. Taki niepotrzebny prezydent moze sie spodziewać nawet śmierci chyba.
- Wojciech Jóźwiak #39130 : @Jutrzenko, kto to jest Bartosiewicz?
- Jutrzenka #39131 : Bartosiak chyba ten ekspert od Geopolityki, ktorego wypowiedzi są wysoko cenione na politologii.
- Wojciech Jóźwiak #39132 : No właśnie, Bartosiak (Jacek) a nie Bartosiewicz (Edyta) :)
- Egna #39133 : W horoskopie Chin Pluton tranzytuje Księżyc, orb. 2st. i zbliża się do ASC. Chiny mają Księżyc na ASC. Ale co ciekawe biezace stellum w rybach/baranie praktycznie ich nie dotyka. Moze też dlatego na próżno póki co szukać chińskich komentarzy do tej awantury ;)
- Jutrzenka #39134 : Wczoraj sluchalam w go w rozmowie ze Zlotorowiczem jak dobrze pamiętam w Super Ekspresie.
- Jutrzenka #39135 : Chiny sie wstrzymują od glosu. Oni narazie myślą o gospodarce. Podobno USA i Rosja sa tak naprawdę slabe mimo że mocarstwa.
- Wojciech Jóźwiak #39136 : Słucham "Awantura w Białym Domu - Antoni Opaliński, Tomasz Grzywaczewski". Grzywaczewski mówi coś ważnego: że wczorajsza "awantura" było kolejną próbą delegitymizacji Zełeńskiego przez Trumpa + ekipę, a niechęć (nienawiść) Tru do Zeł zaczęła się parę lat temu, po szczegóły odsyłam. Ciekawe, bo jest to próba objaśnienia, obłędnej dla nas bo obłędnej, ale jednak logiki Trumpa i ogólnie amerykańskiej "kultury" politycznej.
- Jutrzenka #39137 : Byla tu specjalistka od chin ale sie wypisala.
- Wojciech Jóźwiak #39138 : Jutrzenko, wobec naporu Saturna + Neptuna + Zera Barana żadne mocarstwo nie jest silne. Obecny układ planet to jest jak impakt na Chicxulub.
- Wojciech Jóźwiak #39139 : Tomasz Grzywaczewski: sugeruję, by go Ktoś odnalazł i zapytał o Godzinę. 5 września 1986 Łódź. wiki/Tomasz_Grzywaczewski
- KrzyżPołudnia #39141 : Do tego USA przestało uznawać Rosję za groźnego przeciwnika cyberataków. Albo to całkowite urojenia rządzących albo celowy demontaż państwa.
- Kita #39143 : JedyniePrawdo, napisałeś: [...]"Dałby" Putinowi "głowę Zełeńskiego"[...]. Właśnie zauważyłam taki przekaz z "protuskowej bańki", że "kto z Ameryką, ten z Rosją". Dla mnie to jest grubo szyta propaganda - bez logicznego uzasadnienia.
Przyznaję i zgadzam się z Jutrzenką, że Trump i Vance zachowywali się wobec Zełenskiego zbyt agresywnie i wręcz nieładnie - po prostu pomiatali człowiekiem... Zełenski stracił moja sympatię w ciągu 3 lat wojny. Ceniłam w nim "żołnierza", przestałam cenić jako polityka i jako człowieka. Ale byłam po jego stronie, po stronie ofiary, w tamtej ich rozmowie z Trumpem.- Jedynie prawda jest ciekawa #39144 : "dałby głowę" w sensie:
a) Putin musi ogłosić "pobiedę" (zwycięstwo)b) wiadomo, że przegrał, więc coś musi ludowi pokazaćc) Co można dać, co z punktu widzenia USA nic nie kosztuje? ZełeńskiegoTo prowadzi do wniosku, że deal mógłby wyglądać tak, że USA dają realne gwarancje Ukrainie, jest pokój, ale Zełeński rezygnuje jako częśc planu pokojowego (w sumie rezygnować nie musi, wystarczy, że ne wystartuje w wyborach).W ten sposób Putin ogłosi, że "wygrał" , bo dokonał "denazyfikacji", a USA ugrają swoje.To miałoby sens.GDyby tak było, to trzeba by to załatwić dyplomatycznie, zamiast pyskówki w Owalnym Gabinecie, bo ta przede wszystkim obniża prestiż USA- Kita #39145 : Ale skąd to przypuszczenie, że Trumpowi mogłoby zależeć na samopoczuciu Putina?
- Wrona #39146 : Putin jest silniejszy od Trumpa i Trump to już wie i to że nie ma po co siadać z nim do stolika bo zaliczy porażkę....
- Jedynie prawda jest ciekawa #39147 : Kita: nie na samopoczuciu. Trump chce "domknąć deal", więc musi szukać dróg,by Putin go zaakceptował. Patrzac oczyma Putina- tenżę musi coś "dostać", by ogłosić zwycięstwo. Wszelkie teorie negocjacji mówią, że najlepiej oddać coś, co dla mnie jest bez znaczenia, a dla drugej strony ma wartośc - wtedy kupuję sobie "coś" za darmo.
- Kita #39150 : Mięto, Rosja pada pod ciężarem wojny, Wojtek przewiduje jej rozpad pod wpływem koniunkcji Saturn-Neptun, a Ty uważasz, że Putin jest silniejszy od Trumpa???
JedyniePrawdo, nie rozumiem dlaczego uważasz, że Trup szuka dróg, aby Putin go zaakceptował?- Jedynie prawda jest ciekawa #39151 : Kito: Trump szuka dróg, by dopiąć deal, a nie przypodobać się Putinowi. Aby dopiąć deal Putin musi go uznać za korzystny. Coś musi dostać. Trump próbuje mu dać "głowę Zełeńskiego", bo to nic nie kosztuje.
- Kita #39152 : Słuchałam ciekawego wywiadu z Ostrą Szpilą - ekspertką od spraw międzynarodowych - skrót i video w javascript:nicTemp(); Ona podejrzewa, że Zełenski został "napuszczony" na Trumpa, bo wszystko było już uzgodnione po trudnych dyskusjach za zamkniętymi drzwiami. W aneksie były również gwarancje bezpieczeństwa dla Ukrainy. Awanturę rozpoczął Zełenski pouczając Trumpa.
Z późniejszego wywiadu z Zełenskim wynika, ze on chce opierać się na Europie.Mnie komentarz Ostrej Szpili przekonuje.- Wrona #39156 : Ameryka nie została znieważona jak twierdzi Trump bo prawie połowa głosowała za Kamalą Harris...
- Wrona #39157 : nad naszym gniazdem krążą jastrzębie..
- Jutrzenka #39158 : Tu może chodzić o głowę Z Tym bardziej że jest słaby.
- Wrona #39160 : Ławrow i Putin mogą Trumpa zjeść na przystawkę...
- Kita #39162 : Życzysz Putinowi i Ławrowi niestrawności :D
- Jedynie prawda jest ciekawa #39169 : TAki filmik. Może to ustawka, może fake, może po prostu ktoś emocjonalnie nagrał. (piszą, że to weteran armii USA).
Ale jedno moim zdaniem jest faktem: Trump i JDV skutecznie zaorali amerykańską "soft power", dzięki której "po taniości" mogli negocjować dobre warunki.- Jedynie prawda jest ciekawa #39170 : Na Twitterze trwa punktowanie pary Trump-JDV. Cios za ciosem.
- Dziwna #39176 : Na Twitterze też są różne "bańki". W Twojej akurat mówi się o Trumpie negatywnie, ale są całe twitterowe "środowiska", gdzie na odwrót, ludzie cieszą się że "dobrze mu (Zelenskiemu) dokopali" (Tru i Vance). I żeby nie było, sama bym Trumpa chętnie przeczołgała, z tą jego dresiarsko-mafijną arogancją.
- Jedynie prawda jest ciekawa #39177 : DZiwna - wiem, że algorytmy itd, ale ja mam Twitter sprofilowany (na tyle, na ile mam wpływ) na tylko profesjonalistów, bez tego bełkotu medialnego.
- Wrona #39178 : ciekawe kiedy opadnie kurz bitewny...
- Jedynie prawda jest ciekawa #39189 : "soft power" daje się przeliczyć na dolary..
Skutki tranzytów DT:Nie wiem na ile jedna firma jest problemem. Czy to się moze rozwinąć? Na pewno jest to sygnał, że USA i Europa przestają postrzegać się jak sojusznicy.- Wojciech Jóźwiak #39191 : Wyślą (USA) kanonierki na Norwegię żeby ją zbombardować?
Tusk dzisiaj mówił z lotniska, że Europa wliczając Ukrainę ma kilkukrotna przewagę wojskową nad USA i nad Rosją. Miał kartkę i czytał liczby – imponujace!- Wrona #39193 : a co jeżeli Trump zniesie embargo na Rosję?
- Wojciech Jóźwiak #39194 : @Mięta: To spowoduje kolejne problemy i dla Rosji i dla USA.
- Wrona #39195 : Friedrich Merz ma silny horoskop (nawet bez godz.ur) taką mam nadzieję że taki jest, bo u mnie za miedzą 85% Niemców głosowalo na AfD.....
- Lola #39196 : Przesyłam link z horoskopem Friedrich Merz. Bez godziny nie wiem czy jest sens dodawać do databazy.
- Wojciech Jóźwiak #39197 : Według mnie nie warto. (Zamieszczać kosmogramu bez godziny; w przypadku Merza.)
- Jedynie prawda jest ciekawa #39367 : W innym wątku napisałem o 19:17, ale coś zwariowało i nie da się poprawić. Co kliknę to się linki otwierają i przerzucają mnie na inne strony.
A miało być:Trump nałoży sankcje na Rosję?Godzina artykułu: March 7, 20255:21 PM GMT+1Updated 2 hours agoDonald Trump said on Friday that he is "strongly considering" imposing sweeping sanctions, including ones on banking, and tariffs on Trump has also paused military aid and intelligence sharing to Ukraine to pressure Kyiv to accept a ceasefire deal after anWojciech Jóźwiak 2025-03-01 13:22:29 486.20158Zero BaranaKsiężyc teraz jest w koniunkcji (mija ją) z Neptunem i Zerem Barana, czyli mamy ten moment, który zapowiadałem (i przestrzegałem) w czwartek: W sobotę 1 marca aktywacja...Co możemy teraz zrobić najlepszego, to myśleć jak astrologowie, nie polit-komentatorzy, i przyjąć wydarzenia podczas obecnej kumulacji Saturn Merkury Księżyc Neptun Zero-Barana jako zapowiedź i prognostyk ściślejszej koniunkcji SNZB (Saturn Neptun Zero-Barana) czyli jako zaczątkowe wyświetlenie się tendencji, które wtedy, podczas ścisłości koniunkcji, "pójdą hulać" w całej okazałości.Co wtedy może się stać? USA razem z Rosją biją i kasują Ukrainę? Trump z Putinem przyjmują paradę zwycięstwa na Krasnoj Płoszczadi? Dzielą się światem: Trump anektuje Kanadę i Grenlandię, a Putinowi oddaje Europę? Którą Putin rusza zagospodarować po swojemu? Polska staje do nierównej wojny, czy od razu poddaje się Rosji pod okupację? Mentzen zostaje prezydentem-namiestnikiem Kremla? Orbán od Putina w nagrodę za wierność dostaje Użhorod? Ukraińcy zostają poddani terrorowi wzorem stalinowskiego? Masowe egzekucje i deportacje za koło polarne?- Fabrycy #39154 : Co się rozpuści, a co skawali?: oto jest pytanie.
- Kita
#39155 : Póki co - nic z tych rzeczy.
Dzisiaj, 1 marca, w dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych prezydent Andrzej Duda na powązkowskiej "Łączce" wygłosił ostre przemówienie javascript:nicTemp(); Według mnie pasuje do "Saturn-Neptun Zero Barana". - Lola #39173 : @Wojtku, mam nadzieję, że to tylko ten depresyjny Saturn na Ascendencie Ci szepcze do ucha. Nie słuchaj go, a kysz!
- Wojciech Jóźwiak #39174 : Jacek Bartosiak uważa, że: "To Trump przegrał z Zełenskim. Pokazał słabość Ameryki" YouTube. 38 minut. W sporze-podziale "jesteś za Trumpem, czy za Zełeńskim?" stoi za Zełeńskim.
Wojciech Jóźwiak 2025-03-01 14:33:05 486.20159Polecam wpis Pawła Brągoszewskiego na FBPolecam wpis Pawła Brągoszewskiego na FB. Ponieważ FB nie prowadzi linków do poszczególnych wpisów, to trzeba szukać pod dzisiejsza datą. Ponieważ dopuszczam, że nikomu nie będzie się chciało, to wklejam-cytuję w całości. Paweł w dawnych czasach był regularnym uczestnikiem warsztatów, które prowadziłem. Jest informatykiem, od lat z sukcesami w branży giernej. Dalej jego wpis:Pozwolę sobie na kilka słów komentarza do tematu, o którym wszyscy się rozpisują. Ten komentarz w zasadzie nie dotyczy Zełeńskiego - uważam, że nie rozegrał spotkania przed kamerami idealnie, ale z opcji na różnym poziomie niedobrych wybrał najlepszą możliwą.
Mój komentarz jest raczej o Trumpie i jego wice. Oczywiście w socialach można komentować to wczorajsze spotkanie na tysiąc sposobów, najlepiej używając słowa "realpolitik", "to realpolitik, po prostu nie rozumiesz reapolitik". Kolejne porażki Trumpa coraz trudniej będzie zakrywać "realpolitk", nawet jego fanatycznym wielbicielom.
Vance. Po wystąpieniu w Vance′a w Monachium napisałem gdzieś "kolejnym prezydentem Vance nie zostanie, chociaż na pewno chciałby". Zaostrzam tę opinię: Vance to głupek. Może jest wystarczająco dobry na zebranie głosów z pasa rdzy, ale ma zdecydowanie za krótkie spodenki na poważniejsze sprawy.
Trump. Trump pozwolił się zdominować i w spotkaniu z Macronem, i w spotkaniu z Zełeńskim. To dla niego duży problem: kolejna konferencja przed kamerami, na której wygląda na bezradnego na własnym terenie. Jego "ukraiński deal" nie udaje się. Nie udało się wygrać tego tematu rozmowami z Rosją, nie udało się tego wygrać "dealem na surowce", pomysłem niemal tak głupim jak "Gaza Riviera". (dlaczego deal na surowce z Ukrainy jest głupi, to może innym razem). Dla Ukrainy brak amerykańskiej pomocy wojskowej byłby dramatem, ale dla Trumpa wycofanie się z zaangażowania w Ukrainę byłoby katastrofą.
Trump wygląda źle, wydaje się zmęczony i bezradny w konfrontacji z ludźmi, którzy mu nie przyklaskują. Wygrał wybory, ale umówmy się, wygrał ze starcem z demencją i woke-Kamalą, trudno było tego nie wygrać. Słychać już głosy "wolny świat potrzebuje nowego lidera". Dla Trumpa oznacza to porażkę.- Kita
#39161 : Pozwolił się zdominować? Dlatego, że rozmowę zaczął bardzo koncyliacyjnie? I z tej bezradności wyrzucił Zełenskiego? Gdyby był bezradny, to sam by wyszedł.
To jak wyglądałby Trump nie zdominowany?
#39166 : : 100% zgoda z WJ. W punkt. (z poglądem Kity się tu nie zgadzam)
Pytanie czy to chwilowe, "tranzytowe" osłabienie (te wręcz fizyczne dolegliwości - może Trumpa faktycznie dzien w dzień fizycznie boli głowa albo coś innego i nie funkcjonuje normalnie)?Astrologia mówiłaby, że odsyska formę za 1-2 miesiące...
- Wojciech Jóźwiak #39175 : Albo nie. Podczas tranzytów włączają się (prócz innych) procesy nieodwracalne.
Fabrycy 2025-03-02 13:32:08 486.20166Retro-WenusPlus hardkorowe tranzyty.- Wojciech Jóźwiak
#39192 : Wenus cofa się, przez co w zasięgu Zera Barana i koniunkcji SN będzie parę najbliższych miesięcy. Do połowy maja ′25.
Merkury też, będzie to samo robić w marcu i kwietniu. Mogą łagodzić SN, ale też mogą się od tamtych uzłośliwiać. Tych zjawisk możemy dopiero uczyć się z doświadczenia. Na razie nie wiemy. - Fabrycy
#39216 : Jowisz, Księżyc i Wenus pięknie widoczne, na zachodnim, czystym akurat (u mnie) niebie.
Parada planetarna :)
- Wojciech Jóźwiak #39217 : Pochmurni gratulują :)
Wojciech Jóźwiak 2025-03-06 19:46:53 486.20194Koniunkcja Księżyc Jowisz: u mnie wycieczkaDzisiaj koło południa Księżyc przeszedł przez Jowisza, oba w Bliźniętach i w kwintylu do Jowisza uro., i ta konfiguracja wyciągnęła mnie z domu na nieplanowaną (i nie-rozrywkową) wycieczkę 45+45 km.- Egna #39424 : A ja byłam w delegacji do Szczecina. I to był cudny wyjazd - biznesowo lajtowy, a sam Szczecin mnie zachwycił!
Jedynie prawda jest ciekawa 2025-03-14 14:13:05 486.20241UKraina przegrywa, bo...Tak w kontekście czekających nas od maja 2025 "atrakcji" na Kremlu...WArto wykonać takie ćwiczenie mentalne, cofnąć się myślami do lutego 2022 i pomyslęć:a) Rosja rozpoczęła wojnę z Ukrainąb) Ukraina bombarduje (skutecznie) skłądy amunicji w obwodzie biełgorodzkim (w Rosji)c) Ukraina okupuje (wciąż) fragmenty Rosjid) Ukraina bombarduje (dronami) Moskwę, a lotnisko Wnukowo musiało dziś kolejny raz wstrzymać loty...i zapytać siebie: kto wtedy powiedziałby : "Ukraina przegrywa".To pokazuje jaka zmiana mentalna zaszła i jak upadła Rosja i jej wizerunek niepokonanej,wielkiej armii.Nie to, by kacapów nie doceniać. Ale trochę "oczko mu się odlepiło, temu misiu"...A liczę na to, że od maja dopiero się zacznie...- Wojciech Jóźwiak #39612 : Upadek ZSRR w 1991 r. miał tło takie, że naczelnego szefa czyli Gorbaczowa od pewnego momentu nikt nie słuchał. On gadał, słyszałem sam, rozkazywał, prosił, zaklinał: i nic, w próżnię. To apropo stanu na teraz.
- Jedynie prawda jest ciekawa #39614 : Bo przecież wtedy faktycznie Jelcyn rozmontował ZSRR w taki sposób, że "Rosja opuściła ZSRR". MOze teraz "Moskwa wystąpi z Rossijskoj Fiederacjii" ;-)
- Wojciech Jóźwiak #39616 : Trump z NATO prędzej wystąpi.
#39617 : i okręg moskiewski stanie się 52. stanem USA (po Kanadzie) ;-)
Trochę sobie dworujemy, ale miałem na celu tym wpisem pobudzić myślenie, jak szybko przywykamy do pewnych okoliczności: tak, jak moi znajomi ze Lwowa praktycznie bez zająknienia opowiadają, że "tak, czasem coś tam spadnie, coś się zapali, syreny wyją, ale życie płynie normalnie", tak my też przestaliśmy zwracać uwagę na to, że Rosja - w kategoriach myślenia przedwojennego - dostaje straszne "baty" i już nikt na to nie reaguje.
- Jedynie prawda jest ciekawa #39618 : BTW: ci sami znajomi mówią, że we Lwowie od wielu tygodni spokój: wygląda na to, że ruskim kończą się pociski...
Wojciech Jóźwiak 2025-03-19 22:59:34 486.20283Słońce Neptuna mija, terazSłońce Neptuna mija, teraz: kilka minut przed północą dzisiaj.
Jutro wchodzi do Wiosny, czyli do Barana. Około 10.Wojciech Jóźwiak 2025-03-20 10:17:39 486.20287W BaranieSłońce Bar 0°01’ - Wrona #39767 : wbiliśmy się Wojtku w okienko czasu i przestrzeni idealnie ....:)
- Wojciech Jóźwiak #39768 : No...!
Notki forum (15) na tej stronie:- Wojciech Jóźwiak Co to będzie? Czarne łabędzie? 2025-02-02 21:19:01
- Kita Półkrzyż na pełni z Uranem 2025-02-14 20:52:55
- Kita ciekawostka 2025-02-19 11:42:25
- Wojciech Jóźwiak Dzisiaj (25 lutego) Księżyc Pluton, koniunkcja 2025-02-25 10:50:42
- Wojciech Jóźwiak W sobotę 1 marca aktywacja Zera Barana 2025-02-27 07:56:52
- Kita Aktualny problem emigrantów 2025-02-27 11:00:01
- Kita Wydarzenie jeszcze nie z 1.03, a z 28.02 2025-02-28 12:01:57
- Annwisnia Awantura w Białym Domu 2025-02-28 20:16:10
- Wojciech Jóźwiak Zero Barana 2025-03-01 13:22:29
- Wojciech Jóźwiak Polecam wpis Pawła Brągoszewskiego na FB 2025-03-01 14:33:05
- Fabrycy Retro-Wenus 2025-03-02 13:32:08
- Wojciech Jóźwiak Koniunkcja Księżyc Jowisz: u mnie wycieczka 2025-03-06 19:46:53
- Jedynie prawda jest ciekawa UKraina przegrywa, bo... 2025-03-14 14:13:05
- Wojciech Jóźwiak Słońce Neptuna mija, teraz 2025-03-19 22:59:34
- Wojciech Jóźwiak W Baranie 2025-03-20 10:17:39
Komentowanie wymaga zalogowania i/lub ważnego abonamentu.
✖