Z życia papieży .104
Natomiast jeśli chodzi o horoskop - kluczem w takich sytuacjach może być opozycja Mars - Jowisz. Tą miał Gandhi. Freud. Nietzsche. Vivekananda. Mao Tse Tung. Zdecydowanie jest to "ponad" stan, gdy poszedłem na wyszukiwarkę Astrotheme. Przeważnie więcej mi wyskakuje w takich sytuacjach Britney Spears, Emmanuelów Macronów lub innych gwiazd, a tutaj poszło trochę nazwisk wagi ciężkiej. Jeszcze tylko kwestia umocowania tej pary Mars - Jowisz, tj jedno jest władcą IC, drugie władcą ASC. Merkury dzieli i rządzi (Bliźnięta, Panna, zenit) plus do tego charyzmatyczne Słońce na początku Wagi. Z tego co zauważam, odważne, obyczajowo bywa hop do przodu, ale też hop do tyłu.
Do jego obrazu pasuje tylko ta opozycja Uran-Pluton. Reszta się nie zgadza.
Z tego wniosek, że w jego horoskopie zadziałały jakieś inne czynniki, które tutaj nie są rysowane, np. gwiazda stałe lub układ egzotycznych aspektów -- albo musimy dopuścić, że bywają ludzie, których horoskop nie objaśnia. Lub 3-cia opcja: data, godzina urodzenia lub obie są błędne. (Data "zwykła" została przeliczona z kalendarza islamskiego.)
Dane ujawnił Piotr Gibaszewski, teraz wpisałem do bazy AA.
Ja go lubię bo mamy podobne obsadzenie Księżyca w Baranie i swoistą recepcję koniunkcji Wenus-Merkury ze Słońcem. Ja mam Słońce tam gdzie on ma Wenus z Merkurym a on ma Słońce w Rybach a ja może nie dokładnie w tym samym miejscu ale mam koniunkcję Wenus -Merkury w Rybach.
O Wandallim pisze Wikipedia: Władysław Mamert Wandalli, włączając go do kategorii Mistyfikatorzy. Dlaczego? Bo wymyślił i ogłosił po uzyskaniu niepodległości po 1918 r. że brał udział w Powstaniu Styczniowym, a nie mógł, bo miał wtedy 8 lat. Ponieważ powstańcy styczniowi byli w II Rzplitej narodowym skarbem i świętością, nikt nie próbował sprawdzać jego papierów.
- KatarzynaW
#955 : Też nie działa link do kosmogramu
2020-04-29. 5krot. ziemny 18° Wagi
Wątek forum: Waga. NAGRANIE: OneDrive» | AstroAkademia»Ci, którzy lepiej wiedzą. Trend-setterzy i guru.
Punkt 18° Wagi jest ziemny, jest to plama żywiołu ziemi od kwintyla od Zera Koziorożca, albo wyspa Koziorożca w Wadze. Osoby mające coś ważnego w tym punkcie uderzająco przypominają saturniarzy z Saturnem w MC lub na ascednencie. Sławni reprezentanci: Aleister Crowley (miał tam Słońce, był guru), Friedrich Nietzsche (Słońce, guru), Martin Heidegger (Księżyc, guru par excellence), Hannah Arendt (Słońce, trend-setterka w ujawnianiu nazizmu i komunizmu), Margaret Thatcher (Słońce, także Saturn na asc., Żelazna Dama), Pierre Cardin (Księżyc, guru mody i trend-setter w ścisłym sensie), Claudia Schiffer (Wenus w 18 Wagi, trend-setterka), John Lennon (Słońce, "dalej-widzący" niż jego koledzy z The Beatles), Maciej Lorenc (Księżyc, trend-setter od psychodelików).
- Wojciech Jóźwiak
#560 : Cardin był Włochem, a właściwie Wenecjaninem urodzonym w miasteczku San Biagio di Callalta w regionie Veneto. Podobno dialekt, a właściwie osobny język wenecki należy do grupy gallo-romańskich razem z francuskim, a nie do italo-romańskich jak włoski oficjalny czyli toskański. Często czyta się o ludziach urodzonych na północy Włoch, którzy ściągali do Paryża i robili kariery we Francji, tak jakby tam była ich właściwa ojczyzna. (Napisałem "podobno" bo niestety ani jednego języka romańskiego nie znam.)
- Wrona #561 : Potężna i Odlotowa siła. Słońce w ścisłej koniunkcji z Plutonem. Wenus z Neptunem.
- Wojciech Jóźwiak
#562 : Namawiam na odsłuchanie/odpatrzenie tego, co mówiłem o nim na webinarium. Link wyżej.
- MakBecik Biała Rewolucja i Chomeini 2020-01-15 13:26:14
- Wojciech Jóźwiak Chomeini c.d. 2020-01-17 17:10:58
- Fabrycy ad Chomeini 2020-01-17 19:41:01
- Wojciech Jóźwiak #Chomeini c.d. 2020-01-17 20:42:55
- Wojciech Jóźwiak Borys Budka... 2020-01-27 10:38:15
- Egna Horoskop Budki 2020-01-27 15:44:29
- Teresti patrząc na horoskop 2020-01-28 00:00:39
- Wojciech Jóźwiak Władysław Mamert Wandalli, mój sławny lub niesławny rodak z Łowicza 2020-03-12 11:14:53
- Wojciech Jóźwiak Uderzo zmarł 2020-03-30 19:58:43
- Wojciech Jóźwiak Papież z głazem a 26 stopni kardynalnych 2020-09-24 09:41:56
- Wrona Stevie Nicks 2020-10-13 16:59:23
- Wojciech Jóźwiak Stevie Nicks Bli+Kozio 2020-10-14 11:53:15
- Wrona Nie ma nic... 2020-10-14 17:38:26
- Wojciech Jóźwiak Pierre Cardin, zmarł 2020-12-29 14:13:34
- Wojciech Jóźwiak Samuel Little, zmarł 2020-12-31 09:23:59